Szampony do włosów

Lush Jumping Juniper Szampon w kostce do włosów przetłuszczających się

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

vesna2
    8 listopada 2022 o 12:01
    Bardzo bardzo
    Szampon w kostce to jeden z najwspanialszych wynalazków ludzkości, zwłaszcza w podróży. Szampon Karma Komba z Lusha był jednym z moich ulubionych, a po jego wycofaniu (WHYYYYY????) wypróbowałam następcę. Mam włosy grube, mocne, zdrowe, lekko przetłuszczające się i krótkie. Myję co drugi dzień. Od szamponu oczekuję oczyszczenia. Ten szampon wspaniale oczyszcza włosy i skórę głowy. Zmniejsza nawet przetłuszczanie, co nie jest wcale takim hop siup dla normalnych szamponów. Używa się go super, jest wygodny, wydajny, doskonale się pieni. Niestety, nie pachnie tak bosko jak Karma Komba, właściwie to wcale prawie nie pachnie, co też ma plusy ;) Z minusów, to oczywiście wysoka cena i słaba dostępność w PL.
    Zalety:
    • nietestowany na zwierzętach
  • 11 kwietnia 2022 o 19:08
    Super szampon w kostce
    Kosmetyki myjące w kostkach z Lusha chodziły za mną długi czas. Mój pierwszy szampon w kostce zdecydowałam się kupić właśnie z tej firmy. Wybrałam produkt, który Pani w sklepie poleciła mi jako bardziej oczyszczający i to był strzał w dziesiątkę. Testowałam potem parę szamponów w kostce drogeryjnych, czy internetowych, polskich i żaden nie dorównał Lushowi, nawet 4 szpaki w mojej opinii. Lush świetnie się pieni oczyszcza skórę głowy, ale przy tym jej nie podrażnia. Włosy są mocno oczyszczone, gotowe na przyjęcie pielęgnacji. Przy długich włosach zaczęłam ostatnio zmywać również je na długości i potrafi wtedy lecieć szara woda. Kurz ? Smog? Nie wiem, ale tego nie spodziewałam się przy myciu włosów co 2-3 dni. Nie farbuje od roku wiec farba już powinna być wyplukana, tyle ile się dało. Dodatkowo uważam że kostka Lusha była najbardziej wydajnym kosmetykiem w kostce jaki stosowałam (nie wiem czy nie miałam go 8-10 miesięcy?), również przez to, że bardzo łatwo było ją spienic w kontakcie z wodą. Nie trzeba było szorować i pocierać jak niektorych. To jest chyba to, co mnie najbardziej ujęło w tym kosmetyku. Chętnie wrócę jak tylko będę mieć okazję zakupić.
  • 12 września 2020 o 11:48
    Na razie mój ulubiony z Lusha
    Do tej pory używałam z Lusha tylko dwóch szamponów i oba bardzo mi przypadły do gustu, ale ten jednak bardziej. Obficie się pieni, pachnie ładnie, lecz delikatnie i bardzo porządnie myje włosy dzięki zawartości silnych detergentów. Tak, zawiera ten diaboliczny SLS, ale mi to nie przeszkadza ;) Włosy są po nim bardzo świeże, miękkie, nie plączą się, a dodatkowo mam wrażenie, że nabierają fajnej objętości bez puszenia. Natomiast nie było u mnie efektu dlugotrwałej świeżości i na drugi dzień włosy były przetłuszczone u nasady, ale po prostu taka ich natura i jeszcze żaden szampon nie zdziałał cudu w tej kwestii. Szybko wysycha, więc jest łatwy w użyciu i w transporcie. Odejmuję jedną gwiazdkę za wysoką cenę i raczej małą wydajność. W Niemczech za stosunkowo niewielką kostkę 55g trzeba zapłacić 10-11 euro, przez co Lush ma chyba najdroższe szampony w kostce, jakie znam. Ale dostajemy produkt less waste, zapakowany tylko w papierową torebeczkę, wegański, nietestowany na zwierzętach i z super działaniem, także raz na jakiś czas sobie pozwalam na ten luksus :) Bardzo polecam, również osobom, które dopiero zaczynają używać szamponów w kostce, bo po tym na pewno się nie zniechęcicie.
    Zalety:
    • pozytywnie wpływa na włosy, dodaje objętości
    • nie powoduje puszenia się włosów
    • bardzo dokładnie myje
    • szybko wysycha
    • bez opakowania, bez plastiku, wegański, cruelty free
    Wady:
    • wysoka cena za niewielką kostkę
    • trudno dostępny w Polsce
  • 18 stycznia 2020 o 12:16
    Ulubiony
    Przetestowałam już naprawdę dużo szamponów w kostce z Lusha i ten jest moim faworytem. Włosy wyglądają świeżo, są uniesione u nasady. Myślę, że warto zacząć od niego, jeśli nigdy wcześniej nie używało się tych produktów :)
  • 4 kwietnia 2018 o 21:00
    Świetny szampon!
    Szampon spełnia wszystkie moje oczekiwania. Bardzo dobrze oczyszcza włosy, jednocześni walczy z ich przetłuszczaniem się. Bardzo ładnie pachnie, jest wydajny, super się pieni.
    Zalety:
    • Zapach, działanie.