Bioderma Sebium Serum, Concentre Renovateur Purifiant Złuszczające serum do skóry tłustej i mieszanej

• 9 maja 2022 o 21:53
    Polecam
    Sebium Serum pozostawia skórę twarzy delikatną, daje uczucie doskonałego oczyszczenia ale jednocześnie jest bardzo delikatny. Przy dłuższym stosowaniu moim zdaniem skóra staje się mniej tłusta.
  • 23 czerwca 2020 o 19:00
    Skuteczne, lecz delikatne
    Bardzo lubię ten kosmetyk. Delikatny peeling to świetne rozwiązanie dla cery trądzikowej, zwłaszcza dlatego, że drobinki nie podrażniają skóry, która i tak bywa już zaczerwieniona. Serum ma wszystkie zalety peelingu, a przy tym wcale nie trzeba go zmywać - wystarczy nałożyć na oczyszczoną skórę twarzy - i już! Bez pocierania, bez podrażniania. Skóra staje się gładka i odświeżona :)
    Zalety:
    • jest skuteczny jak peeling, a nie trzeba go zmywać
    • pozostawia uczucie świeżości i przyjemnego chłodu
  • 18 listopada 2019 o 15:33
    Polecam
    Testuję serum od wizaż. Jestem mile zaskoczona, serum ładnie wygładza buzię, delikatnie zluszcza tak jak powinno . Ma przyjemny zapach i dobroczynne działanie na moją tłustą cerę .
    Zalety:
    • Zapach,
    • Delikatność,
    • Nawilżenie,
    • Wygladzenie
    Wady:
    • Nieco drogie
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 9 maja 2019 o 12:31
    Nie polecam
    Serum na noc kupiłam przeczytając wcześniej recenzje umieszczone poniżej. A czy warto było ? Produkt zapakowany jest tubce z rozkręcaną zakrętką, jedno opakowanie wystarcza na bardzo długo. Konsystencja jego jest żelowa, bezbarwna oraz o delikatnym zapachu. Po nałożeniu nie powoduje pieczenia, swędzenia , szybko się wchłania w skórę. Niestety serum nic nie pomogło mi na moje zaskórniki zamknięte, rozszerzone pory, błyszczenie skóry., krostek. Mam wrażenie, że jeszcze po nim pojawiły się dodatkowe zaskórniki. Szkoda, bo myślałam, że u mnie też ładnie zadziała i jeszcze ta wysoka cena.
    Zalety:
    • wydajny,
    • nie powoduje pieczenia,
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • nie zapobiega powstawaniu nowych zaskórników,
    • nie hamuje wydzielania sebum,
    • nie zwęża porów po prostu absolutnie nic nie zrobił z moją cerą :(
  • 17 lutego 2019 o 21:26
    Nie działa
    Generalnie wyleczyłam już się z tej powszechnie panującej epidemii złuszczania, czasem używam peelingu raz na tydzień, a czasem nawet nie, OCM mi wystarcza. Ten produkt był ostatnim z serii złuszczających, jakie było mi dane używać. Jest bardzo wydajny, zwłaszcza, że producent zaleca go używać co drugi dzień, co też czyniłam. Czasem troszkę szczypał, zwłaszcza kiedy mieliśmy jakieś świeże ranki, niedoskonałości. Nic, czego nie można wytrzymać. Zapach kwaskowaty, połączony z typowym zapachem serii Sebium Biodermy. Mnie się on akurat bardzo podoba. Konsystencja żelu, na twarzy zasycha, ale trzeba chwilkę poczekać, zwłaszcza jak się nosi okulary. Opakowanie ładne, zgrabne, łatwo się je odkręca, estetycznie wygląda na półeczce. Kosmetyk jest dosyć drogi. U mnie efektów brak, zużyłam całe jedno opakowanie i nic. Nie przesuszył mnie (tak mi się przynajmniej wydaje, nie wszystko widać przecież gołym okiem), mam wrażenie, że spowodował delikatnie wydzielanie nadmiernego sebum w strefie T, z czym na co dzień nie mam problemu. Zaskórników większych nie mam, takie minimalne na nosie, niewidoczne z daleka, a i tak sobie z nimi nie poradził. Używałam go jednak przede wszystkim po to, żeby pozbyć się przebarwień, ale nic z tego. Mam kilka kropeczek na brodzie i na czole, niestety nie zrobił z nimi nic. Odeszłam od złuszczania skóry i wygląda ona lepiej, przestawiłam się na naturalne kosmetyki, więc po ten nie sięgnęłabym już na pewno. Niezależnie od tego, czy jest naturalny czy nie, zwyczajnie nie działa.