Sante Naturkosmetik Shampoo Henna Volume (Szampon nadający objętość i połysk)

• 15 grudnia 2012 o 20:23
    Dobry skład - średnie działanie
    Zamówiłam sobie ten szampon i oczekiwałam po nim sporo, ze względu na naturalny skład (piwko! tyle słyszałam o jego zbawiennym działaniu na wlosy... henna! itp. itd.), ponoć dobrą niemiecką firmę, no i wysoką cenę. Po zużyciu buteleczki, (która, swoją drogą, wygląda teraz inaczej - jest wyższa i dużo smuklejsza niż ta tu na obrazku), muszę przyznać, że nie jest to zły szampon, ale też nie jest żadną rewelacją. Plusy: + najważniejsze: super skład. Brawa dla producenta za umieszczenie tych wszystkich elementów. Piwo faktycznie znajduje się w szamponie i to już na drugim miejscu w składzie, czyli jest go bardzo, bardzo dużo. W składzie również miód, henna, ekstrakty roślinne. Brak SLSów. + szampon faktycznie sprawia, że włosy nie są oklapnięte + ładny zapach, z naturalnych olejków Minusy: - cena - podrażnienie skóry głowy przy linii włosów na czole - niestety pojawił się łupież - plącze włosy - osoby narzekające na ten problem przy myciu powinny trzymać się od niego z daleka albo zawsze aplikować odżywkę - może wysuszać (alkohol jako konserwant wysoko w składzie... no i piwko też alkohol przecież...) - włosy się bardziej elektryzują, są napuszone - nie ma wrażenia super umycia (ale to normalne przy szamponach naturalnych) Komu poleciłabym ten szampon? Posiadaczkom włosów tłustych, oklapniętych, osobom nie mających problemu z wrażliwą skórą głowy. I przede wszystkim - maniaczkom naturalnych składów, wierzących w ich dobroczynne działanie. Komu odradzam? Osobom z wrażliwą skórą głowy, osobom poszukującym świetnego oczyszczenia, osobom narzekającym na trudności z rozczesywaniem włosów po myciu. Sama niestety nie wrócę do niego ponownie przez wspomniane wyżej podrażnienie skóry głowy. Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 26 listopada 2011 o 13:11
    Rewelacyjny produkt
    Cenie sobie naturalne szampony do włosów,dlatego tez bardzo się ucieszyłam widząc produkty sante w niemieckim supermarkecie:) u nas niestety są to nadal produkty niszowe. Do moich rudobrazowych kreconych włosów nadaje się swietnie,nie są oblepione silikonami,dłużej zachowują świeżość,po szamponie są jedwabiste i nie ma konieczności użycia odżywki. Zapach szamponu jest delikatny, piwno-drozdzowy. Ogólnie gorąco go polecam:) niestety w polse cieżko kupić kosmetyki sante,zostają sklepy internetowe:/ Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 x200 ml
    kraxa
    19 listopada 2010 o 18:53
    swietny kosmetyk w swietnej cenie
    Przetestowalam cale mnostwo organicznych szmaponow i odzywek (rowniez tych niedostepnych w Polsce, i diabelnie drogich). Mam swoich faworytow, i Sante sie do nich zalicza. Uwielbiam to, co on robi z moimi dosc cienkimi, a od czasu do czasu takze farbowanymi wlosami. Sa wyraznie pogrubione, poza tym doskonale domywa resztki srodkow do ukladania (nosze krotka fryzure i posilkuje sie zelem itp). Bardzo przyzwoity, czysty sklad. Jest na tyle odzywczy i wygladzajacy, ze czasmi rezygnuje z odzywki po myciu i wcale nie mam miotly na glowie. Moim zdaniem 3x TAK- za cene, za sklad i za skutecznosc! Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: kilka
  • 12 października 2010 o 11:41
    NIE!
    Na początku byłam bardzo zadowolona, bo większa objętość po tym szamponie była zauważalna, ale po kilku myciach włosy zaczęły robić się dziwne - matowe, jakby czymś oblepione (browarek?), końcówki zamiast gładkie sterczały na wszystkie strony jakby strzelił w nie piorun. Głowa swędząca z drobnym łupieżem, co wg mnie całkowicie dyskwalifikuje ten produkt. Szampon skończył jako jako myjka do ciała i czułam po nim lekki wysusz. Zapach ciekawy i to tyle zalet. Używam tego produktu od: kilka tyg Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 29 lipca 2010 o 21:02
    Absolutny Nr 1!
    Po długich poszukiwaniach znalazłam w końcu idealny dla siebie szampon. Mam cienkie, delikatne włosy, które go pokochały:)Kosmetyk ten rzeczywiście nadaję kosmykom połysk i mega-objętość. Włosy świetnie się układają. Polecam go szczególnie posiadaczką cienkich włosów, ponieważ ten szampon ich na pewno nie obciąży. Czuję, że pozostanę wierna temu kosmetykowi przez długi czas, bo naprawdę daję taki efekt jak obiecuję producent. Używam tego produktu od:3 miesięcy Ilość zużytych opakowań:kończę 2