Frezarki

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 21 lutego 2025 o 13:00
    Frezarka idealna dla początkujących!
    Na początku byłam dość sceptycznie nastawiona do frezarki Mini Pen od Semilac. W końcu, jak na frezarkę, była naprawdę tania, a do tego jej rozmiar… No, jest strasznie mała! Zastanawiałam się, czy poradzi sobie z tym, co dla mnie najważniejsze – precyzyjnością i wydajnością. I wiecie co? Okazało się, że moje obawy były bezpodstawne. Sama frezarka – choć malutka – ma niesamowitą moc i stabilność. Po roku używania nie wyobrażam sobie wykonywania manicure bez niej. Zaskoczyła mnie swoją niezawodnością, nawet przy intensywnym użytkowaniu. A co najważniejsze, nigdy się nie przegrzewa, działa bez zarzutu, co dla mnie, jako osoby, która regularnie robi paznokcie, jest kluczowe. To idealna opcja dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z manicure, a nie chcą wydawać fortuny na sprzęt. Frezarka ta daje świetne rezultaty, a nie obciąża budżetu, więc zdecydowanie warto po nią sięgnąć! Mała, ale w pełni funkcjonalna – i nie dajcie się zwieść jej rozmiarowi!
    Zalety:
    • Kompaktowa i poręczna
    • Cicha praca
    • Łatwa w obsłudze
    Wady:
    • Krótszy kabel
  • 11 września 2024 o 10:53
    Używam już całe dwa lata i powiem, że bardzo się sprawdza
    Frezarkę Semilac Mini Pen zakupiłam zaczynając moją przygodę z hybrydą całe dwa lata temu i została ze mną do dziś. Używam jej regularnie przy zmianie stylizacji (średnio co 3 tygodnie) i działa jak na razie bez zarzutu. Przy zakupie kierowałam się opiniami i ceną. Za frezarkę zapłaciłam dokładnie 179 zł, więc to nie dużo, a jakość jest na prawdę ok. Dodam jednak, że frezy trzeba dokupić osobno. Ja do ściągnięcia hybrydy używam frez węglikowy walec , dzięki czemu idzie to bardzo sprawnie. Do opracowywania skórek mam frezy: szpic i płomień. Bardzo dobrze pracuje mi się właśnie tą frezarką, jest wygodna i poręczna. Jej niewielkie rozmiary sprawiają, ze dobrze się ją trzyma w drobnej dłoni. Opracowywanie płytki paznokcia , a także skórek tą frezarką jest bardzo precyzyjne. Frezarka ma dużą moc. Prędkość obracania frezu jest regulowana. Ja ściągam hybrydę i żel na tych niższych. Z frezarką mini Pen od Semilac zajmuje mi to niewiele czasu. Według mnie jest idealna dla osób poczatkujących, które uczą się pracy tego typu sprzętem i obawiają się uszkodzić płytkę paznokcia. Ja nabrałam już wprawę i moja płytka jest w bardzo dobrym stanie mimo częstego nakładania hybrydy i żelu oraz ich ściągania i zmiany stylizacji. Frezarka dzięki swoim małym rozmiarom zmieści się wszędzie więc jest wygodna w przechowywaniu. Jest mała i zgrabna, ale dosyć ciężka i na prawdę solidnie wykonana. Mam nadzieję, że posłuży mi jak najdłużej, bo na ściąganie stylizacji w domowym zaciszu nie potrzebuję innego sprzętu.
    Zalety:
    • niewielkie rozmiary
    • poręczna
    • kolor
    • duża moc
    • wygodna regulacja obrotów
    • łatwość wymiany frezów
    • przystępna cena
  • 11 marca 2024 o 21:56
    Jest dobra, aczkolwiek jeden egzemplarz musiałam zareklamować
    Frezarkę Mini Pen od Semilaca nabyłam na aukcji internetowej. Długo sie zastanawiałam nad jej kupnem, kosztuje mniej niz 300 zł, nie ma frezów w zestawie. Zachęcona opiniami ostatecznie się na nią zdecydowałam. Frezarka działała w porządku okolo 1,5 roku. Po tym czasie zaczęła przerywac pracę w trakcie używania. Musiałam zgłosić ją na reklamację, w wyniku czego dostałam nowy egzemplarz. Od tego czasu (rok) zauważyłam, ze zaczęła głośniej pracować, natomiast nie mam problemu z przerywaniem pracy. Poza tym bardzo łatwo zdejmuje się nią masę hybrydową, nigdy nie robiłam żelowych paznokci, więc nie wiem jak sobie z tym radzi. Zapewne dobrze przez dość sporą moc. Jest mała, poręczna, wszędzie się zmiesci. Na dodatkowym wyświetlaczu (przymocowanym do kabla USB) można regulować ilość obrotów, ich kierunek F/R, jest dość prosta w obsłudze. Szkoda, że nie miała w zestawie frezów. Kupilam jakiś zestaw zwyczajnie najtanszych, ale po pewnym czasie zainwestowalam we frez z węglika spiekanego i działa/pasuje idealnie :) Ogólnie oceniam tę frezarke na mocne 4+, za akcję z reklamacją odejmuję jedną gwiazdkę. Mam nadzieję, że jeszcze trochę mi posłuży, bo wygodnie się nią pracuje.
    Zalety:
    • Ma bardzo dobrą moc
    • Jest mała i poręczna
    • Dość intuicyjnie się nia pracuje
    • Wygodnie się nią frezuje
    Wady:
    • Brak frezów w zestawie
    • Musiałam zareklamować jeden egzemplarz ze względu na przerywanie pracy w trakcie frezowania (problem z kablem usb)
  • 5 maja 2023 o 14:09
    Żałuję, że nie kupiłam jej wcześniej
    Od paru lat sama wykonuję sobie manicure hybrydowy w domu. Kiedy zdecydowałam się na frezarkę, rozważałam zakup między frezarką Semilac Mini Pen a Neonail Mini. Ostatecznie zdecydowałam się na frezarkę Semilac. I to był strzał w dziesiątkę! Frezarkę kupiłam na promocji na stronie Douglasa. Frezarka na pierwszy rzut oka ma bardzo ładny magentowy kolor. W opakowaniu, oprócz samej rączki, znajduję się tylko kabel z wyświetlaczem do zmieniania prędkości obrotowej oraz kierunku obrotów. Niestety producent nie dodaje żadnych frezów, czy też adaptera. Frezarka posiada kabel USB co dla mnie jest wielkim plusem, można ją podłączyć nawet do laptopa. Świetnie sprawdzi się w podróżach, zajmuje bardzo mało miejsca w walizce. Jest ona bardzo lekka, jednak sprawia wrażenie solidnej. Raz spadła mi ze stołu i nic się z nią nie stało, wszystko działa bez zarzutów. Dobrze trzyma się ją w ręce. Prędkość obrotową zmienia się prosto i szybko na wyświetlaczu znajdującym się na kablu. Kabel jest dość długi, co zapewnia komfortową pracę bez ograniczeń. Frezarka jest dość cicha, bez problemu można opracowywać paznokcie i oglądać serial :). Świetnie radzi sobie ze ściąganiem masy hybrydowej i opracowaniem skórek. Korzystam z niej od ok. roku i jestem bardzo zadowolona. Jeśli chodzi o moc, dla mnie jest wystarczająca i nie potrzebuję większej. Ściągnięcie lakieru z płytki paznokcia zajmuję dosłownie chwilę. Regulowana prędkość sprawia, że można dostosować obroty do swoich umiejętności. Frezarka nawet na najniższych obrotach jest w stanie poradzić sobie z masą hybrydową, ja zwykle ustawiam obroty na 5 (obroty ustawia się na wyświetlaczu od 1 do 30). Niestety, do zestawu nie ma dołączonych frezów. Ja dokupiłam sobie frezy Semilac nr. 001, 008, 012 oraz 013. Pozwalają mi one na dokładne ściągnięcie masy hybrydowej i opracowanie skórek. Moim zdaniem do użytku domowego te frezy są wystarczające. Frezy bardzo łatwo montuje się w rączce, wystarczy przekręcić dół rączki w celu odblokowania, następnie umieścić frez i ponownie przekręcić. Zmiana frezów w trakcie pracy przebiega bardzo sprawnie Podsumowując frezarka Semilac Mini Pen, to bardzo fajny sprzęt, szczególnie dla osób początkujących. Jest lekka, poręczna- bez problemu można ją przewozić. Ma wystarczającą moc na potrzeby użytku domowego, pozwala na precyzyjne i szybkie opracowanie płytki paznokcia. Cena produktu jest bardzo przystępna. Jest to bardzo fajny gadżet jeśli chce się przyśpieszyć domowe manicure, żałuję że nie kupiłam go wcześniej.
    Zalety:
    • duża moc
    • cicha praca
    • lekka
    • solidna
    • piękny kolor
    • poręczna
    • łatwa zmiana kierunku obrotów
    • łatwa zmiana prędkości obrotowej
    Wady:
    • brak frezów w zestawie