Bell Multi Mineral, Pressed Powder (Prasowany puder mineralny)

• 19 stycznia 2015 o 10:14
    Taki zupełnie zwyczajny.
    Puder prasowany Multi Mineral od Bell to przeciętniak. Ja wybrałam najjaśniejszy odcień. Matuje twarz, jednak efekt zmatowienia utrzymuje się ledwo 2-3 godziny. Potem skóra zaczyna świecić się w strefie T. Umiejętnie nałożony nie osadza się na twarzy-ja omiatam pędzlem twarz, a wciskam puder w strefę T dla lepszego matu. Dla mnie ten puder to słabsza wersja Bell pocket 2 skin mat. Używam tego produktu od: ponad rok Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    revlon
    30 grudnia 2014 o 17:35
    Bez fajerwerków
    Plusy: puder jest lekki, ładnie stapia się ze skórą, ładnie wygląda na buzi, cena. Minusy: matuje cerę ale na krótko, w moim przypadku muszę się dopudrować 3x na dzień, inaczej się świecę. Puder jest dobry, natomiast nie rewelacyjny. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: końcówka pierwszego
  • 24 listopada 2014 o 21:19
    podkreśla skórki
    Szukałam w miarę taniego pudru mineralnego i natrafiłam właśnie na ten. Nie mam problemów ze świeceniem się skóry, więc jeśli chodzi o matowienie jest całkiem dobry. Lepiej niż inne pudry ukrywa niedoskonałości, co jest dla mnie wielkim plusem, gdyż nie lubię mieć na twarzy wielu warstw-najlepiej tylko korektor i puder. Niestety ma jedną ogromną wadę, a mianowicie podkreśla skórki, nawet takie, których nie widać bez makijażu. Przed jego użyciem nawet nie wiedziałam, że mam taką suchą skórę na nosie. Przynajmniej wymusza dobre nawilżanie skóry. Edit: PO zużyciu 2 opakowań musze przyznać, że jest BARDZO mało wydajny, jedno opakowanie zużywałam w ciągu miesiąca i to bez względu na to, czy używany pędzlem, czy gąbeczką (na początku myślałam, że gdy używam pędzla to duża ilosć wypada) Za to odejmuję niestety całą gwiazdkę. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 2
  • 25 września 2014 o 15:01
    Średni
    Dostępne są *3 kolory*, ja posiadam najciemniejszy. Pomimo tego, że mam jasną skórę produkt bardzo ładnie dopasowuje się do skóry, *nie ciemnieje na niej, nie przyciemnia jej*. Na pewno kolorystyka przypadnie do gustu osobom z jasną cerą, trochę gorzej będzie z tymi którzy mają ciemną karnację. *opakowanie* Jest naprawdę fajne. Jest dosyć spore, pomimo tego że plastikowe *dosyć masywne. Solidne, pomimo upadków nic się z nim nie dzieje*. Aby je otworzyć trzeba nacisnąć przycisk co niewątpliwie jest dużym urozmaiceniem. Minusem jest brak jakiegokolwiek puszku i lusterka. *wydajność* jest bardzo wydajny, używam go od 1,5 miesiąca i tylko na środku pojawił się mały ubytek. Myślę, że starczy mi na bardzo długo. *działanie* Produkt bardzo ładnie ujednolica cerę, wyrównuje jej koloryt, jeśli macie ładną, bez problemowa cerę będzie idealny. Nie podkreśla suchych skórek, nie jest taki suchy jak duża część pudrów. Nie robi na twarzy tapety, ale trochę go widać szczególnie jeśli nałożymy trochę dużą ilość. Jeśli chodzi o matowienie. Jest naprawdę znikome. Świece się już po 2 godz, w upały nawet szybciej. Z moją mieszana cerą nie daje sobie rady. *podsumowując* Bardzo dobry produkt dla osób, które mają normalną lub bardzo mało przetłuszczającą się cerę lub takich co potrzebują pudru tylko do utrwalenia makijażu, bo z tym radzi sobie bardzo dobrze. Jest lekki co z pewnością spodoba się młodym dziewczynom. U& mnie sprawdzał się tak średnio. Wolę jego brata o którym wiele razy już wspominałam i najnowsze odkrycie o którym niedługo będzie mowa. Używam tego produktu od: jakiś czas temu Ilość zużytych opakowań: jedno całe
    Odonate
    4 września 2014 o 23:48
    miękki, pylący, mączysty
    Kiedy kupowałam ten puder pokładałam w nim spore nadzieje. Niestety - rozczarował mnie. Opakowanie jest całkiem fajne, ale mogłoby być wyposażone w lusterko. Wybrałam kolor 030, bo wydawał mi się najjaśniejszy. Z przykrością i niedowierzaniem musiałam stwierdzić, że na mojej twarzy ciemnieje. Nawet, gdy jestem opalona nie nadaje się kompletnie, bo wpada w dziwnie pomarańczowy ton. Puder jest bardzo, bardzo miękki. Ciężki jest go czymkolwiek nabrać w rozsądnej ilości. Pędzel zostawia na nim wyraźne bruzdy, wszystko dookoła jest pokryte warstewką pudru, który wzbija się podczas nabierania i aplikacji na twarz. Na buzi rozprowadza się nieładnie, widać go, ma konsystencję mąki. Matuje na kilka minut, po czym powoli z czasem nabiera błysku (i ciemnieje) i daje brzydki, ciastolinowaty efekt (a nie mam tłustej cery). Nie wiem, gdzie producent popełnił błąd, ale ten puder w moim mniemaniu, w stosunku do ceny i nazwy, jest fatalny. Używam tego produktu od: kilku miesięcy z przerwami Ilość zużytych opakowań: jedno zaczęte i zakopane w szufladzie