Astor Mattitude HD Podkład matujący

Astor Mattitude High Definition Podkład 002 Porcelain 30ml

• 12 października 2019 o 21:16
    Tragedia
    Zapycha pory i obciąża skórę. Jak dla mnie ten podkład był totalna porażka. Nie wrócę po około godzinie strasznie wysusza skórę. Mimo że mam mieszana. W połączeniu z pudrem to już największą katastrofa. No i kolor cirmniejacy
  • 23 lipca 2019 o 14:15
    Kiedyś ulubiony...
    Używałam tego podkłady ładnych parę lat temu, kiedy jeszcze makijaż nie był dla mnie czyś co lubię. Mam cerę mieszaną, w kierunku tłustej więc matujący podkład był wszystkim czego uważałam że potrzebuję. I wtedy faktycznie spełniał moje oczekiwania. trzymał się nieprzypudrowany(!) dobrych kilka godzin, ładnie wygładzał cerę i dobrze się rozprowadzał na skórze. Krycie też miał porządne średnie. Minusem było zapychanie, które po jakimś czasie się pojawiło. Teraz raczej do niego nie wrócę, bo znam inne produkty idealne dla mnie.
  • 5 czerwca 2019 o 10:35
    Złe wspomnienia
    Od ostatnich testów tego produktu minął już jakiś czas, ale niestety niesmak pozostał. Swego czasu mocno się napaliłam na ten podkład, gdyż moja tłusta cera wymaga stosowania podkładów matujących. Do tego połączenie matu oraz efektu HD brzmiało zachęcająco, a dodatkowo marka Astor była dla mnie gwarancją całkiem niezłej jakości. Zdecydowałam się na ten produkt praktycznie w ciemno, odcień mojej skóry jest dość przeciętny i nie trudno dobrać właściwy kolor. Marzyłam i marzę w dalszym ciągu o porządnym macie z którym niestety nieczęsto zdarza mi się mieć do czynienia. Pierwsze co mnie w tym podkładzie zaskoczyło to bardzo rzadka konsystencja. Produkt nałożony na dłoń dosłownie zaczął z niej spływać a najgorsze, że pochodził strasznie w załamania skóry i w takiej formie zasechł, co już na tym etapie testów na dłoni nie wróżyło niczego dobrego. Dalej było już tylko gorzej bo po nałożeniu na twarz podkład natychmiast niemiłosiernie wchodził w pory oraz zmarszczki brzydko je podkreślając, do tego brzydko układał się na skórze, w niektórych miejscach nie chciał się w ogóle przykleić, a podczas pudrowania twarzy pędzlem od razu się ścierał. Nie wiem czy to wina tak rzadkiej konsystencji produktu czy po prostu kiepskiej formuły. W trakcie noszenia podkład nie wyglądał naturalnie i tworzył na twarzy maskę, było go czuć na twarzy, nie wyglądał estetycznie, do tego jeszcze ciemniał na twarzy, a o efekcie HD można było zapomnieć. Nie było to ani komfortowe ani estetyczne. Podkład dość szybko wyświecał się na skórze i przecierał w niektórych miejscach. Miałam również wrażenie że zapychał pory. Bardzo się zawiodłam i od tego czasu jestem bardzo ostrożna sięgając po inne produkty Astora, a właściwie to wręcz staram się ich unikać. Mam wrażenie że ten podkład skupił w sobie dość sporo wad jakie tylko kiepski podkład może posiadać.
  • 4 czerwca 2019 o 23:23
    Fajny
    Jeden z podkładów który kiedyś królował na mojej półce. Recenzja z sentymentu ponieważ swego czasu ubustwiałam ten podklad. Pamiętam że dobrze krył,robił troszkę efekt maski , przyjemnie pachniał i był nawet trwały chociaż tutaj zaznaczę że całego dnia nie wytrzymał. Do tego nie był wydajny. Nie wiem czy miałam podkład który kończył się tak szybko , raczej nie.
    lynn3
    20 marca 2019 o 11:20
    dla mnie maasakra
    Nie wtopil sie w skore, widoczny, ciezki-tak bym go opisala. No tak matowil ale tez zapchał mnie strasznie. Efekt ciezkiego, płaskiego matu utrzymywal sie jakies 3h. Nie dla cer mieszanych, wogole nieeee.
    Wady:
    • zapycha
    • ciezko wyglada