Moja skóra głowy jest przetłuszczająca się. Mam z tym bardzo duży problem i mycie włosów do dwa dni jest dla nieuniknione. Rzadko natrafiam na szampon, który pozwala mi myć te włosy rzadziej. Przy tym szamponie spotkało mnie spore zaskoczenie, ponieważ właśnie takim się okazał.
+bardzo dobrze odświeża włosy. W tym aspekcie jestem naprawdę bardzo zadowolona. Pomimo tego, że nadal najczęściej myję włosy co dwa dni to drugiego dnia wciążsą świeże. Oczywiście nie są tak świeże jak pierwszego, ale wciąż świeższe niż przy innych szamponach. Co więcej ten szampon pozwala mi na mycie włosów co trzy dni, ale robię to rzadko. Wiem, że są zwolennicy tego, jednak ja uważam, że włosy przetłuszczają się nie tylko przy nasadzie, ale i na długości osiada na nich brud i kurz, dlatego myję je częściej. Zdarza mi się także po prostu opłukać je samą wodą.
+ muszę przyznać, że jako takich problemów z łupieżem silnych nie mam, jednak gdy zbyt długo odpuszczę sobie mycie włosów to pojawiają mi się się na skroniach mały, biały kurz i to właśnie wtedy garnier świetnie sobie z nim radzi. Generalnie w tej kwestii naprawdę jestem zadowolona, ponieważ zwalcza problem i raczej on nie nawraca,
+mam włosy bardzo gęste i dosyć długie (sięgają mi do linii stanika). Taka kombinacja przy upałach to naprawdę ciężka sprawa. Jest mi mega gorąco w skórę głowy i może czasami dochodzić do podrażnień. Lubię wtedy sięgać po szampony cytrusowe lub z mentolem, aby nieco to ochłodzić i załagodzić. Akurat w tej kwestii cytrusowy Garnier spisywał się nieco gorzej, ponieważ nie czułam po nim przyjemnego orzeźwienia dla skóry głowy, ale włosy były czyste.
+chcę jeszcze podkreślić, że nie próbowałam nim zmywania olei, masek, czegokolwiek w dużej ilości nakładanego na włosy. Zmywałam nim tylko lakier do włosów i sprawdzał się dobrze, włosy były wolne od lakieru,
+ konsystencja była gęsta i przezroczysta, o lekko żółtym zabarwieniu, ale generalnie przezroczysta. Czyli teoretycznie oczyszczająca,
+ opakowanie jest świetne. Naprawdę bardzo trwałe, ładne i poręczne. Zamknięcie szczelne. Naprawdę nie mam mu nic do zarzucenia i cieszę się, że wszystkie szampony garnier maja taką samą stylistykę,
+włosy po użyciu są mega błyszczące, naprawdę efekt jest zaskakujący,
+ ja odżywki po umyciu nie używam, ponieważ nie potrzebuję - efekt nabłyszczenia i tak mam. Włosy po umyciu i tak rozczesuję partiami, ponieważ są zbyt gęste, aby rozczesać je od razu. TT, by tego nie ogarnął ;)
Generalnie według mnie to bardzo dobry szampon dla osób, które potrzebują dokładnego oczyszczenia skóry głowy i nie lubią stosować odżywek do spłukiwania.
Używam tego produktu od: miesiąc
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego