BeneFit Eye Bright

• 25 października 2014 o 17:42
    Niestety jestem na nie
    Sam pomysł na produkt jest dobry, jednak jego trwałość pozostawia wiele do życzenia. Niestety po jakiś 2 godzinach od nałożenia produkt lubi "wędrować" po twarzy lub po prostu ściera się w dodatku nie równomiernie :-/ Kredka też nie współdziała ze wszystkimi produktami do twarzy, mam tu na myśli podkład czy korektor, nie nakładałam go nigdy na zupełnie "gołą" skórę, ale na niektórych podkładach brzydko się warzy. Kolor ma lekko różowy i ma raczej matowo-satynowe wykończenie, tuż po nałożeniu, po lekkim wklepaniu wygląda ładnie i rozświetla w nienachalny sposób. Może po prostu na mnie nie działa :) Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: jestem w trakcie pierwszego opakowania
    Ciapna
    30 maja 2014 o 13:56
    Nie pasuje mi
    Mam wersję w kremie, nie w kredce, załączoną do zestawu. Optycznie"podnosi" oko, ale jest bardzo nietrwały. Dla mnie to niepotrzebny kosmetyk. To samo, a nawet o wiele lepiej działa rozświetlacz High Beam, którego dodatkowo używam na partie twarzy i nie muszę kupować już żadnej kredki. Nikt mnie oczywiście do tego nie zmusza, ale oceniając eye bright z zestawu, jestem na nie. Konsystencja jest tępa, kolor na powiece wygląda nienaturalnie jasno, według mnie kolorystycznie wpada z jaśniutki fiolet.
  • 19 stycznia 2014 o 21:05
    świetny prezent
    Kredkę przywiozła mi koleżanka, która często podróżuje. Niestety produkt trudno dostać w Polsce. Myślę, że zrobiła mi świetny prezent. Kredką można zdziałać cuda! Działa jak korektor, którym można fajnie wyprofilować kontur oka, ale również zamaskować niewielkie niedoskonałości cery. Gorąco polecam jeśli ktoś ma dostęp do tego typu kosmetyków, to warto kupić! + dobrze rozświetla oko, daje lekki połysk + ma świetny kolor + wygląda naturalnie na powiece i na skórze, nie rzuca się w oczy, robi świetny kamuflaż + trwała, nie zmywa się + dobra konsystencja, nie za twarda, ale także nie za miękka - nie rozmazuje się + daje skuteczne krycie również pod oczami, maskuje zmęczenie Niestety tak jak wspominałam jest to produkt trudno dostępny i jego cena również jest dosyć wysoka. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    Mijanou
    17 stycznia 2014 o 21:14
    Mały, ale przydatny sojusznik
    Każdy, kto wziął sobie za wielki kawałek tortu (czyli obowiązków) a teraz niedosypia, doceni sprzymierzeńca w postaci tej kredki. Nałożona na linię wodną natychmiast optycznie powiększa oko, sprawia, że nasze spojrzenie jest wypoczęte i dospane. Mam intensywnie niebieskie oczy, a z tą kredką białka oczu wydają się jeszcze bielsze a błękit wręcz rozjarzony. Całość pozbawiona sztuczności. Nie kładę jej w wewnętrzne kąciki oka, bo niestety, widać, że to makijaż. Albo ja kładę tam kredkę nieumiejętnie, czego też wcale nie wykluczam. Tak, czy inaczej, moim zdaniem najbardziej przydatna jest na linii wodnej. TU EDIT Weszłam na ten link http://www.benefitcosmetics.com/brand/beautyschool/videos/detail/DIANEEYEBRIGHT z firmowym tutorialem i już wiem, co robiłam źle. Polecam zajrzeć niezadowolonym Wizażankom^^ Kredka jest bardzo miękka, nie podrażnia oka. Ale temperować trzeba bardzo ostrożnie- ja przed temperowaniem wkładam ją na godzinę do lodówki, wtedy jest łatwiej. Po nałożeniu kredka na linii wodnej trwa ładne kilka godzin. Potem jej blask nieco przygasa i trzeba zrobić poprawkę, ale na to nie am czasu w ciągu dnia. Ubywa jej bardzo wolno, więc przypuszczam, że pozyje więcej niż rok. Używam tego produktu od: 2 tygodniIlość zużytych opakowań: 1 kredka EDIT Niestety- odebrałam nieco gwiazdek. Przede wszystkim za trwałość, czy raczej jej brak po zastosowaniu w wewnętrznym kąciku oka. Zaraz po zastosowaniu kredka daje to upragnione wrażenie świeżości i wypoczętego oka. Ale znika szybciutko, znika jak sen złoty. Niestety- nie mam czasu by robić poprawki makijażu co dwie godziny, poza tym nie lubię ton kosmetyku na skórze. Kredki używam zgodnie z instrukcją w firmowym tutorialu. Wciąż szukam idealnego rozświetlenia wewnętrznego kącika oka. High Beam niestety się do tego też nie nadaje- przede wszystkim trudno jest nałożyć tak minimalną ilość produktu precyzyjnie a o efekt pandy wcale nie tak trudno.
  • 25 grudnia 2013 o 21:01
    Średnia
    Zdecydowanie gorsza od High Brow.Nie używam jej pod brwi,raczej w kącikach oczu,ale jest ssrednio trwała,nie wytrzyma całego dnia,więc poprawka ewentualna wskazana.Pojemność połowę mniejsza.Kredka jest bardziej różowa,opalizująca,z delikatnymi drobinkami,bardziej kremowa.Łatwiejsza w obsłudze,ale co z tego jak efekt jest jaki jest.Średni. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego