Palette Intensive Color Creme z mleczkiem pszczelim (Odcienie czerwone i brązowe)

• 20 września 2014 o 17:29
    daję 9 pkt na 10 możliwych
    Do tej pory moje włosy były traktowane tylko czarną farbą,ale po 4 latach postanowiłam przejść na brąz co nie było łatwe,ponieważ farby jakie kupowałam nie dawały efektu widocznego gołym okiem jedynie delikatne brązowe refleksy. Palette color creme H6 miała być ostatnią farbą jaką wypróbuję,jeśli i tym razem by się nie udało to poszłabym do fryzjera.Użyce farby okazało się wielkim zaskoczeniem.W końcu uzyskałam piękny brąz taki o jakim marzyłam.Dodatkowym zaskoczeniem było to,że moje włosy z natury suche,szorstkie i sztywne po użyciu farby stały się delikatne,miękkie wręcz "przelewały" się przez palce. Jedyny minus jest taki,że zapach jest tak ostry,że aż łzy lecą z oczu,a także to,że skóra głowy piecze po nałożeniu farby,ale to akurat może być delikatna reakcja alergczna,poneważ mam skórę skłonną do alergii.Podsumowując jestem zdecydowanie na TAK!!! Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 pełne opakowania
  • 1 maja 2014 o 20:23
    Tragedia dla włosów - nigdy w życiu
    Farbuję włosy na głęboką czerwień od około 5 lat. Moje początki przeżyłam właśnie z farbą Palette. Używałam "Intensywna rubinowa czerwień" przez dobre 3 lata z przerwami. Na początku byłam zachwycona, kolor wychodził idealny, a włosy się błyszczały. Co prawda, przy każdym farbowaniu skóra głowy szczypała niesamowicie, ale nie zwracałam na to uwagi, chciałam przecież upragniony kolor. Wszyscy mi odradzali farb Palette ze względu na jakiś składnik, którego bodajże nie mają inne farby, a fryzjerzy, do których chodziłam na podcięcie (nigdy na farbowanie) byli w szoku, że tak długo mi włosy wytrzymują mimo używania tych farb, ale ja się tylko śmiałam. Włosy po owych 3 latach (około) były dziwnie popalone, bardzo suche (ewidentne siano) i intensywnie wypadały, a końcówki były tak rozdwojone, że szkoda gadać, a prostownicy nie używam. Skończyło się na wizycie u fryzjera, który musiał mi odciąć około 3/4 moich długich włosów ze względu na ich opłakany stan, płakałam może przez tydzień po wizycie, ale wiedziałam, że tak trzeba i muszę teraz czekać na porost włosów. Fryzjerka stwierdziła, że powinnam się cieszyć, że jeszcze mam włosy przy użyciu tej farby. Z całym sercem, nikomu nie życzę takiego stanu włosów. Za żadne skarby nie używajcie tej farby jeśli nie chcecie skończyć z płaczem, a w rękach trzymać swoje powypadane resztki włosów. Nie łudźcie się efektem pierwszego farbowania, bo wiem, że jest on fantastyczny. Od tamtego czasu chodzę do fryzjera na farbowanie, włosy mi odrosły i są w dobrym stanie, ale nadal czekam na długość włosów, którą miałam przed moją "przygodą" z Palette. Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: bardzo dużo
  • 30 kwietnia 2014 o 18:56
    jednak jestem na nie
    Byłam wierna firmie Palette od niemal 6 lat. Zawsze korzystałam z czerwonych kolorów. Ale teraz dość! Przy aplikacji skóra głowy piecze tak intensywnie, że ma się wrażenie, że zaraz włosy same zaczną wypadać. Pomimo w miarę dobrego nakładania i zapachu, farba bardzo niszczy włosy. Wolę wybrać Loreal niż Palette. Używałam odcienia R15 - intensywna czerwień. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 18 lutego 2014 o 10:13
    żenada
    Najgorszy jest kolor. Nałożyłam jasny brąz na 10 minut, po czym włosy stały się czarne. Nie ciemnobrązowe tylko CZARNE. Wcześniej farbowałam Syossem który dawał perfekcyjny kolor. Co najgorsze dokładnie rok temu schodziłam z czarnego do jasnego brązu..błędne koło. Używam tego produktu od: 1teraz Ilość zużytych opakowań: 1op
  • 9 lipca 2013 o 12:36
    I like it!
    Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam! Mój nr 1 jeśli chodzi o krem koloryzujący dzięki któremu uzyskuję idealny efekt koloru :) Używam odcienia RI5 czyli INTENSYWNA CZERWIEŃ. Plusy: - świetna konsystencja/łatwość aplikacji - mocny barwnik, kolor wyrazisty, pięknie błyszczący - efekt długo się utrzymuje (przy codziennym myciu) - zmyty kolor nie jest okropnie żółtwo rdzawy a ma nadal czerwoną poświatę, w moim przypadku jest jasno brązowy - niska cena - 1 opakowanie doskoncale pokrywa moje średniej długości włosy (długość za ramiona) - nie wysusza, delikatnie pielęgnuje - nie mam jasnych włosów (blondu) ale fajnie pokrywa moje brązowe i efekt jest bardzo zbliżony do tego na opakowaniu - po farbie włosy nie wypadają mi mniej czy więcej, wszystko pozostało tak jak przed używaniem tej farby Minus: - okropny zapach; niby farby mają taki i trzeba się do tego przyzwyczaić ale korzystałam z innych farb, których zapach nie był aż tak okropny Czasami eksperymentuję z innymi farbami/kremami do koloryzacji ale najczęściej wracam właśnie do tej farby ;) POLECAM! Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: powyżej 12