EcoTools Zestaw 5 pędzli do makijażu oczu nr 1227, EcoTools (stara wersja)

• 7 maja 2014 o 22:46
    Dobre, ale nie niezastąpione
    Na wstępię zaznaczę, że posiadam pędzelki w nowej wersji, bez kosmetyczki z lusterkiem, ale same pędzelki prócz koloru skuwki chyba nie różnią się jakością. Swoją przygodę z pędzlami do cieni ecotools zaczęłam od pędzla 1203. W stosunku do niego pędzelki te mają inny rodzaj włosia, jakby bardziej elastyczny, miękki i giętki. Chyba wolę włosie z 1203, ale to pewnie kwestia indywidulana. Dwa pędzle z zestawu leżą nieużywane - nr 1 i numer 4. Numer 1, ponieważ jest zwyczajnie za duży, dużo większy od 1203 i dla mnie się nie nadaje. Dla pędzla 4 też jakoś trudno mi znaleźć zastosowanie, chyba z uwagi na dziwny kształt, jego zadania przejął pędzelek nr 5, ponieważ można nim wkonać bardziej preceyzyjny makijaż. Pędzla 5-tego używam z chęcią, tak samo jak 2-giego, który jest dla mnie idealnie wyprofilowany. Co do 3ciego mam mieszane odczucia - spełnia swoje zadanie, ale dla mnie jest dziwny, jakby za puszysty. Na pędzelki bardzo dobrze nakłada się cienie. Mają bardzo krótką rączkę, co dla części osób może być wygodne, dla mnie jest jeszcze nieco dziwne. Zestaw chyba warty zakupienia (szczególnie za tak niewielkie pieniądze), ale nie niezastąpiony. Z powodzeniem wykonamy taki sam makijaż pędzelkiem 1203 i dodatkowym kulkowym.
  • 7 listopada 2013 o 23:24
    Super :)
    Świetny zestaw pędzli dobrej jakości w niskiej cenie. Pędzle są niewielkie ale przez to można wszystkie zabrać ze sobą w podróż. Aplikacja cieni mimo niewielkiego rozmiaru nie sprawia problemu. Tego największego pędzla w zestawie używam do aplikacji pudru prasowanego kiedy chcę utrwalić korektor pod oczami :) w tej roli radzi sobie świetnie! Dużo tańsza alternatywa dla zestawu Starter Kit od Real Techniques- polecam! Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jeden zestaw
  • 24 maja 2013 o 22:52
    rewelacja ! :)
    Skuszona recenzjami na wizażu zakupiłam je i się nie zawiodłam, jestem wręcz bardzo zadowolona z nich - ułatwiają i umilają makijaż oczu! Zapewne te pędzle starczą mi na kilka lat bo jakość wykonania jest świetna :) Są miekkie i łatwe w utrzymaniu :) Posiadam już je od dobrych 3 miesięcy i nic a nic się z nimi nie dzieje! Zestaw idealny, każdy pędzelek się przydaje i z każdego korzystam. Są mięciutkie i nie podrażniają nawet delikatnej-wrażliwej skóry wokół oczu! Najbardziej cieszy Mnie to że mają odpowiedniej długości trzonki - nie są strasznie długie co zazwyczaj Mnie denerwuje przy pędzlach innych firm, wręcz idealna długość nadaje im filigranowy wygodny kształt, dosłownie idealnie leżą w dłoni i zajmują mało miejsca. Cena przyzwoita jak na taką jakość i 5 szt. :) Jedyne co Mi nie odpowiada to opakowanie... jest paskudne (takie Moje gusta) i mało funkcyjne - łatwo je pobrudzić. Przetrzymuje w nim tylko pędzle i staram się go jak najmniej tykać... tą tzw. prowizoryczną kosmetyczkę 3mam w przezroczystym etui w którym ją dostałam, ona bardziej Mnie cieszy ;) Plusy: + jakość pędzli + idealna długość pędzli + miękkość włosia + nie podrażniają skóry wokół oczu + łatwe w utrzymaniu + cena ... za 5 szt i to takiej jakości jak najbardziej na plus + każdy pędzelek się do czegoś przydaje... Minusy: - etui dołączone do pędzli - słabo w zestawie z idealnym pędzlem do rozciarania granicy nienia Zestaw świetny! Nie odejmuje całej gwiazdki gdyż oceniam pędzle, a nie coś co nie wpływa na ich jakość :) Godne polecenia i posiadania :D Używam tego produktu od: ponad 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 24 maja 2013 o 17:52
    Pędzelkowy "must have"
    Pędzelki są absolutnie rewelacyjne. Mięciutkie włosie syntetyczne (co dla mnie było jednym z ważniejszych kryteriów wyboru) jest łagodne nawet dla bardzo wrażliwej skóry. Rączki wykonane z bambusa są idealnej długości (nie za długie, ani nie za krótkie) i umożliwiają precyzyjną pracę. Bardzo dobrze współpracują zarówno z sypkimi, wypiekanymi jak i prasowanymi cieniami. Łatwo się je pierze (stosuję szampon dla dzieci), a po wypraniu nie tracą włosia, kształtu ani barwy. Na chwilę obecną nie wyobrażam sobie bez nich codziennego makijażu. Minus za opakowanie (kosmetyczkę), która stosunkowo szybko się poszarpała.
    syshda
    16 kwietnia 2013 o 19:58
    Tylko dobre
    Szczerze mówiąc trochę mnie te pędzle rozczarowały. Spodziewałam się po nich więcej. Używam ich sporadycznie i nie zawsze zgodnie ze wskazówkami producenta. Mam te pędzelki w nowej wersji, która różni się od przedstawionego zdjęcia kolorami skuwek (mosiężne, a nie srebrne) i inną kosmetyczką. Do plusów zaliczam: - pędzle nie drapią, włosie jest bardzo miękkie; - krótkie trzonki o odpowiedniej długości - dobrze leżą w ręku i nie stuka się nimi w lustro; - bardzo dobra jakość wykonania (ale "Made in China); - trwałe, mam je kilka miesięcy i nawet jeden włosek nie wypadł. A teraz minusy: - dwa największe pędzle są dla mnie za duże (jestem drobnej budowy i mam małą twarz); - kształt pędzli nie jest optymalny, nie nadają się do bardzo precyzyjnej pracy. I to jest waśnie ich największa wada. Moim zdaniem lepiej dołożyć trochę i kupić pędzelki Hakuro czy Maestro. Lepiej sprawdziły się w moim przypadku też pędzelki Ecotools kupowane pojedynczo. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno