SKIN79 The Oriental, Gold BB Cream (Potrójny krem BB)

• 29 sierpnia 2014 o 19:35
    Dla mnie najlepszy
    Zachęcona opiniami dotyczącymi tego kremu znalezionymi w necie, kupiłam próbkę wraz z próbkami 3 innych koreańskich kremów BB. Ten krem dla mojej cery(mieszanej , naczynkowej, z szerszymi porami, obecnie lekko opalonej) okazał się najlepszy. Oto szczegóły: + db. kryje niedoskonałości (delikatne zaczerwienienia, sińce pod oczami)bez efektu maski + stapia się z cerą, zmniejsza pory (do aplikacji używam gąbki do makijażu, ale zdarzało mi się nakładać palcami zarówno wklepując jak i w pośpiechu rozmazując- efekt zawsze jest bardzo dobry) + rozświetla, + na moją cerę wpływa kojąco (cera znacznie się wygładziła, zniknęły drobne krostki z czoła), + nawilża, + jest wydajny. -niewielkim minusem może być to, że w cieplejsze dni po kilku godzinach cera nieznacznie się świeci, ale to mi nie przeszkadza. Zdecydowanie polecam do wypróbowania osobom z cerą taką jak moja. Używam tego produktu od: od miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 małe niecałe
  • 28 maja 2014 o 18:26
    Bardzo dobry krem BB.
    Z kremami BB tej marki jest tak, że koniecznie trzeba zamawiać próbki, bo różnią się od siebie zarówno odcieniami (każdy występuje tylko w jednym) jak i kryciem/wykończeniem. Ja zamówiłam zestaw po 6 próbek 5 różnych kremów Skin79 i mogłam dzięki temu je wszystkie wypróbować. Ten zdecydowanie jest jednym z lepszych- gdyby nie jego zbyt ciemny odcień, na pewno zostałby moim ulubionym. Mogłabym prównać jego konsystencję i łatwość nakładania do podkładu Everlasting Clarins. Kilka faktów: - niesamowicie wyrównuje koloryt cery- absolutnie żadnych smug, - podkład zazwyczaj nakładam gąbeczką Real Techiques ale ten najlepiej nakładać palcami, efekt będzie najlepszy, - konsystecja: gęsta, dość szybko zastyga na twarzy, - wygładza cerę, która wygląda dzięki niemu promiennie, zdrowo, - po nałożeniu niestety może się świecić- nie nadaje się zdecydowanie do cer tłustych, ja mam mieszaną i czoło musiałam przypudrować, - krycie- średnie w kierunku pełnego - zapach- nie lubię pachnących kosmetyków do pielęgnacji/makijażu twarzy, - odcień niestety- dla mnie trochę zbyt ciemny i zbyt beżowy, musiałam nakładać na szyję (mam b. jasny, żółtawy odcień skóry- pomiędzy Healthy Mix 51 a Sheer Glow Siberia). Podsumowując: jeśli ktoś ma skórę suchą lub suchą w kierunku mieszanej, odcień kremu będzie odpowiedni, potrzebuje krycia średniego do pełnego- ten krem jest idealny dla niego. Cera będzie wyglądać po prostu zdrowo. Używam tego produktu od: ponad 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 6 próbek
  • 16 lutego 2014 o 17:36
    Nie jest zły, ale budzi mieszane uczucia
    Mam jasną, suchą cerę, zwykle gładką, bez wyprysków, za to z widocznymi cieniami pod oczami. Najpierw plusy: + Ładne wyrównywanie kolorytu cery, zwłaszcza zaczerwienień, np. po nocy. Drobne niedoskonałości, jeśli się zdarzą, nie są zbyt widoczne pod kremem, cienie pod oczami też ładnie przykrywa. Wiadomo, nie jest to korektor, ale naprawdę skutecznie wydrównuje cerę i moje sińce nie rzucają się w oczy) + Ma filtr UV + Jest bardzo wydajny. Mam mniejsze opakowanie, używam od 5/6 miesięcy prawie codziennie, a kremu cały czas dużo. Dodatkowo wystarczy bardzo mała ilość do aplikacji na całą buzię (przzesadzenie jest wręcz niewskazane, o czym niżej) + Konsystencja - jest raczej rzadsza, ale nie całkowicie płynna. Jeśli nałoży się odpowiednią ilość, to łatwo się wchłania (nie mniej pozostawia na twarzy lepkość... o czym niżej) Minusy: - Szarawy odcień. Moja cera jest jasna, w chłodnym odcieniu. Rozumiem, że przy żółtej karnacji problem jest większy, bo po nałożeniu szarego Skin79 wygląda się po prostu jak trup, ale u mnie też nie jest to wymarzony efekt świeżości. Od kremów BB oczekuję rozświetlenia cery i świeżego, dziewczęcego wyglądu trochę al\'a twarz nastolatki (jeśli wiecie o co mi chodzi - lekko różowawy, zdrowy blask) i tego ten krem mi nie daje :( - Trudność nakładania - z moich doświadczeń wynika, że łatwo przesadzić. Nawet odrobinę grubsza warstwa powoduje, że krem tworzy smugi i zbiera się w załamaniach, zmarszczak itp. Ale przy jednej, cieniutkiej warstwie (czyli wg "instrukcji") jest OK. - Lepkość. Po nałożeniu aż do wieczora czuję, że moja twarz jest cały czas lepka. Po przypudrowaniu jest w miarę możliwie, ale jeśli jesteście wrażliwe na takie doznania, to niestety. - Pod BB krem stosuję krem nawilżający. Nie każdy się sprawdza równie dobrze, na niektórych rozprowadzanie jest miłe i proste, na innych to udręka. Lekkiego krycia nie zaliczałabym do minusów, bo taka jest istota tego BB kremu :) Kiedy potrzebne mi większe po prostu sięgam po co innego. Kremu używałam przez kilka miesięcy i był OK. W miarę się polubiliśmy, przed 5-6 miesięcy wklepywałam go w buzię, żeby go zużyć, bo mimo, że z nóg nie zwala, to na wyrzucenie też nie zasługuje, z zadowalającym efektem, aż do momentu, kiedy moja skóra (zwłaszcza fragmenty w okolicach oczu) nie zaczęła być mocno przesuszona (nie z powodu tego produktu, ot, skutek zimy i słabych wyborow drogeryjnych...). Tu pojawiły się poważniejsze minusy, które opisuję poniżej: *** Przy mocno wysuszonej cerze krem się nie wchłania. Robi się coś jak skorupa, której nie da się w ogóle rozetrzeć. Jakby się nakładało krem na jakąś toporną płaszczyznę. :/ (Zaznaczę, że BB krem stosuję na krem nawilżający, moja cera nie jest też wysuszona na wiór, tylko trochę się przesuszyła) *** Przy mocno wysuszonej cerze krem wchodzi w zmarszczki i strasznie je pokreśla :( Podsumowując: To całkiem porządny BB krem na co dzień, ma swoje zalety (np. filtr UV, ładne wyrównywanie kolorytu cery), ale ma też wady. Mi osobiście nie daje efektu świeżej, dziewczęcej cery, jakiego spodziewam się po BB kremach, przez ten szarawy odcień. Zupełnie nie nadaje się przy bardzo przesuszonej cerze. Dla cery suchej (bez sensacji) i mieszanej - jak najbardziej bym polecała. Używam tego produktu od: około pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 tubka
  • 17 listopada 2013 o 13:39
    Dobry
    Po przetestowaniu zestawu próbek azjatyckich kremów BB zaopatrzyłam się w pełnowymiarowe opakowanie najlepiej przemawiających do mnie kremów, między innymi właśnie tego. OPAKOWANIE: moje nieco inne niż na zdjęciu. Posiadam krem w miękkiej tubie, bez różu w nakrętce. Moja wersja była trochę tańsza, do tego miękkie, mniejsze opakowanie wydało się mi bardziej praktyczne :) ZAPACH/KONSYSTENCJA/DOZNANIA: zapach neutralny, konsystencja jest dość lejąca. Na szczęście nie aż tak, żeby kosmetyk przeciekał przez palce :). Dzięki lekkiej konsystencji krem rozprowadza się bezproblemowo. DZIAŁANIE: w porównaniu do innych kremów BB ten ma bardziej beżowy odcień, nie kryje mocno. Wyrównuje wszelkie zaczerwienienia, niweluje widoczność pryszczy, ale nie oszukujmy się - nie ukryje trądziku. Zostawia też na skórze dość wyrażny błysk, nie powoduje co prawda nieestetycznego wrażenia wysmarowania twarzy smalcem, ale dla większości z nas, dążących do matowej cery, efekt będzie nieładny. Oczywiście problem rozwiązuje przypudrowanie twarzy - w takim wypadku świecenie jest zniwelowane a pozostaje naturalne krycie :). Dla mnie dużym plusem są oczywiście filtry UV, których często brakuje w dostępnych na rynku kremach na dzień. Dodatkowo krem nawilża cerę. PODSUMOWUJĄC: dla mnie to jeden z lepszych kremów BB. Nie powoduje zapchania cery, wyrównuje koloryt, nawilża cerę. Osobom przyzwyczajonym do większego krycia podkładu jednak nie zastąpi. Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedna próbka 5 ml, połowa pełnego opakowania
  • 17 października 2013 o 14:29
    Dla innych może dobry, ale dla mnie porażka.
    Zachęciłam się recenzją pewnej blogerki. " Wszystko ładnie kolor się dopasowuje, do tego gratisowo róż." Cóż... zawiodłam się jednak. Róż to akurat był strzał w dziesiątkę, ale krem... porażka. Kolor ma jakiś dziwny, niby taki różowy, miał się dopasować do jasnej karnacji, ale nie spełnia tego warunku. + jest w tym róż. + całkiem dobrze kryje + opakownie jest wydajne + nie zapycha. - zostawia smugi - zapach jak dla mnie jest okropny - buzia cała świeci się po nim - kolor jest niedopasowany - jest bardzo gęsty - no i jest dość drogi. Może to akurat mi się nie wpasował, ale są inni zadowoleni. Ja już więcej nie kupie tego produktu, choćby nie wiem co. Używam tego produktu od: 2 miesięcy. Ilość zużytych opakowań: 1 duże