Kanebo Suisai, Beauty Clear Powder (Peeling enzymatyczny w kapsułkach)

• 15 lutego 2014 o 12:35
    Przereklamowany!
    Niestety bardzo zawiódł mnie ten peeling! Kupiłam go ze względu na pozytywne opinie i miałam nadzieję, że znacznie poprawi stan mojej cery. Niestety nie pomógł mi w niczym. Po pierwsze kosmetyk jest bardzo drogi. Ja dałam się nabrać na to, że jest to coś lepszego i skuteczniejszego, i od razu zakupiłam dwa pełne opakowania za które zapłaciłam 230 złotych. Niestety w Polsce jesteśmy trochę oszukiwani. Ten peeling przedstawia się jako bardzo drogi, a czasami nawet luksusowy, podczas gdy w Japonii jest on bardzo tani, i wcale nie należy do kosmetyków z jakiejś wyższej półki. Wierzyłam, że ten peeling oczyści moje pory, niestety po 7 miesiącach regularnego użytkowania nie zauważałym żadnej znacznej poprawy. Używałam tego peelingu co trzy dni. Malutka kapsułka z ledwością wystarczała na wysmarowanie całej twarzy. Po opłukaniu twarzy wodą buzia jest nawet dobrze nawilżona i wydaje się być gładka, niestety ten efekt bardzo szybko znika. Nie utrzymywał się nawet po kilku miesiącach stosowania peelingu. Ostatecznie jestem bardzo roczarowana tym produktem. Nie polecam go nikomu kto oczekuje spektakularnych rezultatów. Raczej dla kogoś kto ma ładną cerę i suka czegoś delikatnego do utrzymania jej w dobrej kondycji. PLUSY + nie podrażnia, jest bardzo delikatny, nie działa agresywnie + po użyciu tego peelingu skóra o wiele lepiej wchłaniała kosmetyki MINUSY - zbyt wysoka cena - nie oczyszcza porów - nie radzi sobie z przebarwieniami - efekty są nietrwałe Dla mnie ten peeling nie zdał testu. Uważam, że takie same efekty bez problemu można osiągnąć zwykłymi i o wiele tańszymi peelingami enzymatycznymi, np. z owoców. Używam tego produktu od: 7 miesięcy Ilość zużytych opakowań: Dwa opakowania po 32 sztuki
    Setina
    18 września 2012 o 18:18
    Świetny peeling
    Jeżeli wykonuję ten peeling minimum raz w tygodniu, wystarcza mi pół kapsuki. Jeżeli rzadziej, niestety trzeba zużyć całą dla dobrego efektu. + bardzo dobrze usuwa martwy naskórek + po użyciu skóra jest delikatna, miękka i bardzo gładka + ściąga pory + zabieg trwa 2-3 minuty + nie podrażnia cery naczynkowej + można kupić na sztuki/kapsułki na Allegro + wygodny w podróży + łatwo go zmyć - cena - około 5 złotych za kapsułkę. Trochę taniej wychodzi całe opakowanie, ale to wydatek grubo ponad 100 zł :( Uwielbiam ten peeling, ale cena powala, dlatego szukam innego. Jednak w przypływie gotówki, zawsze chętnie go kupię. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 5 kapsułek
  • 29 lipca 2012 o 16:09
    bardzo go lubię, ale...
    Używam go już dosyć długo. Jest: - bardzo delikatny - na pewno oczyszcza - odświeża skórę - wygładza Mam cerę mieszaną. Stosuję go zwykle 1 raz w tygodniu i to wystarcza. Raczej nie rozjaśnia przebarwień, chociaż bezpośrednio po użyciu można odnieść takie wrażenie. Dlaczego ale...? To jest jedyny peeling enzymatyczny, który kiedykolwiek stosowałam (wcześniej używałam mechanicznych), więc nie mam porównania z innymi. Używam tego produktu od: ok. 2 lat Ilość zużytych opakowań: nie pamiętam
  • 26 stycznia 2012 o 17:05
    świetny produkt mimo ceny
    produkt jest dokładnie taki jak w opisie powyżej,niesamowicie delikatny,po zastosowaniu skóra jest gładka i matowa,jeden pojemniczek wystarcza na jeden raz a nie na dwa jak w opisach,mankamentem jest cena niestety wyzsza niż 100 zł za opakowanie.Polecam osobie z bardzo wrażliwą skórą. Używam tego produktu od: 4 tygodnie Ilość zużytych opakowań: pół opakowania zpudełeczka zawierającego 32 szt