Guerlain Les Voilettes Mineral Mineralny puder sypki ujednolicajacy i wygładzający

bkt
    16 maja 2017 o 3:24
    Po prostu zwykły puder, bez rewelacji! Znam o wiele lepsze!
    To nie jest bardzo zły puder - jego plusy: jest lekki w aplikacji, nie uczula, jest w miarę trwały. Ma eleganckie opakowanie. Na tym koniec pozytywów. MINUSY: ciemnieje wkrótce po nałożeniu na twarz i słabo matuje (przynajmniej u mnie ). Bez rozświetlacza i Meteorytów twarz byłaby płaska jak maska, więc trudno uznać, by ten puder kogoś upiększył. Do tego absolutnie nie nadaje się do aplikacji w okolicy oka (tym bardziej oczu 30-latki), bo uwypukli i podkreśli najmniejszą nawet zmarszczkę :( Więc za tę cenę - nie polecam! Są o wiele lepsze sypkie pudry! Mnie rozczarował i to bardzo!!!!
  • 3 marca 2017 o 15:53
    Ideałem nie jest
    Mam odcień rose clair lub jakoś tam. Jest trochę za ciemny dla mnie, tzn byłoby dobrze, ożywiałby moją twarz gdyby nie to, że jeszcze nieznacznie ciemnieje na twarzy. Ale ok, można oszczędnie stosować i ujdzie. Może powinnam wybrać jaśniejszy odcień. No ale z trwałością tez jest średnio - buzia świeci się stosunkowo szybko w strefie T. Zapach jest faktycznie ładny, ale żadnych fiołków ja tu nie czuję. Może znam inny zapach fiołków? Z opakowania wysypuje się prawie zawsze za dużo, więc nie ma szans żeby przenosić go w torebce. Musi stać pionowo. No i poza tym średnio estetycznie wygląda ten wiecznie zalegający, nieużyty puder. Zawsze używałam najtańszych pudrów sypkich, ostatnimi laty celii Woman. W celii można przynajmniej otworzyć pokrywę i używać pudru bezpośrednio ze środka (i zobaczyć, ile jeszcze zostało). Powiem szczerze, ze poza zapachem i ładniejszym opakowaniem Guerlaina, nie widzę obiektywnie większej różnicy. Czy to celia jest wyjątkowo dobra jak na swoją skromną cenę, czy Guerlain ma zbyt wygórowaną cenę? Nie wiem, ale mimo wszystko nie żałuję zakupu. Lubię go używać za ten zapach, za przyjemność cieszenia oka ładnym opakowaniem, które - mimo wielu krytyk o tandetność - mnie się podoba. Podsumowując, fajny gadżet, a ja lubię gadżety. Więc pewnie będę miała w kosmetyczce (tj dokładniej na półce, bo w kosmetyczce by się totalnie rozsypał) i Guerlaina i celię. Kto wie, może kiedyś znajdę taki puder, który będzie cieszył i oko i moją cerę. Taki ideał must have.
  • 6 maja 2016 o 11:54
    Świetny.
    Przesiadłam się na sypańca Voilettes z MAC'a Studio Fix i prasowanego Lingerie De Peau. I powiem tak: to była doskonała decyzja. Nadal jestem i pewnie zawsze będę fanką MAC'a, za krycie, kolorówkę i po prostu nieziemską trwałość na twarzy...ale coś za coś, bo większe krycie = większy ciężar na twarzy. Mam skórę ciekną, wrażliwą, mieszaną w kierunku suchej. Do tego bladą, naczynkową, piegowatą i nieciekawie podkrążone oczy (a po 30-stce już pierwsze zmarszczki). Dla takiej skóry niełatwo dobrać dobry puder i tak, wiem, że to jest cud, że Studio Fix z MAC'a się na niej sprawdza/sprawdzał. Ze względu na wygodę, zawsze wolałam używać prasowanego pudru z pędzlem. Jednak muszę po latach doświadczeń przyznać, że dla takiej skóry jak moja, najlepszym rozwiązaniem (zwłaszcza zimą/jesienią/wiosną) jest odpowiednio dobrany puder sypki. Les Voilettes jest odpowiedzią na moje oczekiwania. Przede wszystkim jest delikatny, daje delikatne do średniego krycia i na suchej skórze jest bardzo trwały. Nos i czoło wymagają nieznacznych poprawek u mnie, dopiero po 8-9 godzinach od nałożenia. Puder nie podkreśla suchych skórek, czego nie znoszę i unikam jak ognia. Najjaśniejsza wersja kolorystyczna dla bladolicej mnie, okazała się w sam raz. Oczywiście przy takiej cerze jak moja, bazą jest porządna pielęgnacja + blokery słoneczne. Od czasu do czasu nakładam jakąś bazę. Sypańca zawsze używam wespół z podkładem - aktualnie jest to Lingerie De Peau (Guerlain). Kombo z Les Voilettes i korektorem, Magikiem z HR, okazało się doskonałe i mimo lżejszego krycia (ale jakimś cudem całkiem przyzwoitego) skóra wygląda świetnie. Puder jest na niej niewidoczny i doskonale się trzyma wspomniane 8-9h, po czym zaczyna mi się nieznacznie świecić nos i czoło. Podejrzewam, że panie z tłustą skórą powinny omijać recenzowany przeze mnie puder szerokim łukiem, bo na pewno nie tego efektu szukają. Mnie Les Voilettes zachwycił, wygląda na mnie jak druga skóra i na pewno będziemy się długo przyjaźnić. Nie kryje tak mocno i na tyle godzin, jak MAC ale kryje całkiem przyzwoicie i odpowiednio nałożony jest niewidoczny na twarzy. Odjął mi lat bardzo subtelnym rozświetleniem a na tyle zakrył to, co potrzeba, że się zakochałam. Dodam, że nakładam go na twarz pędzlem a pod oczami mokrym beauty blenderem. Używam od ok. miesiąca i już widzę, że jest bardzo wydajny. Latem podejrzewam, że zaopatrzę się w wersję kompaktową do poprawek na nos i czoło. Sucholicym, bladolicym - chcącym uzyskać przede wszystkim wielowymiarowy, naturalny efekt, który można budować na twarzy - bardzo polecam. Opakowanie jest przyzwoite działa bez zarzutu (Przypomina mi YSL) choć do noszenia w torebce się moim zdaniem nie nadaje (ale przyznam, że ja, jeśli coś noszę, to kompakty lub miniatury, nigdy pełnowymiarowe opakowania, bo uważam to za bezsens). Mój aktualny sypańcowy KWC <3
    carol81
    26 grudnia 2015 o 20:07
    dobry kosmetyk w tandetnym opakowaniu
    Od lat używam pudru sypkiego La prairie, który uważam za genialny, ale jak na zmienną kobietę przystało, postanowiłam spróbować czegoś nowego. Padło na guerlain, który też lubię. Będąc w sephorze poprosiłam panią o polecenie mi pudru do torebki i, o zgrozo, pani uznała że ten będzie idealny. Nie mogłyśmy niestety otworzyć opakowania żebym przed zakupem zobaczyła jak kosmetyk wygląda. Po otwarciu opakowania otrzymałam dużą, plastikową, złotą i tandetną pudernicę. Byłoby to jeszcze do przełknięcia, gdyby nie fakt, że po oderwaniu folii zabezpieczającej okazało się, że puderniczka może być używana tylko w pozycji poziomej, bo każde jej przekręcenie powoduje że puder migruje po całym opakowaniu a po odkręceniu bucha na mnie obłok pudru a część ląduje na ziemi. Nie wyobrażam sobie noszenie tego cuda w torebce i nie wyobrażam sobie jakichkolwiek poprawek w ciągu dnia. Przyznam, że w przypadku la prairie nigdy nic takiego mi się nie zdarzyło. Ale na bok minusy, teraz plusy. Po pierwsze zapach - cudny, delikatny, kwiatowy, dokładnie taki jak przy meteorytach. Po drugie konsystencja - leciutka, otulająca, bez pudrowego efektu. Po trzecie - trwałość. Mojego la prairie jednak nie bije, ale jest to bardzo dobry kosmetyk. Gwiazdki odjęłam wyłącznie za to opakowanie, naprawdę nie wiem, jak ma się ono do cudownych puderniczek meteorytów, wykonanych z taką precyzją, dokładnością, kunsztem i fantazją. Ten plastik jest jak ten tani, bazarowy za 5 złotych. Tylko dlatego nie wiem czy kupię ponownie. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
    ktsw
    24 kwietnia 2015 o 9:25
    bardzo fajny
    kupiłam przypadkiem na wyprzedaży przy likwidacji marionnaud, wybrałam kolor 12 rose clair i w domu trochę struchlałam, że będę różową świnką ale na szczęście nic takiego nie ma miejsca, bo jak ktoś już wcześniej pisał tego koloru kompletnie nie widać na twarzy :) Podpisuje się pod wszystkimi pozytywami wymienionymi wcześniej, na co dzień nakładam go pędzlem, a jak mam ochotę na lżejszy makijaż to odpuszczam sobie podkład, wklepuje go dołączonym puszkiem i nic mi więcej nie potrzeba. Opakowanie średnio mi się podoba, ale co z tego skoro sprawdza się idealnie, siteczko wysypuje dokładnie tyle pudru ile potrzebuje i jakoś magicznie zawsze trafia on w pokrywkę. Jedyny minus to nieprzeźroczyste opakowanie, lubie widzieć ile produktu mam jeszcze a tu kompletnie nic nie widać. Pewnie nie kupie ponownie, bo jest bardzo wydajny, w szafie czeka już sypaniec la prairie, więc mam zapas na kolejne pare lat. Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego