Prosalon Shampoo for Blond Lightened and Grey Hair Szampon do włosów blond i siwych

• 7 sierpnia 2015 o 15:04
    przeciętny
    Szampon nie ma za dużo pracy przy moich włosach. Po dekoloryzacji delikatnie przebija mi spod farby rudość, która jest widoczna tylko w ostrym słońcu. Ja jednak nie lubię ciepłych kolorów, jest mi w nich nie do twarzy i staram się likwidować ciepłe tony na włosach. Myślę, że kolejne farbowanie zlikwiduje mój problem jednak zanim na włosach pojawią się odrosty ratuję się tym szamponem i gencjaną. Szampon w porównaniu do innych fioletowych szamponów wypada korzystniej ponieważ: -nie wysusza włosów, -nie plącze włosów, -dobrze się pieni, -a przy tym dokładnie myje (zmywa oleje za pierwszym myciem- obecnie stosuję olej z ostropestu). Niestety ale szampon stosowany samodzielnie jest nieskuteczny. Dlatego po jego użyciu stosuję maskę z dodatkiem kilku kropli wodnego roztworu gencjany. Maskę zmywam po koło 15 minutach. Szampon również chwilę przetrzymuję. Zabieg stosuję raz w tygodniu. Moje włosy po takim fioletowym rytuale nabierają pięknego, chłodnego, popielatego wyglądu (mam jasnobrązowe włosy). Efekt utrzymuje się około tygodnia. Dodam, że "rudzieją" mi tylko niektóre pasma włosów. Robiłam niedawno dekoloryzację, myślę że po kolejnym farbowaniu już ostatecznie rozprawię się z ciepłymi tonami na głowie. Podsumowując, szampon jako jedyny "ochładzacz" koloru raczej się nie sprawdzi. Warto połączyć jego działanie z płukanką lub maską z gencjaną. Warto zaznaczyć, że fioletowe szampony są przeznaczone do blondu i do siwych włosów i może stąd ten brak efektów na rudych włosach. Jednak fioletowy pigment gencjany radzi sobie z rudością więc szampon też powinien. W teorii rudość gasi pigment niebieski ale nie spotkałam się z niebieskim szamponem. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 3 sierpnia 2015 o 19:19
    Jest ok
    Szampon jest dobry wyborem, szczególnie dla każdego kto nie chce przepłacać. Jest całkiem efektywny, odżywia kolor, nie plącze włosów. Trzeba go jednak dosyć długo trzymać na włosach, by uzyskać wyraźny efekt, i to w zasadzie jest jego największa wada, ale co ta za problem, dla kogoś kto ma dużo czasu :) Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: 6 duże
    pacina9
    11 marca 2011 o 14:02
    Spodziewałam się więcej!
    Szampon profesjonalny, więc powinien być lepszy od tych na pułkach w sklepie! Ale niestety nie jest! \\nMinusy \\n-słabo się pieni nawet przy dużej aplikacji szamponu \\n-plącze włosy i to strasznie \\n-wysusza włosy (producent zapewnia pielęgnację ale to jakaś bzdura) \\n-po jego użyciu mam wrażenie że użyłam rozjaśniacza a nie szamponu ( tak wysusza włosy) \\n-trzeba go długo trzymać na włosach by uzyskać jakiś efekt! \\n \\nPlusy \\n+nadaje ładny odcień włosom \\n-wydajny, duża butla \\n-tani \\n \\nMoim zdaniem szampon joanny z tej samej kategorii (sklepowy) jest o wiele wiele lepszy niż ten! \\nBede się z nim męczyć albo go wyrzucę...|