Szampony do włosów

Head & Shoulders Refreshing Tea Tree, Anti - Dandruff Shampoo Szampon przeciwłupieżowy

Head & Shoulders Refreshing Tea Tree Szampon Odświeżający 400ml
Head & Shoulders Szampon do włosów Tea Tree 400 ml

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 24 lutego 2025 o 13:40
    Bardzo dobry szampon pomimo niezbyt zdrowego składu
    Bardzo lubię szampony Head&shoulders, jednak mam wśród nich swoje ulubione warianty. Ten jest jednym z nich właśnie. Wspaniale oczyszcza włosy i skórę głowy. Znakomicie odświeża i lekko chłodzi w głowę podczas stosowania. Zapach jest świeży i bardzo przyjemny. Konsystencja szamponu standardowa dla szamponów tej marki. Kolor zielono - perłowy, tak bym go określiła. Włosy po tym szamponie, długo są świeże i sypkie w dotyku. Bardzo lubię ten efekt na moich włosach. Polecam serdecznie, warto spróbować
    Zalety:
    • Gęsta piana
    • Dobrze oczyszcza
    • Pięknie pachnie
    • Włosy są długo świeże
    • Dostępność
    Wady:
    • Troszkę cena ale można trafić na promocje
    Xerda
    7 sierpnia 2023 o 19:01
    Cudny!
    Cudny, wydajny szampon! Pięknie nawilża włosy i nadaje im blasku, oraz jego nieziemski zapach trzyma się nawet do 20 Godzin! Definitywnie mogę polecić ten szampon, jeden z lepszych od Head& Shoulders :) ▀██▀─▄███▄─▀██─██▀██▀▀█ ─██─███─███─██─██─██▄█ ─██─▀██▄██▀─▀█▄█▀─██▀█ ▄██▄▄█▀▀▀─────▀──▄██▄▄█
    Zalety:
    • CUDNY Zapach!
    • Głębokie nawilżenie?
  • 4 marca 2023 o 20:17
    Zapobiega powstawaniu łupieżu, niestety może przesuszać włosy
    Szampon przeciwłupieżowy Head&Shoulders zakupiłam na sezon jesienno - zimowy jako profilaktyka przeciwłupieżowa. W zimie nie wyobrażam sobie wyjść na mróz bez czapki a w moim przypadku często kończy się to bardzo szybkim przetłuszczaniem skóry głowy i łupieżem. Szampon stosowałam dwa, czasem trzy razy w tygodniu jako profilaktyka. Na skórę głowy sprawdza się świetnie, niestety ma tendencję do przesuszania włosów także przy jego stosowaniu lepiej mieć pod ręką odżywkę. Szampon mamy w typowym opakowaniu dla marki - biało niebieska tuba o pojemności 400ml. Z przodu widoczna jest grafika nawiązująca do głównego składnika aktywnego czyli olejku z drzewa herbacianego. Z tyłu mamy skład i bardzo minimalistyczny opis producenta - “szampon przeciwłupieżowy” :p producent nie wysilił się za bardzo z opisem ale cóż.. najważniejsze że szampon działa i spełnia swoją funkcję. Konsystencja produktu jest dość gęsta, szampon ma jasnozielony kolor i dość intensywny zapach olejku z drzewa herbacianego. Po nałożeniu na mokre włosy dobrze się pieni, również dobrze się spłukuje. Włosy po umyciu są widocznie odświeżone, skóra głowy jest dobrze oczyszczona. W sytuacji kiedy stosowałam ten szampon kilka dni pod rząd niestety czułam że końcówki moich włosów zaczęły się przesuszać. Nie było to mocne przesuszenie, mimo wszystko zwracam na to uwagę bo szampon może być zbyt mocnym produktem dla osób posiadających z natury suche włosy. Osobiście posiadam włosy z tendencją do przetłuszczania, naturalne, nigdy nie farbowane, unikam również nadmiernego prostowania czy suszenia suszarką. Mogę powiedzieć że moje włosy są w dość dobrej kondycji dlatego też od razu mogłam zauważyć że coś jest nie tak kiedy po kilku dnia regularnego (codziennego) stosowania szamponu końce moich włosów zaczęły się robić przesuszone. Na szczęście odżywka załatwiła sprawę ale szampon stosuję co kilka dni Dodam też że myję włosy codziennie ze względu na specyfikę pracy w pyle, po prostu co kilka myć sięgam po dany szampon. Podsumowując, szampon dobrze oczyszcza skórę głowy, zapobiega powstawaniu łupieżu i ładnie odświeża zarówno skórę głowy jak i włosy. Mimo to nie polecam stosować go codziennie bo może przesuszyć włosy.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza skórę głowy
    • zapobiega powstawaniu łupieżu
    • odświeża
    Wady:
    • przy codziennym stosowaniu ma skłonności do przesuszania włosów
  • 21 maja 2022 o 21:02
    Dobrze oczyszcza skórę głowy
    Head & shoulders to kultowa marka, która gości u mnie w domu zawsze. Tata nigdy nie kupuje innych szamponów, dlatego zdarza mi się podebrać mu nowe wersje. Z biegiem czasu przekonał się że warto czasem go użyć. Wersja tea tree jest całkiem dobra bo nie mrozi tak jak np. miętowa wersja a oczyszczenie skóry głowy jest nieporównywalne z innymi markami. Szampon jest przy tym bardzo wydajny, nie znam drugiego takiego który tak świetnie się pieni przy niewielkiej ilości produktu. O dostępności chyba nie muszę wspominać bo są możliwe do kupienia dosłownie wszędzie. Co do ceny zauważyłam że występuje tendencja wzrostowa ale z drugiej strony wszystko drożeje... Polecam stosowanie go w celu dokładnego oczyszczenia.
  • 31 stycznia 2022 o 17:50
    Head & Shoulders, Refreshing Tea Tree, Anti - Dandruff Shampoo
    Szampon kupiłam z myślą o likwidacji łupieżu u córki.Sprawdził się w 100% do tego sama zaczełam go tez używać na przetłuszczające się włosy i sprawdza sie doskonale.Konststencja gęsta dobrze się pieni.Zapach ładny orzeźwiający.Wdajny.
    Zalety:
    • Zapach,konsystencja,skuteczność