The Body Shop Nutriganics, Smoothing Night Cream Krem nawilżający na noc

• 15 października 2018 o 23:15
    najlepszy
    Jest to najlepszy z kremów (bez zawartości kwasów) jakich używałam na noc. Niestety już go nie produkują :(( Ostatnie opakowanie kupiłam w Turcji tego roku. Szukałam w kilku sklepach w Polsce, ale nigdzie nie znalazłam. Mam cerę suchą z tendencją do wielu niespodzianek w różnych miejscach twarzy...Po zastosowaniu kremu, nawet po wieczornej walce przed lustrem, rano zaczerwienienia były wyraźnie zminimalizowane i ilość niespodzianek też jakby mniejsza.
    Zalety:
    • 98% składu naturalnego
    • lekka konsystencja
    • NIE zapycha porów
    • koi wszelkie podrażnienia
    Wady:
    • nie lubię pompek w kremach, mam wrażenie , że dużo produktu pozostaje niewykorzystana
  • fi
    fi
    29 września 2015 o 11:09
    Dobry, odzywczy i lekki zarazem
    Używałam ten krem w ostatnim sezonie jesienno zimowym z przyjemnością do ostatniej kropelki. Krem mamy w wygodnej pompce, jest on stosunkowo lekki, szybko się wchłania w moją mieszanę cerę ( często wcześniej używałam również olejku), rano budziałam się z cudnie miękką i wygładzoną skóra, której nie straszne były morzy i wiatry. Używany solo ( bez olejku) również działam znakomicie. Po prostu czułam, że moja skóra go kocha ;) i czuję, że mogłabym go kupić ponownie gdyby nie chęć testowania czegoś innego. Używam tego produktu od: jesień - zima 2014 Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 30 listopada 2013 o 14:02
    dla mnie idealny
    szybko się wchłania, nie pozostaje tłusty na twarzy, moja cera zawsze byla szaro ziemista a po tym kremie jej kolor naprawdę się poprawił, co do zmarszczek to w tego typu kremy średnio wierzyłam ale ten naprawdę mnie zaskoczył - nie że jestem młodsza o 5 lat ale widać poprawę w kolorze, napięciu skóry i porach, które nie są już aż tak widoczne Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie używania
    vine
    19 listopada 2013 o 11:44
    bardzo dobry, łagodny
    Używam tego kremu wraz z jego odpowiednikiem na dzień i jestem zadowolona. Część argumentów "za" powtórzę z recenzji kremu na dzień, bo sporo z nich jest wspólnych dla obu produktów. Konsystencja kremu jest treściwa, a jednocześnie dość lekka jak na typowy krem na noc. Krem bardzo dobrze się wchłania, ale zostawia lekką warstwę (przyjemną i niekłopotliwą). Po użyciu skóra jest naprawdę miękka i wygładzona, a o podrażnieniach nie ma mowy. Skład jest bardzo fajny i łagodny, a to wielki plus. Zapach również ma przyjemny, taki okołoziołowy, ale niedrażniący. Podoba mi się też opakowanie – ładne, estetyczne, a co ważniejsze, bardzo praktyczne, bo z kremu nic się nie wylewa. Dodatkowo taka buteleczka z pompką jest bardziej higieniczna, bo nie grzebiemy paluchem w produkcie. Cena jest jak najbardziej współmierna do jakości tego kosmetyku. Jedyne, czego mi brakuje, i za to odejmuję pół gwiazdki, to jednak nieco za subtelne działanie. W kremach na noc lubię większą treściwość, a rano lubię dalej wyczuwać efekty działania kremu. Ten krem owszem, działa na moją skórę bardzo dobrze, ale jednak wolę większego "kopa" nawilżeniowego. Np. na zimę moim zdaniem odpada – za lekki – no ale w sumie nie jest przeznaczony na mrozy ;-) Na pewno będę do niego wracać, bo przyjemnie mi się go używa, a jednocześnie wiem, że jest bezpieczną opcją, bo jest łagodny dla mojej twarzy i nie podrażnia jej. Taki kremowy pewniak, którego dobrze mieć :-) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jedno
    słonik
    13 września 2013 o 21:45
    Mój Ci On!
    Krem zasłużył sobie u mnie na tak wysoką notę przede wszystkim dlatego, że zauważyłam znaczną poprawę stanu cery, od kiedy go używam. Wiele preparatów mnie zapycha, powoduje powstawanie przykrych niespodzianek. Jako, że lubię eksperymentować, używam co rusz innego kremu - i tak się załatwiłam. Nierównomierny koloryt, zaskórniki, rozszerzone pory. Z takim stanem buźki próbowałam się uporać od 2 miesięcy, a tu proszę - krem nutriganics załatwił sprawę. Po około tygodniu zauważyłam znaczną poprawę - rano cera jest wypoczęta, ma jednolity koloryt i przede wszystkim nie powstają żadne niespodzianki (a zapycha mnie dosłownie wszystko!). Krem dobrze się wchłania, przyjemnie aplikuje (doza z pompki jest dość duża, więc nie trzeba naciskać parę razy). Ma przyjemny zapach i dobrze nawilża (aczkolwiek moja cera nie należy do suchych). Ot, zwykły kremik. Ale zaskarbił sobie moją sympatię tym, że w końcu przy pierwszym spojrzeniu w lustro rano, moją pierwszą myślą nie jest nałożenie makijażu :) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1