WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Temperówki

myBuddy Gąbka do makijażu bez lateksu

myBuddy Gąbka do Makijażu

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 5 sierpnia 2023 o 13:37
    Cudowna!
    Gąbeczka bardzo miękka o lekko gumowatej strukturze, ale doskonale wklepuje podkład. Nie robi smug, jest mięciutka i super się nią pracuje. Jak dotychczas jest to moja ulubiona gąbka do makijażu. Jest tak ścięta, że dokładnie dociera w kąciki nosa, czy oczu. Zaraz po namoczeniu robi się podwójnie większa. Mimo to, że jest duża, a może dlatego szybko rozprowadza się nią podkład. Jest bardzo dokładna i przyjemna, gdy odbija się od skóry. Jedyną jej wadą jest to, że czasem ciężko ją domyć, ale to też zależy jak ciężki podkład się na nią nakłada.
    Zalety:
    • ciekawa struktura gąbki
    • dokładnie rozprowadza podkład
    • milutka dla skóry
    • miękka
    aniyam
    24 lipca 2023 o 11:58
    ok ale szybko pęka
    Gąbkę otrzymałam w prezencie od Wizaż.pl , od lat jestem wierną fanką gąbeczek BeautyBlender, więc z przyjemnością przetestowałam coś nowego. Produkt jest faktycznie bardzo miękki, standardowo po namoczeniu zwiększa swoją objętość. Tak jak obiecuje producent nie wykazuje nadmiernej chłonności – dzięki temu produkty płynne (np. podkład czy baza) nie są nadmierne zużywane. Produkt bardzo łatwo utrzymać w czystości, ja i tak po każdym makijażu ( czytaj codziennie ) myję ją. Niestety gąbka nie wytrzymała długo, praktycznie po 3 tygodniach była do wyrzucenia, cała popękana itp.
  • 28 lutego 2023 o 10:01
    No i to jest bez dwóch zdań mój „Buddy” ;)
    Posiadaczką omawianej gąbki stałam się za sprawą zdobycia nagrody Recenzentki Grudnia, za co serdecznie dziękuję portalowi Wizaz.pl. Wszelkiego rodzaju beauty blenderów używam od lat i jest to moja ukochana forma aplikowania podkładów, ale także utrwalających suchych pudrów. Tego koleżkę przeznaczyłam jednak tylko do aplikacji podkładu, a za sprawą jego cieńszej części nakładam korektor pod oczy. Gąbeczka jest miękka i delikatna już przed zmoczeniem, po -staje się odpowiednio wielka i jeszcze bardziej miękka. Ma idealny kształt, co możecie zobaczyć na dołączonych zdjęciach (przy okazji zdjęć uprzedzam -stojaczek na gąbkę nie jest w komplecie ;)), a przynajmniej dla mnie taki właśnie z jednej strony ścięty, a z drugiej okrągły kształt jest pożądany. Gąbki używam codziennie i codziennie poddaję ją myciu, do czego służy mi szare mydło. Za sprawą tego produktu podkład pięknie się wtłacza. Nie powstają smugi, nierówności, gąbka nie przyczynia się do efektu maski (a różnie z tym bywało w przypadku innych produktów) -podkład wygląda naturalnie, nie zostaje przez gąbkę nadmiernie pochłonięty, choć siłą rzeczy zawsze ten blender coś tam „spija”. Podobnie rzecz ma się przy korektorze -gąbka świetnie radzi sobie z korektorem i małą powierzchnią jaką jest okolica oka. Po zaaplikowaniu podkładu i korektora buzia wygląda jednolicie, wszystko ładnie się trzyma, nie „ciastkuje”, nie przemieszcza się. Jestem bardzo zadowolona z efektu, a doświadczenie w tej kwestii mam dość spore, bo od lat nie stosuję żadnej innej metody nakładania podkładu/korektora. Co jest jeszcze jednym mega plusem -gąbka jest niezwykle łatwa w utrzymaniu, bez problemu schodzą z niej zabrudzenia i pomimo już dwutygodniowego stosowania dzień w dzień, dzięki codziennemu delikatnemu myciu, gąbka cały czas cieszy się kolorem jak przed pierwszym użyciem. Nie widzę też, by jakkolwiek zmieniła swoje właściwości. Słowem zakończenia -jak w tytule, ten produkt to zdecydowanie „mój człowiek” i zdaje się, że przez jakiś czas gąbkowe wybory będą się skłaniać tylko ku niemu.
    Zalety:
    • odpowiednia miękkość i kształt
    • prawidłowo wtłacza i rozprowadza mokre produkty, tj. podkład i korektor, dając naturalny, ale widoczny efekt bez maski i smug/nierówności
    • nie spija za dużo podkładu/korektora
    • łatwa w utrzymaniu
  • 21 stycznia 2023 o 23:46
    Mięciusia
    To co od razu rzuca nam się w oczy ( a raczej w ręce ;) ) to fakt, że gąbeczka jest bardzo miękka. Już sucha taka jest, a po zmoczeniu jeszcze bardziej i staje się dwa razy większa. Ma klasyczny kształt łezki ze ścięciem w górnej części i tłoczonym logo. Porowatość określiłabym jako średnią - mniejsza niż Wibo ale większą niż klasyczna Real Techniques. Produkt nie zawiera lateksu. Jeśli chodzi o aplikację podkładu to nie mam co do niej żadnych zastrzeżeń. Przyjemnie się z nią pracuje, dobrze rozprowadza produkty i daje naturalny efekt. Minusem może być trwałość. Na co dzień noszę na tyle długie paznokcie, że podczas używania gąbeczki wbijają się w nią nieco. Po tygodniu zauważyłam, że delikatnie pękła - podejrzewam, że od tego. Nie mniej jednak dosyć często mi się to zdarza i nie jest to "problem" tylko tej gąbki - może za mocno trzymam ;) Przypomina mi gąbeczki z iMagic, które swoją drogą bardzo lubię. Jeśli lubicie mięciusie gąbki do makijażu to warto się nią zainteresować :)
    Zalety:
    • Miękka
    • Dobrze rozprowadza produkty
    • Przyjemnie się z nią pracuje
    Wady:
    • Design produktu
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 17 stycznia 2023 o 13:14
    Fajna, wygodna w aplikacji gąbeczka
    Muszę przyznać, że do stosowania gąbeczek nie łatwo się przekonywałam, a to ze względu, że na początku trafiałam na słabą jakość. Jak ze wszystkim, trzeba znaleźć swój ergonomiczny, wygodny produkt i wtedy to działa ;) Ta gąbeczka jest naprawdę super, bardzo mi odpowiada wygodna jej stosowania. Ma dobry, ergonomiczny kształt, łatwo jest mim nią aplikować produkty. W dotyku jest miła i delikatna dla skóry, dzięki czemu aplikacja kosmetyków nie podrażnia skóry i sprawia, że cera dobrze to znosi. Cieszę się, że nie ma w składzie lateksu, który często powoduje alergie. Ja używam jej do aplikacji cięższych kremowych i delikatnych płynnych produktów i w obu przypadkach sprawdza się bardzo dobrze. Rozprowadza kosmetyki bez problemu, a na dodatek sprawia, że zużywam ich mniej niż wcześniej. Dzięki temu warstwa nakładana na twarz jest delikatniejsza i nie powoduje efektu maski. Pozwala bardzo precyzyjnie operować nawet, gdy brakuje profesjonalnych umiejętności ;) ja mam wrażenie, że jakość makijażu poprawiła się u mnie odkąd stosuję tę gąbeczkę. Bardzo fajny produkt!
    Zalety:
    • oszczędność kosmetyków
    • ergonomiczny kształt
    • brak lateksu
    • delikatny materiał
    • niewysoka cena