Gąbki i aplikatory do makijażu

Pepco Beauty, Cosmetic Sponge Set Zestaw gąbeczek do makijażu

5 na 51 opinię

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 6 października 2024 o 15:31
    Ostatnio potrzebowałam nowej mini gąbeczki do aplikacji korektora po oczy i tak trafiłam na recenzowany tutaj zestaw. Set gąbeczek od Pepco kupiłam podczas zakupów w tej sieciówce. Kupiłam je z czystej ciekawości i nie spodziewałam się zbyt wiele. Muszę jednak przyznać, że od pierwszego użycia wiedziałam, że to jest to, czego szukałam. Dzięki tym gąbeczkom aplikacja podkładu czy korektora w newralgicznych miejscach trwa dosłownie kilka minut, a efekt jest naturalny i łatwo można uzyskać zadowalające nas wykończenie. OPAKOWANIE Gąbeczki zapakowane są w plastikowe pudełeczko z logo marki i nazwą na przedniej ściance. W zestawie znajduje się 3 gąbeczki: gąbeczka mini oraz 2 klasyczne łezki. ZESTAW Zestaw występuje w kilku kolorach. Moje są w odcieniach fioletu i szczerze bardzo mi się spodobały już w sklepie. Wykonane są z materiału o bardzo przyjemnym dla skóry wykończeniu. Każda gąbeczka w dotyku jest bardzo miękka i gładka. Nadaje się do aplikacji kosmetyków zarówno na sucho jak i na mokro. Można nią aplikować podkłady, korektory, pudry, róże, bronzery. Osobiście najczęściej aplikuję fluid za pomocą klasycznej wielkości gąbeczki a korektor tą mini. Po zmoczeniu wodą każda gąbeczka rośnie i ma na prawdę przyjemną dla skóry fakturę. Zwiększa swoją objętość, co sprawia, że szybciej i łatwiej aplikuje się nią produkty. Po odciśnięciu nadmiar wody można przechodzić do aplikacji. Podoba mi się to, że gąbeczki mają płasko ściętą powierzchnię ułatwiająca aplikację produktów w trudno dostępnych miejscach, zaokrąglona część również spełnia swoją rolę, najczęściej wykorzystuję ją do aplikacji podkładu na większej powierzchni skóry jak policzki czy czoło. Pozwala uzyskać naturalne, jednolite wykończenie, makijaż wygląda naprawdę ładnie i to małym kosztem i wysiłkiem. Gąbeczki są pozbawione lateksu, hipoalergiczne. Wchłaniają minimalną ilość kosmetyków, co widać podczas mycia. Utrzymanie ich w czystości jest niezwykle łatwe – wystarczy woda i mydło, praktycznie wszystkie produkty schodzą już po delikatnym myciu. Uważam, że za tę cenę to świetny zakup.
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu