Kobo Professional Fashion Colour Kremowa pomadka do ust

• 3 grudnia 2017 o 10:29
    Do zaakceptowania.
    Mam kolor 101 Cinnamon. Cóż...odcień pokazany na opakowaniu zdecydowanie różni się od tego prawdziwego. I to całkiem sporo, ale nie o tym. Krótko i na temat.
    Zalety:
    • szeroka gama kolorów do wyboru, naprawdę ładne odcienie
    • rozprowadza się bez problemu, nie barwi zębów
    • nie odznacza suchych skórek
    Wady:
    • trwałość to pozostawia wiele do życzenia
    • zjadanie. Raz jest okropne, a innym razem wygląda to przyzwoicie. Najwyraźniej zależy od tego co zjemy, ale momentami wyglądało to naprawdę okropnie!
  • 16 października 2017 o 19:41
    ok
    Szminka zamknięta jest w ładnym i praktycznym pojemniku. Jest trwała, dobrze się rozprowadza. Nie wysusza. Dobra pigmentacja Kolor fushia jest obledny
  • 11 września 2017 o 23:22
    uwielbiam
    Szminka jest cudowna, świetnie napigmentowana, z jednej strony kremowa nie matowa a jednak trwała. Kolory są piękne ja posiadam odcień Orange, który jest moim ulubionym.Opakowanie dość słabe napisy szybko się ścierają.
  • 31 lipca 2017 o 22:34
    jak kobo kocham tak tej pomadki niestety nie
    mam odcien 115- sliczny, chlodny odcien nude. ma jakies drobinki ale sa malo widoczne. pomadka ma formule nawilzajaca i wygodnie sie ja nosi. optycznie powieksza usta. dodatkowo ma bardzo przyjemny zapach. niestety owe drobinki, o ktorych wspominalam sa sporej wielkosci. chcac nie chcac podczas mowienia dostaja sie na zeby i wtedy mam wrazenie jakbym miala ziarenka piachu na zebach. to bardzo niekomfortowe uczucie. cos jakby ukruszony zab. wiele razy sie przestraszylam, ze tak sie stalo a potem przypomnialam sobie, ze mam na ustach ta pomadke. noszenie jej stalo sie niekomfortowe niestety.
    Zalety:
    • piekny odcien, niska cena
    Wady:
    • drobinki mocno wyczuwalne
  • 24 kwietnia 2017 o 21:09
    bardzo kremowa
    Kobo, Kobo.. moja miłość do Ciebie rośnie z dnia na dzień :) a to wszystko za sprawą kosmetyków bardzo dobrej jakości. Pomadka Fashion Color zamknięta jest w klasycznym opakowaniu, zamykanej na ,,klik", nie mam obaw, że nakrętka odłączy się i będzie wędrowała po torebce, klik bardzo dobrze trzyma opakowania. Co prawda napisy trochę się wycierają, ale dla mnie ważne jest to, aby opakowanie nie pękało. Posiadam odcień 115 Nude, jest to taki orzechowy brąz o średniej pigmentacji, ale wynika to prawdopodobnie z konsystencji pomadki. Bardzo kremowa, sunie po ustach niczym masełko zostawiając po drodze subtelny pigment, ale i piękny blask niczym błyszczyk. Ma bez wątpienia właściwości pielęgnacyjne, bo po zetknięciu ze sobą warg czuję nawilżenie jeszcze jakiś czas po aplikacji. Nosi się bardzo komfortowo i podkreśla moje usta (są naturalnie dość spore). Kolor, który wybrałam jest też bardzo naturalny, nie rzuca się mocno w oczy, ale ładnie dopełnia makijaż. Pomadka ma delikatny zapaszek, lekko słodki, taki landrynkowy, ale jest bezsmakowa. Trwałość.. hmm.. tu mogłabym się nieco przyczepić bo pomadka dość szybko się zjada.. w prawdzie równomiernie i to jeszcze zależy co się je, ale po zjedzeniu czegoś ciepłego o ile nawilżenie odczuwam dalej to kolor już znika z ust i muszę ponowić aplikację. Odbija się na szklance, ale czy jakaś kremowa pomadka tego nie robi? Może po prostu trzeba ją aplikować po śniadaniu i porannej kawie :) W moim odczuciu całkiem przyzwoita pomadka w dobrej cenie. Gdyby była bardziej trwała byłoby 5/5, ale dam 4 :) P.S. Kobo wypuściło kilka nowych pomadek w opakowaniu zamykanym na magnesik, ale nie wiem czy formuła pomadki zmieniła się wraz z opakowaniem, okaże się w trakcie testów :)