Paski i proszki wybielające zęby

Optismile Natural Turmeric Teeth Whitening Powder Wybielający proszek do zębów

4 na 51 opinię

• 12 lutego 2023 o 21:15
    Fajny kosmetyczny gadżet
    O proszkach wybielających czytałam już jakiś czas temu w internecie ale zazwyczaj kosztowały kilkadziesiąt złotych i szkoda było mi kupować produkt, który nie ma opinii realnych ludzi. Ten znalazłam w Action za jakieś 5-10zł, dlatego bez wachania go kupiłam. Swoją drogą zastanowiło mnie czy kurkuma zamiast wybielić, nie da odwrotnego efektu pożółkłych zębów. Proszek zamknięty jest z małym, plastikowym słoiczku, dzięki czemu łatwo można nałożyć go na szczoteczkę. Jeśli mamy białe włosie należy spodziewać się ich żółtej barwy po myciu, dlatego ja wolę szczoteczki z czarnym włosiem. Producent zaleca stosować go 1-2 razy w tygodniu, właśnie bu nie uzyskać odwrotengo efektu. W smaku proszek jest dziwny, trochę przeszkadza ale do przeżycia. Ja stosuję go raz w tygodniu, więc można się poświęcić. Proszek nakładam sam ( można go dodać do pasty do zębów) i szczotkuję 2-3 minuty. Efekt nie jest jakoś spektakularny ale wydaje mi się że szkliwo jest o ton czy dwa jaśniejsze. Kurkuma działa przeciwbakteryjne więc nawet dlatego warto nałożyć ten produkt raz w tygodniu na zęby. Wydajność bardzo dobra - słoiczek wypełniony po brzegi a jednorazowo na szczoteczkę nabierzemy odrobinę. Za kilka złotych naprawdę warto przetestować. Była też wersja miętowa- w czarnym pudełku. Wydaje mi się że mogłaby mi lepiej przypasować, dlatego następnym razem kupię właśnie wersję miętową. Mimo wszystko, jest to ciekawy kosmetyk, tym bardziej że cena jest konkurencyjna. Jedyną wadą jest dostępność - sama mam kilkanaście km do action a w innych sklepach nie zauważyłam tego proszku.
    Zalety:
    • Forma pudru
    • Lekko wybiela
    • Działa antybakteryjnie
    Wady:
    • Dostępność
    • Barwi szczoteczkę
    • Zbyt często używany może dać przeciwny efekt

Zobacz także inne Paski i proszki wybielające zęby