Pudry do włosów

Schwarzkopf Professional Osis +, Dust It, Puder matujący do włosów

Schwarzkopf OSIS+ Texture Dust It Puder Matujący do Włosów 10g
notino.pl
Osis+ Dust It matujący puder nadający objętość 10g
Schwarzkopf Professional OSiS+ Dust It

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Summer
    19 grudnia 2023 o 18:53
    Przeciętny
    Ten konkretny puder poleciła mi fryzjerka, ale nie widzę istotnej różnicy między nim, a tańszym marki Batiste. Na plus liczę mu to, że sprawia wrażenie drobniej zmielonego, jakby bardziej miękkiego i mniej lepkiego - to ostatnie czuć zarówno na dłoniach jak i na włosach. Ale efekty działania są takie same: nie ma zbyt dużego dodania objętości, włosy sypią się mniej, ale ciągle denerwująco opadają mi na twarz i oczy - utrwalenie jest krótkotrwałe. Najbardziej chyba sprawdza się w kwestii matowania - taki efekt rzeczywiście się pojawia, tylko że ja tego nie rozumiem - kto chce mieć matowe włosy, standardowo dąży się do połysku, czyż nie?
  • 17 maja 2023 o 12:42
    Warto zwrócić na niego uwagę!
    Dlaczego warto? Puder jest delikatny dla włosów przy czym potrafi zdziałać cuda. Jeśli potrzebujemy objętości lub zmatowienia naszej fryzury on świetnie sobie z tym poradzi. Już niewielka ilość produktu naniesiona na skórę głowy odbija od nasady włosy i unosi je. Szczególnie polecam do fryzur krótkich lub włosów średnich. Aplikacja jest prosta łatwa i przyjemna, puder po aplikacji znika we włosach i jest niezauważalny ale efekt działania widać od razu. Produkt jest wydajny i stosunkowo niedrogi.
  • 16 maja 2023 o 19:45
    Matowe wykończenie
    Używam często do stylizacji włosów. Włosy po użyciu proszki są łatwe do układania. Proszek ma dość ładny zapach. Bałam się na początku że będzie widać. Proszek na moich ciemnych włosach.. ale nie. Nie mam na wkosach efektu mąki. Polecam.
    Wady:
    • Opakowanie powinno byc bardziej poręczne. Dziurki do sypania powinny być takie średniej wielkości.
  • 22 lutego 2022 o 11:08
    Chyba nie potrafię go używać!
    Kupiłam puder w sklepie fryzjerskim. Opakowanie ładne bardzo małe. Puder ma wilgotna konsystencje. Po aplikacji na samej nasadzie włosy były mocno wysuszone i bardzo sztywne. Owszem otrzymywałam objętość ale wg mojej estetyki wyglądały nie świeżo. Nie da się wyczesać tego białego pyłu. Włosy po tym mocno się elektryzują. Jakoś chyba nie umiem tego używać albo po prostu produkt nie jest do moich włosów.
  • 30 grudnia 2021 o 10:16
    Podoba mi się
    Puder do włosów bardzo mi odpowiada, nadaje moim włosom objętości, utrzymuje się ona długo. Dodatkowo puder jest wydajny, ale trzeba po nim myć włosy bo są nieprzyjemne w dotyku jak po wielu tego typu produktach. Poza tym zostawia on białe ślady na włosach dlatego uważam ze jest on raczej tylko dla blondynek.
    Zalety:
    • Działanie
    Wady:
    • Zostawia białe ślady
    • Trzeba tego samego dnia umyć włosy