Maybelline New York Fit Me Pressed Powder Puder prasowany (stara wersja)

Stara wersja produktu

• 26 lipca 2018 o 23:52
    Bez zarzutu - Z lusterkiem i pojemnikiem na gąbkę
    Mam odcień 120 - Classic Ivory, bardzo jasny odcień. Daje naturalne wykończenie, bez efektu mąki. Ma idealną miękkość, nie za twardą, łatwo go więc nabrać. Puderniczka ma osobny pojemnik na gąbkę, co chroni puder przed zabrudzeniem. W tym dodatkowym pojemniku jest lusterko, które jednak może być zabrudzone przez gąbkę.
  • 4 czerwca 2018 o 12:01
    Fajny ale nie dla cery mieszanej
    Mam numerek 125 i mimo, że obawiałam się, że będzie za ciemny, na twarzy idealnie wtapia się w skórę. Zachwycona podkładem z tej samej serii, zakupiłam puder. Opakowanie jest eleganckie, porządne z dużym lusterkiem z osobną przegródką na puszek. Jednak ja od razu postawiłam na aplikacje pędzlem. Nie pyli się przesadnie przy nakładaniu produktu, bardzo ładnie i naturalnie wygląda na twarzy. Jednak bardzo szybko z niej też znika. Niestety już po 20 minutach moja skóra zaczęła się świecić w strefie T. Mam cerę mieszaną i niestety w ciągu dnia ilość poprawek jest zbyt duża. Myślę, że puder idealnie sprawdzi się na cerze normalnej lub suchej.
  • 9 stycznia 2018 o 18:50
    !
    Cień jest dostępny na rynku w wielu odcieniach przez co na pewno wybierzemy idealny dla siebie, Znajduje się w poręcznym opakowaniu, idealnym do torebki. Kupiłam w promocji i został na dłużej.
    Zalety:
    Wady:
  • 8 grudnia 2016 o 15:59
    mieszane uczucia
    Kolor 225-medium buff. Idealnie pasuje do mojej karnacji (bladość), lecz jest troche widoczny na twarzy co jest jednak przeszkodą. Aplikacja- tragiczna z dołączonym aplikatorem (tzw. puszkiem).Najlepiej wychodzi ona pędzlem. Na plus - lusterko. Również puder nie roluje się na twarzy, szybko nie znika z niej, matuje przez ok. 3-4 godziny (mam cerę mieszaną). Trudno dostępny ( w nielicznych sklepach rossmann), kupiony w ramach ceny na do widzenia za jakieś 14 zł. Podsumowanie- dobry, lecz zostanę wierna pudrowi rimmel stay matt.
    MdM
    19 lipca 2015 o 16:08
    zbyt silikonowy
    Zakupilam go, poniewaz byl w promocji. Do wyboru bylo wiele odcieni, ja zdecydowalam sie na jasny, w zoltawej tonacji Nr 105. Poczatkowo nosilam go ze soba w torebce, ale szybko zorientowalam sie, ze nie nadaje sie do poprawek w ciagu dnia, poniewaz robi szpachle na twarzy. Nalozony po 6-8h na buzie, a poprawiony 3h pozniej, robi z twarzy koszmarna maske. Nienawidze tego. Dolaczona gabeczka do niczego sie nie nadaje, poniewaz naklada tak duza ilosc pudru na twarz, ze wychodzi podwojna szpachla. Zawsze nosilam ze soba oddzielny pedzel i to nim nakladalam puder. Krotko po tym mialam go jednak dosc i aby nie wyrzucac go do kosza, postanowilam trzymac w domu na polce i nakladac jako puder wykonczeniowy na podklad. O dziwo tutaj sprawdzil sie zdecydowanie lepiej! Nawet wieksza ilosc nie wygladala jak tapeta. Problemem tego pudru jest silikonowa powloka, ktora on po sobie zostawia. Buzia nie jest po nim plasko matowa, co zdecydowanie jest plusem, ale emanuje takim niezbyt ladnym wewnetrznym blaskiem (efekt "zaraz sie przetluszcze" ). Poniewaz powstala powloka jest zbyt sliska, ciezko naklada sie na niego bronzer i roz. Te produkty nie chca schodzic z pedzla :(. Puder pratycznie nie matowi. Mam cere raczej normalna, ktora wymaga pierwszych poprawek dopiero okolo 8h od nalozenia makijazu. Po tym pudrze wymagam poprawki po 30-60min. To dla mnie nie do przyjecia. Opakowanie nawet ok, ma ladne lusterko, fajnie sie otwiera. Gabka co prawda wyladowala w koszu po kilku uzyciach, ale za te cene opakowanie zasluguje zdecydowanie na plus. Podsumowujac: Niestety nie polubilismy sie. Puder nadaje efekt sliskiej skóry, przetluszcza (moja skora z reguly nie wymaga matowania, poniewaz jest normalna), slabo utrwala makijaz. Na plus: cena, delikatnie wygladza nie podkreslajac ani porow ani zmarszczek, wyglada naturalnie tylko po nalozeniu bezposrednio na podklad, w ogole nie nadaje sie do poprawek. Używam tego produktu od: wrzesnia 2014 Ilość zużytych opakowań: 1 cale