Lubrykanty i żele intymne

Preventivo Nawilżający żel intymny z aloesem

• 4 grudnia 2024 o 14:11
    Miłe zaskoczenie
    Ja: Żele intymne nie są w moim stałym wyposażeniu, jednak co jakiś czas sięgam po tego typu produkt. Przy wyborze sugeruje się głównie ceną i składem (czy nadaje się do użycia z prezerwatywą) . Oczekiwania: Żel który nie jest zbyt lejący i się nie klei. Brak podrażnień i uczuleń. Wrażenia: Szukałam żelu na bazie wody, najlepiej bezzapachowego i o pojemności, którą będę w stanie wykończyć przed upływem terminu ważności. Zupełnym przypadkiem natrafiłam na ten żel. Muszę przyznać, że miło się zaskoczyłam. Ma fajną konsystencję, nie jest zbyt lejący, ale też nie jest bardzo zbity. Przez to, że jest na bazie wody, nie klei się. Dobrze nawilża, nie pozostawia lepkiej warstwy ani na skórze ani na ubraniach czy pościeli. Podoba mi się, że nie ma wyczuwalnego zapachu. Opakowanie w formie tubki z jednej strony jest fajne, higieniczne przy nakładaniu, z drugiej strony nie pozwala kontrolować zużycia produktu. Podoba mi się pojemność produktu, bo jest to ilość idealna. Nie za duże ale też nie za małe jest to opakowanie. Największym atutem jest cena, która jest bardzo niska. Jako, że to marka Rossmanna, jest to żel dostępny tylko w tych drogeriach. Z chęcią wrócę po kolejne opakowania, bo naprawdę miło się zaskoczyłam.
    Emmaaa
    24 października 2024 o 14:56
    Bardzo dobry stosunek jakości do ceny
    Żel kupiłam przypadkiem, zupełnie go wcześniej nie znając, w drogerii Rossmann. Zależało mi na tym aby produkt był na bazie wody i nie podrażniał, i ten żel właśnie taki jest. Aplikacja jest wygodna gdyż opakowanie jest w formie tubki stojącej "do góry nogami", jak np. krem do rąk. Żel jest bezzapachowy. Co do gęstości, to nie jest ani za gęsty, ani się nie leje. Produkt spełnia swoją funkcję. Stosuję już kolejne opakowanie i na pewno jeszcze nie raz go kupię bo jest tani i dobry.
    Zalety:
    • nie podrażnia (jest na bazie wody)
    • nawilża
    • niska cena
    Wady:
    • czasami zdarza się, że lekko zaszczypie przez sekundę
    • design mógłby być inny, np. jasny