Johnson's Baby Oliwka w żelu z rumiankiem

• 20 stycznia 2015 o 9:51
    Wspaniały produkt !
    Oliwkę stosuję już wiele lat. Jest dla mnie zdecydowanie numerem 1 jeśli chodzi o ten rodzaj kosmetyków. Oliwka towarzyszy mi w codziennej pielęgnacji ciała. Towarzyszyła mi również w czasie ciąży. Oliwka świetnie natłuszcza i odżywia skórę. Podejrzewam, że pomogła mi uniknąć rozstępów. Stosuję ją również podczas opalania. Ma cudowny zapach, który sprawia, że jej aplikacja jest przyjemnym zabiegiem - nie tylko dla ciała, ale i dla zmysłów. To produkt bardzo wydajny. Jedno opakowanie oliwki starcza na długi okres stosowania. Cena adekwatna do jakości. Produkt dosyć często dostępny jest w promocji za 9.99 :) Używam tego produktu od: wielu lat Ilość zużytych opakowań: wiele
  • 20 stycznia 2015 o 9:32
    Dobra i wygodna w użyciu oliwka
    Tą oliwkę kupiłam z myślą o córeczce ale z dnia na dzień i ja ją zaczęłam używać. Jest jedną z moich ulubionych oliwek? Dlaczego? Ma fajną konsystencje żelu, która nie rozlewa się i jest wygodniejsza w użyciu niż tradycyjna oliwka dla dzieci. Zapach bardzo przyjemny. Często używam jej do masażu bańkami chiński i przyzam, że się bardzo dobrze sprawdza. Cena nie jest jakaś wygórowana więc myślę, że jest warta polecenia Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: dwie oliwki
  • 6 grudnia 2014 o 13:39
    toż to klej
    W ciąży od samego początku smaruję się różnymi mazidłami, a zaczęłam właśnie od oliwki. Używałam wtedy oliwki Natusan i byłam na prawdę zadowolona. No i w czerwcu, odwiedzając Polskę, mojej oliwki zapomniałam, więc w pierwszym lepszym sklepiku kupiłam to coś od Johnsona. Zacznę od składu: Paraffinum Liquidum – najzwyczajniejsza ciekła parafina Hexyl Laurate – regulator lepkości Hydrogenated Styrene/Isoprene Copolymer – emolient, regulator lepkości Cyclopentasiloxane – silikon Chamomilla Recutita Oil – olejek rumiankowy Bisabolol – główna substancja czynna rumianku Parfum Jak widać skład standardowy, parafina jako podstawowy składnik każdej oliwki. Jednak olejek rumiankowy i bisabolol powinny działać łagodząco. Ale nic z tych rzeczy! Ogólnie jestem zdania, że tworzenie oliwki w żelu w dodatku z rumiankiem, który jak wiadomo często uczula i podpisanie jej jako produkt dla dzieci to trochę za dużo. Ja jednak kupiłam ją dla siebie, a i tak nie jestem zadowolona. Najpierw opakowanie. Sztywne. Nakrętka ciężko się otwiera, ale przynajmniej nie otwiera się sama i nic nie wylatuje. Właśnie! nie wylatuje. Żeby nabrać choć odrobinę tej oliwki trzeba się nieźle nagimnastykować, bo zwyczajnie nie chce wychodzić z opakowania. Co dopiero kiedy mamy już dłonie tłuste od smarowania. Ja za swoją biegam po całej łazience, bo wyślizguje mi się z rąk. Konsystencja jak widać, żel. Może to i dobrze, bo łatwo ją rozsmarować, nic nie leci między palcami, a co za tym idzie całość ląduje na ciele, nie na podłodze. Mi jednak zwykła oliwka nie przeszkadza, żel nie jest w tym wypadku żadnym plusem. Zapach jak dla mnie typowo dzidziusiowy. Rumianek czuję tylko bezpośrednio po tym, jak się wysmaruję. Później zapach znika, zostaje tylko uczucie lepkości. I właśnie o to mi się tu rozchodzi najbardziej. O klejenie. Pomimo tego, że używam jak każdej oliwki, tj. wychodzę spod prysznica, wycieram się dokładnie, wsmarowuje oliwkę, czekam kilka minut, wycieram nadmiar oliwki, znów czekam, ubieram piżamkę, idę spać, budzę się i dalej się kleję, a wcale nie używam jej dużo. Najgorsze jest to, że pomimo tego moja skóra dalej jest sucha. Dosłownie czuję jak mnie swędzi pod tą tłustą powłoką. Nie jest to na pewno zapychanie, czy jakaś reakcja na oliwkę. Nie, to najzwyklejsze przesuszenie skóry. Jestem, niestety, posiadaczką skóry bardzo, bardzo suchej i uczucie swędzenia z przesuszenia jest mi bardzo dobrze znane. I to jest właśnie to. Nie jestem zwolennikiem wyrzucania czegokolwiek, co może mi posłużyć dlatego oliwkę dalej męczę. Tak już od czerwca. Częściej niż raz w tygodniu się do niej przekonać nie mogę, więc na ciele ląduje rzadko. Ale sprawdza się świetnie przy polerowaniu butów i komina od okapu w inoxie. Tu jest idealna i do tego tylko ją polecam :) Używam tego produktu od: od czerwca 2014 Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 28 października 2014 o 13:59
    ratunek dla suchej skóry
    Opisuję działanie na swojej skórze a nie na dziecku. Konsystencja żelu sprawdza się bardzo dobrze, mimo, że jest gęsta to na wilgotnej skórze dobrze się rozprowadza. Bardzo długo utrzymuje nawilżenie, skóra jest po niej mięciutka i gładka. Zapach ma bardzo przyjemny. Używam tego produktu od: 1 rok Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1.
    vadi
    8 czerwca 2014 o 9:53
    Najlepsza dla suchej/odwodnionej skóry
    Moja skóra ma tendencję do silnego odwadniania się, aż robi się pergaminowa, chociaż nie mam jeszcze 30-tki. Niezależnie od nawadniania i doustnej suplementacji, wymaga ciągłej opieki z zewnątrz. Żaden balsam (a przetestowałam ich wiele i z różnych półek cenowych) i żadna inna oliwka/olejek (wliczając w to np. Nuxe i inne apteczne cuda) nie rozwiązuje problemu na dłużej niż pół godziny. Poza tą. Po użyciu oliwki w żelu mam taką skórę, o jakiej marzę - nawilżoną, gładką i mięsistą. I to przez całą dobę. Uwielbiam i ciągle do niej wracam. Kwiatowa jest równie dobra, tylko trudniej dostępna. Używam tego produktu od: Kilku lat Ilość zużytych opakowań: około 4?