ostatnimi miesiacami mylam moje wlosy doslownie codzinnie, gdyz tak mocno zaczely sie przetluszczac.
Zastosowalam szampony z Joanny ( czarna rzepa) i z biosiarka, Yves Rocher pokrzywa,ale nic nie pomogly.
PLUSY
Skusilam sie na JJ gdyz obiecywal on, ze zmyje nam z wlosow wszystkie brudy, silikony, oleje, ktore mamy we wlosach. I rzezczywiscie tak jest.
Myje wlosy teraz tylko 3 razy w tygodniu :) i naprawde na drugi dzien wygladaja jak w 1 dzien, a na 3 dzien sa juz gorsze, ale nie az tak bardzo ze kapia tluszczem , nie sa juz swieze i trzeba umyc. W tej kwestii JJ mnie przekonal. Czestotliwosc mycia mojej glowy znacznie sie wydluzyla. ( dodam, ze nosze wlosy rozpuszczone i ich nie wiaze, jedynie wieczorem w domu)
-wlosy po umyciu i wyschnieciu sa niesamowicie lekkie, zwiewne, doslowanie jakbysmy mieli jakies piorka na glowie, b. przyjmen uczucie
- wydajnosc tego szamponu jest niesamowita, w ogole nie ubywa, myje tym szamponem ja i moj maz glowe ( on myje codziennie) i zuzylismy moze dopiero 1/4 tego szamponu. Tak wiec wysoka cena rekompensuje sie wysoka wydajnoscia.
- zauwazylam rowniez, ze na mojej glowie mam mniej lupiezu, a wlsasciwie prawie wcale, nawet jak na 3 dzien wlosy sa juz nieswieze, nie widac tam calej masy bialego lupiezu, tak jak mialam w przypadku uzycia innych szamponow
Minusy:
-wydaje mi sie, ze szampon ten przesusza troche koncowki wlosow, czasem mam wrazenie, ze sa sianowate i niesforne, a czasami sa super i nic nie narzekam: moze to wplyw pogody wiatru, itp. ???
Ostatnio nosze czapke i mimo to, nie musze ich myc na 2 dzien.
-poniewaz JJ ma konsystencje stala, pieni sie troche inaczej niz zwykly szampon, i jego rozprowadzenie na wlosach jest mozolne, co za tym idzie wlosy sa po umyciu bardziej splatane. Przy dluzszych wlosach uzycie odzywki jest musem, inaczej bedziemy miec problemy z ich rozczesaniem
OGOLNIE:
szampon ten polecam osobom, ktore maja problemy z przetluszczajacymi sie wlosami, i inne szampony w tej kwestii zawiodly. Wiem, ze kazdy mosi znalezc swoj wlasny odpowiedni dla niego typ, aby sie z tym problemem uporac. Ja znalazlam w JJ moj najlepszy szampon do wlosow przetluszczajacych. Daje mu jednak tylko 4 * gdyz koncowki wlosow sa suche. mysle, ze zmienie taktyke i bede myla 2 razy JJ i 1 raz jakims innym nawilzajacym, aby jakos to wyrownac.
Używam tego produktu od: 1 miesiaca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 wszego