Shiseido Pureness, Matifying Compact Oil-Free (Podkład w kompakcie; cera mieszana i tłusta) (stara wersja)

• 12 listopada 2009 o 12:45
    zostawia plamy
    bardzo lubię shiseido, ale to jest przegięcie. Mam tłustą cerę, ale tym się po prostu nie da malować, Ani pędzlem ani gąbką, zostawia po prostu plamy, cera wygląda niezdrowo. Ma niełatwą konsystencję. Używam tego produktu od:miesiaca Ilość zużytych opakowań:1
    eve61
    28 lutego 2009 o 13:10
    puder jak puder..
    Za taaaaaką wysoką cenę jak na podkład (bardziej jest to puder) to jest średni. Nie matuje aż tak super jak obiecuje to producent. Zgodzę się, że w miarę naturalnie wygląda na twarzy i troszkę kryje. Jednak ideałem to on nie jest. Jasny kolor natural ivory jest odpowiedni na zimę/wiosnę kiedy buzia nie jest opalona. aaa i jeszcze jedno-ciemnieje na twarzy i wygląda nienaturalnie pod koniec dnia. Matuje słabiutko!!! Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 23 grudnia 2008 o 20:57
    ŚWIETNY PUDER MATUJĄCY
    Jestem baaardzo zadowolona z tego pudru. Nakładam go na podkład Guerlain Parure Extreme, co daje efekt pięknego, matowego wykończenia. Do aplikacji nie używam załączonej gąbeczki tylko dużego, miękkiego pędzla do pudru. Godny polecenia!!!Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1
    cloche
    12 października 2008 o 22:43
    póki co - naj :-)
    sporo pudrów wypróbowałam... po większości - uczulenie. sama nie wiem, na co dokładnie... ale wyraźnie po kilku dniach używania danego specyfiku - pokrzywka, po odstawieniu i po jakimś tygodniu czy dwóch - wysypka powoli schodziła... niefajne uczucie. dlatego na jakiś czas zrezygnowałam całkowicie z pudrów. no cóż, świeciłam się - i kobita z drogerii tak bez niczego mnie nie wypuściła ;-) nie mam jej tego za złe, chociaż puderek ponad 20 eurusiów kosztuje... dobrała mi świetny kolor - ten najjaśniejszy (chyba 010) - nieróżowy, naturalny, jasny... takiego potrzebowałam! jako że ogólnie jest możliwość oddania do dwóch tygodni od zakupu - zaryzykowałam. w razie pokrzywki mogłam dostać kasę z powrotem. pudru nie oddałam, stosuję albo tylko na krem, albo do zmatowienia podkładu. dobrze się trzyma, efekt uzyskuję według uznania - dołączona super gąbeczka jest tu bardzo pomocna :-) jeden mini-minusik: za tą cenę opakowanie mogłoby mieć wbudowaną przedziałkę między gąbką a pudrem... to na pewno ułatwiłoby stosowanie w warunkach niesprzyjających robieniu makijażu ;-) poza tym opakowanie jednak fajniusie! Używam tego produktu od: około miesiąca Ilość zużytych opakowań: jeszcze sporo z pierwszego zostało - czyli wydajny
  • 24 kwietnia 2008 o 9:21
    doskonaly na lato!
    Dalam sobie wcisnac ten podklad, jako, ze mam cere lekko mieszana (tak naprawde, to bardziej sucha, a sie swiece po prostu czasami na nosie i czole). W kazdym razie podklad nie najlepiej spisywal sie na suchych partiach - podkreslal wysuszone miejsca. kolor ma bardzo przyzwoity i jest fajny na zime, na ciezszy krem do twarzy. makijaz nim zajmuje kilka sekund - na poczatku efekt bardzo matujacy i pudrowy. w ciagu dnia bardziej naturalny. podklad jest srednio kryjacy. podobno mozna go stosowac zwilzona gabeczka, ale nigdy nie probowalam. gabeczka jest bardzo latwa do mycia - podklad sie z niej szybko wyplukuje, wiec jest bardzo higieniczny. opakowanie tez przyjemne. nie zuzylam go do konca, bo nie przetrwal ktoregos z rzedu upadku na ziemie ;-) dla tlustej cery bedzie pewnie w sam raz. ja moge go polecic z czystym sumieniem. uzywam go czasami jako puder wsmarowujac pedzlem. Używam tego produktu od: 6 miesiecy Ilość zużytych opakowań: 1 postanowilam zmienic recenzje, bo zaraz ide kupic nastepne opakowanie (nr. 030) otoz ten podklad to male cudenko... pod warunkiem, ze czlowiek sie odwazy wymoczyc porzadnie gabeczke i nalozyc podklad na czysta buzke mocno zwilzona gabka. nic wiecej nie dodam, bo to po prostu trzeba wyprobowac. efekt mnie powalil na kolana. zdaje sie, ze przy kazdym podkladzie w kompakcie mozna tak czarowac.