Latem w popularnej drogerii pojawiła się ciekawa seria kosmetyków do pielęgnacji stóp i dłoni od marki Marion. Kupiłam wtedy w promocji wszystkie dostępne zestawy, gdyż bardzo lubię takie intensywne, kompleksowe kuracje do stóp i dłoni. Bardzo lubię mieć wszystkie kosmetyki potrzebne do wykonania kompletnego zabiegu w jednym zestawie i to tutaj właśnie otrzymujemy. Zabieg do pielęgnacji dłoni to peeling, serum do rąk i paznokci oraz masło do masażu zapewniają wygładzenie, nawilżenie i regenerację dłoni.
OPAKOWANIE
Opakowanie produktu to praktyczny, sporej wielkości kartonik. Na przedniej części mamy wizualizację saszetek, w centralnej części znajdziemy informacje na temat tego, co zawiera dana saszetka, z tyłu zaś rozpisany kompletny rytuał pielęgnacyjny, kolejność i sposób stosowania produktu. Podoba mi się to, że każdy kosmetyk ma oddzielną saszetkę, swój własny opis, sposób zastosowania oraz skład. Kosmetyków jest naprawdę sporo, bo 9 ml + 2x12 ml, więc taki zestaw wystarczył mi na 2 kompletne zabiegi, a nie żałowałam sobie kosmetyków.
PEELING
To typowy cukrowo-olejowy peeling o różowej barwie, z widocznymi kryształkami cukru. Ma dość przyjemny owocowo-kwiatowy zapach, jednak z taką specyficzną nutą zapachową w tle. Producent zaleca nałożenie peelingu na zwilżone dłonie, dokładny masaż a następnie zmycie go wodą. Podczas masażu drobinki cukru rozpuszczają się a peeling zmienia się w olejową mieszankę z cukrem, pod koniec zalecanego czasu masażu drobinki praktycznie całkowicie się rozpuszczają. Po wykonaniu kilkuminutowego masażu i zmyciu resztek peelingu wodą, skóra była wygładzona, jednak minimalnie ściągnięta, wyraźnie potrzebowała nawilżenia w postaci kolejnego kroku jakim jest masło do masażu.
SERUM
Serum do skórek i paznokci przypomina mi bezbarwną galaretkę o przyjemnym, słodkim zapachu. Serum jest naprawdę dużo w opakowaniu, więc wystarczy na kilka zastosowań. Należy je wmasować w paznokcie i skórki. To odżywcza terapia z olejkiem arganowym i olejem rycynowym. Produkt po wyciśnięciu z saszetki i pod wpływem ciepła palców zmienia się w treściwy olejek. Wmasowuję go dokładnie w skórki i paznokcie, które są nawilżone, odżywione i zmiękczone.
MASŁO
Masło do masażu dłoni zamknięte zostało w saszetce. To bardzo gęsty, treściwy i bogaty biały krem o słodkim zapachu. Masło nałożyłam na osuszone dłonie i wykonałam kilkuminutowy masaż. Produkt jest mocno odżywczy i nawilżający ze względu na olejki zawarte w jego formule. Sprawdzi się świetnie do przesuszonych dłoni, które potrzebują dogłębnego nawilżenia i regeneracji. Masło sprawiło, że skóra dłoni była miękka, gładka, wyraźnie zregenerowana i przyjemna w dotyku. Przesuszenia i efekt ściągnięcia zniknęły ekspresowo. Efekt utrzymywał długo, więc cieszyłam się komfortem przez kilka kolejnych dni. Cena regularna to 19,99 zł, mi udało się dorwać w promocji za 6,99 zł. Chętnie kupiłabym ponownie ten zestaw, jednak nie widzę już go w drogeriach ani na stronie producenta.
PLUSY
+ przyjemny zapach produktów
+ praktyczne opakowanie – kartonik, każdy etap zabiegu w oddzielnej saszetce
+ mocno nawilżająco-odżywcze masło do masażu dłoni
+ wygładzający peeling cukrowy z dodatkiem olei
+ odżywcze serum z olejkami do paznokci i skórek
+ łatwość wykonania całości zabiegu
+ cena (w promocji już za 6,99 zł)
+ efekty po zastosowaniu utrzymują się przez kolejne dni (jednak musimy pamiętać o codziennej, regularnej pielęgnacji w postaci kremu do rąk)
+ duża ilość produktów sprawia, że wystarczą na kilka użyć
MINUSY
- peeling pozostawia skórę nieco ściągniętą