Szampony do włosów

Isana Kräuter Kamille & Salbei Shampoo [Herbal Chamomile & Sage] Szampon do włosów normalnych i szybko przetłuszczajacych się

Nasi użytkownicy zostawili 122 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 maja 2025 o 19:57
    Świetny rypacz
    Pierwsze opakowanie kupiłam ponad rok temu, ponieważ wśród moich kosmetyków do włosów brakowało dobrego rypacza. Stosuję go raz w tygodniu z racji tego, że jest to mocny szampon. Kosztuje tak naprawdę grosze, a bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy. Bardzo dobrze się pieni. Wielu osobom nie odpowiada jego zapach, jednak dla mnie jest ok. Gorąco polecam!
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza skórę głowy
  • 8 maja 2025 o 13:15
    Znakomity szampon oczyszczający!
    Po ten szampon sięgnęłam zupełnie spontanicznie. Zachęciła mnie niska cena, bo kosztował zaledwie kilka złotych. Na co dzień sięgam raczej po łagodniejsze formuły, ale uznałam, że w mojej rutynie brakuje rypacza, który raz na jakiś czas dogłębnie oczyściłby skórę głowy. Wybór padł na Isanę. Mam włosy wysokoporowate, kręcone i obecnie normalne. Choć kiedyś borykałam się z przetłuszczaniem, udało mi się je ograniczyć dzięki dokładniejszemu i bardziej świadomemu podejściu do mycia skóry głowy. Dlatego wybierając szampon, zależy mi przede wszystkim na przyzwoitym oczyszczeniu, bez podrażniania. Produkt ma perłową, żelową konsystencję, która bardzo dobrze się rozprowadza. Nie potrzebuję dużej ilości, by pokryć całą skórę głowy. Świadczy to o wydajności produktu. Dobrze się pieni i jest wygodny w użyciu nawet przy gęstszych włosach. Zapach jest ziołowy i świeży. Może być przytłaczający, ale to już kwestia gustu. W mojej opinii nie utrzymuje się na włosach. Natomiast skład produktu zdecydowanie przyciągnął moją uwagę. Zawiera: niacynamid, pantenol, glukozę, wyciągi z rumianku, pokrzywy, melisy, szałwii czy skrzypu polnego. Mimo że produkt ma SLS, nie zauważyłam u siebie żadnego podrażnienia, swędzenia czy przesuszenia skóry głowy. Szampon stosuję 1-2 razy w tygodniu. Po użyciu skóra głowy jest wyraźnie odświeżona, czysta, bez uczucia przeciążenia. Sądzę, że nie pogorszył stanu moich włosów ani nie wpłynął na przetłuszczanie się, a wręcz przeciwnie. Włosy dłużej wyglądają świeżo. Po jego użyciu zawsze sięgam po odżywkę lub maskę na długości, ponieważ sam szampon zostawia włosy lekko tępe w dotyku. Jednak jest to zupełnie naturalne przy formule oczyszczającej.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza skórę głowy
    • Wydajny
    • Można go dorwać za bardzo niską cenę
    Wady:
    • Może pozostawiać uczucie tępości bez dodatkowego nawilżenia włosów
  • 9 kwietnia 2025 o 17:59
    Na dłuższą metę się nie sprawdził
    Kupiłam ten szampon z myślą, że świetnie poradzi sobie z moimi włosami. Skład ma całkiem dobry- co też mnie zmotywowało do zakupu. Początkowo działał jak oczekiwałam, ale moja skóra głowy bardzo szybko się do niego przyzwyczaiła i szampon przestał mi przynosić efekty. Natomiast myślę, że jeśli nie macie dużego problemu z przetłuszczającą się skórą głowy, to ten szampon będzie dobrą opcją na dokładne oczyszczenie raz na jakiś czas. Jak każdy mocny szampon, może wysuszać włosy na długości, więc trzeba pamiętać o odżywkach. Cena bardzo zachęca.
    Zalety:
    Wady:
    • może wysuszać włosy na długości
  • 17 marca 2025 o 17:26
    Zwykły szampon
    Mam włosy niskoporowate, muszę je myć maksymalnie co 2 dni, a ten szampon nie przedłużył ich świeżości. Niska cena zachęca do zakupu. Opakowanie jest praktyczne i wytrzymałe. Pachnie pokrzywą, ale zapach nie zostaje moim zdaniem na włosach. Dobrze się pieni. Oczyszczenie jest według mnie normalne, skóra głowy będzie ogarnięta, ale cudów nie zdziała.
  • 3 marca 2025 o 13:00
    Mocne oczyszczenie w niskiej cenie
    Ten szampon to świetna opcja do głębokiego oczyszczania włosów. Po umyciu aż „skrzypią” z czystości, więc świetnie sprawdza się jako produkt do stosowania raz na jakiś czas, np. raz na siedem myć, żeby usunąć nagromadzone kosmetyki, sebum i zanieczyszczenia. Jest bardzo tani, ale jednocześnie wydajny – wystarczy niewielka ilość, żeby dobrze oczyścić skórę głowy i włosy. Ze względu na silne działanie może być zbyt agresywny do codziennego użytku, zwłaszcza dla osób z suchymi lub wrażliwymi włosami. Jednak jako szampon do mocniejszego oczyszczania co jakiś czas sprawdza się świetnie i zdecydowanie warto go mieć w swojej pielęgnacji.
    • mocno oczyszcza