Każdy ma inny patent na perfekcyjne fale: jedni robią je za pomocą prostownicy, drudzy mają swoje sposoby na fale robione lokówką, a jeszcze inni robią je za pomocą wałków do włosów. Marka BaByliss stworzyła produkt, który pozwala osiągnąć efekt idealnych fal - szybko i bezproblemowo!
OPAKOWANIE:
Klasyczne kartonowe pudełko, bardzo solidne. Utrzymane w białej oraz różowo-złotej kolorystyce. Znajdziemy na nim podstawowe informacje odnośnie falownicy.
Zawartość opakowania:
-Falownica Deep Waves W2447E
-Termoodporne etui
-Karta gwarancyjna oraz instrukcja obsługi
FALOWNICA:
Bardzo podoba mi się to, jak wygląda i fakt, że jest prosta w obsłudze. Ma czarny kolor, natomiast płytki są w kolorze różowego złota/miedzi i pokrywają je malutkie, multikolorowe drobinki. Myślałam, że będzie ciężka, a w rzeczywistości jest bardzo lekka i poręczna.
*Płytki
Są pokryte turmalinowo-ceramiczną powłoką chroniącą włosy (oraz zapobiegającą ich elektryzowaniu się) i mają dużą powierzchnię. Nagrzewają się szybko, bo ok. 1,5 minuty i co ważne - równomiernie.
*Kabel:
Jest bardzo długi (2,5m), gruby i naprawdę solidny. Dodatkowo jest też obrotowy, co zapewnia pełną wygodę podczas używania sprzętu.
*Temperatura i regulacja
W tym modelu zastosowano przycisk on/off ze wskaźnikiem włączenia. Kiedy urządzenie będzie gotowe do pracy to wskaźnik przestanie migać i śmiało możemy wtedy przejść do stylizowania włosów.
Urządzenie ma trzy ustawienia temperatury:
I = 160°C,
III = 200°C (polecany do trudno układających się, grubych i gęstych włosów),
a jeśli chodzi o II stopień to nie znalazłam informacji jaka to dokładnie temperatura, ale domyślam się, że może to być 180°C.
Dzięki technologii Advanced Ceramics™ falownica stale utrzymuje taką samą temperaturę na całej powierzchni płytek.
Podoba mi się fakt, że w falownicy zastosowano technologię, która po jakimś czasie sama wyłączy sprzęt. Nie ukrywam, że parę razy zdarzyło mi się wyjść z domu, a po powrocie zastałam piekielnie gorącą prostownicę czy lokówkę, która niepotrzebnie pobrała prąd i zniszczyła mi meble... Tutaj na szczęście nie muszę mieć obaw co się stanie, gdy zapomnę o wyłączeniu urządzenia i nie muszę niepotrzebnie wracać do domu, aby się upewnić, czy na pewno je wyłączyłam.
*Termoodporne etui
Do zestawu dołączone było termoodporne etui w postaci czarnej maty z kieszonką w środku. Po rozwinięciu etui służy jako podkładka, na którą można odkładać gorącą falownicę, a po zakończeniu układania fryzury wystarczy wsunąć falownicę do kieszonki w macie i zamknąć matę przewiązując ją wszytą czarną wstążką.
Etui wykonane jest naprawdę dobrze i jestem w stu procentach pewna, że doskonale zabezpieczy urządzenie, gdy będę chciała wziąć je w podróż.
UŻYTKOWANIE I DZIAŁANIE:
Układanie włosów za pomocą tej falownicy jest niezwykle wygodne, szybkie i bezproblemowe. Wystarczy włożyć pasmo włosów między płytki, zacisnąć, odczekać dosłownie chwilkę, a następnie kontynuować cały proces na niższej partii tego pasma włosów. Proste? Bajecznie!
Jeśli chodzi o zakres fryzur, jakie można nią zrobić to tak naprawdę ogranicza nas jedynie nasza wyobraźnia. Wykonamy nią zarówno głębokie, bardzo eleganckie i idealne na wielkie wyjścia fale, jak i lekkie oraz niezwykle dziewczęce fryzury na co dzień. Wszystko zależy od zakresu temperatury, jaką wybierzemy, grubości pasm, jakie będziemy falować (wiadomo, że im mniejsze pasmo, tym drobniejsze fale), a nawet od tego, pod jakim kątem będziemy trzymać falownicę.
Falownica BaByliss będzie dobrym wyborem dla osób, które mają problem z objętością włosów. Dzięki niej można szybko zwiększyć ich objętość i cieszyć się piękną fryzurą, która utrzymuje się bardzo długi czas. U mnie fale utrzymują się dwa dni, czyli od mycia do mycia. Na drugi dzień fale są trochę bardziej rozprostowane, ale wciąż wyglądają na tyle pięknie, że nie muszę martwić się o fryzurę wychodząc z domu. Jest to na pewno duża oszczędność czasu.
Brakuje mi w niej jedynie blokady otwarcia płytek - co prawda w etui falownica nie ma prawa się otworzyć, ale gdy trzymam ją w koszyku w łazience zajmuje jednak trochę miejsca, gdy jest otwarta.
PODSUMOWANIE:
Jestem oczarowana efektem, jaki można uzyskać tą falownicą. Fale wyglądają przepięknie - są o wiele bardziej efektowne niż w przypadku użycia np. prostownicy. Poza tym cały proces jest niezwykle szybki i wygodny, a trwałość fryzury wykonanej za jej pomocą zasługuje na ogromną pochwałę. Jeśli zastanawiacie się, czy warto to odpowiedź jest tylko jedna - WARTO!
- Trwałość / wykonanie
- Design produktu
- Łatwość obsługi
Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl