Mam kilka włosów na krzyż, do tego przetłuszczają się jak głupie (myję codziennie, nie tylko ze względu na pojawiające się sebum, ale też na konieczność ułożenia i zwiększenia objętości).
Ilość przeróżnych szamponów, odżywek, pianek, sprayów, lakierów itp., które przewinęły się przez moją łazienkę można liczyć w hektolitrach i tonach. Tę piankę kupiłam w salonie, nie to, że jakoś napaliłam się na profesjonalne produkty, bo miałam kilka wcześniej i średnio się sprawdzały, ale akurat miałam kupon, za który mogłam sobie wybrać jakieś kosmetyki, więc skorzystałam.
Efekt przerósł moje oczekiwania, pianka naprawdę zwiększa objętość fryzury, włosów jest jakby więcej, a efekt stylizacji (prostowanie czy podkręcanie) utrzymuje się naprawdę długo, pianka nie znika po pierwszym przeczesaniu (a muszę przeczesać grzywę, gdy potargana przez wicher w końcu dotrę do pracy).
Zatem pierwszy i najważniejszy plus za objętość - jest.
Następny - nakładanie. To moja pierwsza pianka w sprayu i - to jest genialne! Czemu wcześniej nie zostało to wymyślone? Ręce się nie kleją i łatwo nałożyć taką ilość, jakiej potrzebuję, nie zdarzy mi się przypadkowo nałożyć w jedno miejsce grubej warstwy, po czym zostaje sklejony strąkowaty placek.
No i trzecie - nie skleja włosów. Są ładne, miękkie, puszyste, ale nie strąkowate, świetnie się układają.
Kolejny plus - wydajność (pianka nie należy do najtańszych, więc przy tej cenie ma to znaczenie). W związku z tym, że nie wyciskam gluta najpierw na rękę, jest mi łatwo ocenić, czy nałożyłam na włosy już odpowiednią ilość, a naprawdę dużo nie potrzeba.
Zapach całkiem przyjemny, trochę jakby morski, świeży.
Nie zauważyłam, żeby wysuszała włosy jakoś szczególnie, ale od odżywiania mam dobry szampon i odżywkę (klorane). Wychodzę z założenia, że na tyle katuję włosy codzienną stylizacją, że podstawową pielęgnację zapewnię im odżywczą, a nie z serii volume, bo płacę za to sianem na głowie i końcówkami rozdwajającymi się z prędkością światła (nawet tuż po strzyżeniu).
Z efektu jaki osiągam po użyciu tej pianki i lakieru z tej samej serii jestem bardzo zadowolona i polecam wszystkim.
To mój KWC :)
Używam tego produktu od: 2 mcy