Szampony do włosów

Mysterium Vegan Baobab, Szampon nawilżający

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 31 grudnia 2023 o 14:25
    Bardzo dobry szampon
    Szampon zamknięty w pojemnej buteleczce, z które łatwo się aplikuje produkt - na koniec trochę utrudnione było wydobycie do końca, ale i tak dało radę. Szampon w konsystencji ma bliżej do gęstego niż rzadkiego, ale bardzo ładnie się pienił w rękach oraz bardzo dobrze zmywał się z włosów. Zapach raczej neutralny, może jedynie delikatnie ziołowy, ale na włosach się to nie utrzymywało. Po jego stosowaniu zauważyłam, że przedłużał o 1 dzień świeżość moich włosów - bardzo na plus, porównując z innymi szamponami, które teraz używałam. Szampon odżywia, nawilża, przywraca gładkość i blask, a przy tym wszystkim ich nie obciąża. Włosy po zastosowaniu są miękkie, nie są napuszone, dostają wszystko co najlepsze, ich każda wada, która jest na codzień tutaj zostaje w przyjemny sposób tuszowana. Produkt tani, a wydajny, dobrze działający - cena do jakości ekstra. Polecam jeśli ktoś chcę niską ceną trochę podreperować swoje włosy.
    Zalety:
    • dobrze się pieni
    • dobrze się zmywa
    • przedłuża świeżość o 1 dzień
    • odżywia, nawilża, wygładza, zmiękcza włosy
    • wydajny produkt
    • dobra cena
    Wady:
    • można pomyśleć o innym opakowaniu, by na końcu praktyczniej było wydobyć produkt
    Edytaj7
    27 września 2023 o 21:37
    Nie sprawdził się mi
    Szampon dostałam w prezencie. Buteleczka jest z ciemnego plastiku, pękata. Zapach szamponu nie jest zbyt przyjemny. Konsystencją jest bardzo wodnista, ucieka przy nakładaniu na włosy. Jeśli chodzi o działanie, to myje i odświeża włosy ale niestety w moim przypadku bardzo źle na nie wpływa. Stały się przesuszone i łamliwe. Zresztą po umyciu są tak splątane, że potrzebuję naprawdę dużo odżywki by nad nimi zapanować. Tak więc może i fajny ale na pewno nie dla mnie.
  • 25 lipca 2023 o 10:44
    Kupię ponownie
    Ostatnio ze swoją skórą głowy nie mogę dojść do ładu bo nic jej nie pasuje... bo to swędzi, bo łupież, bo sie szybciej przetłuszcza i taka to loteria. Nigdy nie wiem co przyniesie dzień :D Z tej przyczyny sięgnęłam po nowy, kolejny już szampon na testy - tym razem padło na szampon nawilżający *szampon zamknięty jest w plastikowej, poręcznej butelce z wygodnym dozownikiem *konsystencja jest odpowiedniej gęstości, szampon jest przezroczysty *zapach jest delikatny, naturalny, nie przytłaczający *bardzo dobrze się pieni, tak jak lubię. Dzięki temu jest wydajny bo wystarcza niewielka ilość. Podczas mycia nie jest na włosach "tępy" w odczuciu *skóra jest dobrze oczyszczona *w przypadku stosowania tego szamponu nie zauważyłam, żadnych niepożądanych sytuacji Podsumowując chętnie wrócę jeszcze do tego szamponu ale w międzyczasie szukam dalej czegoś o podobnym działaniu ale dodatkowo przedłużającego świeżość włosów
  • 13 stycznia 2023 o 22:51
    dla mnie świetny
    Nie znałam dotychczas marki Mysterium i nigdy na zakupach nie wpadła mi ona w oko. Oceniany tutaj szampon otrzymałam w prezencie od mojej mamy. Ponieważ nie lubię otwierać nowych kosmetyków, kiedy mam otwarte pół tuzina innych, ten specyfik czekał czas jakiś na swoją kolej. Kiedy jednak w końcu po niego sięgnęłam, to pokochałam praktycznie od pierwszego użycia. Kosmetyk ma postać bezbarwnego, gęstego żelu o przyjemnym zapachu z delikatną malinową nutą. Nie przelewa się więc przez palce i jest wydajny. Najważniejsze jest jednak, jak działa - według mnie działa super. Mam skrajnie suchą, skłonną do podrażnień i łupieżu skórę głowy ( pamiątka po przebytej w dzieciństwie ospie) i wysokoporowate włosy, przypominające w dotyku słomę. I ten oto szampon nie tylko nie wysusza i nie podrażnia skóry głowy, ale wręcz ją dogłębnie nawilża, sprawia, że przestaje ona swędzieć, łupieżu nie ma ani śladu, po prostu mój skrajnie suchy skalp odczuwa wyraźną różnicę. Włosy też mniej się plączą, są miękkie i nawilżone, choć oczywiście i tak raczę je po każdym myciu odżywką. Jest to perełka, którą pokochałam całym serduchem. I z całego serducha ją polecam.
  • 29 grudnia 2022 o 13:59
    Koniec przetłuszczających się włosów!
    Miałam problem jak zapewne większość z kobiet z przetłuszczającymi się włosami. Ten szampon okazał się wybawieniem - przedłuża świeżość skóry głowy i sprawia, że włosy wolniej się przetłuszczają. Kiedyś musiałam je myć codziennie, teraz myję raz na 3 czy nawet 4 dni! Mój ulubieniec!
    Zalety:
    • skład, silnie oczyszczająca formuła
    Wady:
    • nie do włosów farbowanych (szybko wypłukuje kolor)