Żele do przedłużania paznokci

Claresa Easy Painting System, Brush Easy Gel UV/LED Żel budujący do paznokci (różne kolory)

2 na 51 opinię

Claresa Brush Easy Gel Żel do Paznokci Pistachio

• 3 kwietnia 2025 o 15:39
    Niestety sie zawiodłam
    Kupiłam ten żel z myślą o mlecznych paznokciach i niestety trochę się rozczarowałam. Mam kolor biały i już przy pierwszej aplikacji zauważyłam, że jest strasznie wodnisty. Spodziewałam się czegoś gęstszego, co pozwoli mi łatwo nadbudować paznokcie, a tutaj żel dosłownie rozpływa się na boki. Pracuje się nim ciężko, bo nie daje się dobrze kontrolować – zamiast zostawać tam, gdzie go nałożę, spływa, co utrudnia jakiekolwiek budowanie. Próbowałam zrobić nim nadbudowę na szkielecie z innego żelu i to było naprawdę trudne. Nie da się nim precyzyjnie pracować, bo za szybko się rozlewa, a przez to trudno uzyskać ładny kształt. Do tego krycie jest średnie – patrzyłam na stronę producenta i podają, że to 60%, więc nie jest to produkt w pełni kryjący. Przy mlecznych paznokciach widać prześwity, co nie wygląda dobrze. Zamysł był fajny, cena w miarę okej, ale sama konsystencja sprawia, że nie chce mi się z nim więcej męczyć. Może ktoś, kto lubi bardzo rzadkie żele, będzie zadowolony, ale ja raczej do niego nie wrócę.
    Zalety:
    • Fajny zamysł produktu.
    • Cena jest w miarę przystępna.
    • Dostępny w różnych kolorach.
    Wady:
    • Bardzo wodnista konsystencja, szybko spływa na boki.
    • Ciężko nim cokolwiek zbudować, nie utrzymuje kształtu.
    • Nie nadaje się do nadbudowy na szkielecie.
    • Nie jest w 100% kryjący, biały kolor ma tylko 60% krycia.
    • Pracuje się nim ciężko, bo nie daje się dobrze kontrolować.
    • Mleczne paznokcie wychodzą nierówno, widać prześwity.
    • Nie każdemu będzie odpowiadać tak rzadka formuła.