Balea Professional, Braun Spülung Odżywka do brązowych włosów

• 25 grudnia 2015 o 22:01
    Nie kupię ponownie
    Odżywka dorwana na wakacjach, za ok. 10 zł jak dobrze pamiętam. Skład ma dość poprawny. Na moje średnio-porowate włosy działała nijako. Trochę odżywiała, nawilżała, ale czułam niedosyt. Używałam jej na różne sposoby, od trzymania na włosach po używania wcześniej olejku... w sumie efekt zawsze podobny. +skład ok +nie obciążała +zapach czekolady ;) +wygodna tubka -za mało nawilżenia, odżywienia -mimo pomocy olejków i trzymania odżywki trochę dłużej nie dawała o wiele lepszych efektów -liczyłam na troszkę większy błysk (drobinki w odzywce) -zerowy efekt pogłębienia koloru, choć i tak nie liczyłam na cuda -strasznie niewydajna! Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 4 grudnia 2015 o 21:12
    Średniak
    Co do tej odżywki mam mieszane uczucia. Powodem jest to, że inaczej działa na moje zniszczone końcówki, a inaczej na moje zdrowe włosy. Włosy u nasady obciążała, a z końcówkami radziła sobie trochę gorzej. Często miałam przyklapnięte włosy przez co musiałam je myć następnego dnia po użyciu tej odżywki. Zauważyłam, że gdy nakładałam ją tylko na 5 minut na włosy słabo działała, dopiero trzymanie jej ok. 40 minut na włosach dawało dobre efekty, czyli dobre nawilżenie włosów. Moje włosy ładnie się po niej kręciły. Dużym plusem jest brak silikonów w składzie. Jednak dużym minusem jest to, że nie pomaga w rozczesywaniu włosów, a szkoda... kolejnym minusem jest to, że jest mało wydajna. A największym jak dla mnie minusem tej odżywki jest to, że nie można jej nabyć stacjonarnie. Używam tego produktu od: lipiec 2015 Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie
  • 1 lutego 2015 o 21:33
    Taka sobie
    OPAKOWANIE, KONSYSTENCJA, ZAPACH Typowa dla Balei miękka tubka, do postawienia na głowie. Sama odżywka ma za to błyszczące, brązowe drobinki. O zapachu postanowiłam wspomnieć, bo jest dość specyficzny. Niby przyjemny, ale... Jak na mój nos, to wyczuwam gdzieś w tle nutę farby do włosów. DZIAŁANIE I OCENA Sprawdziła się dość dobrze, ale nie na tyle dobrze, by zasługiwała na zachwyty, dlatego bardzo krótko o niej napiszę. Odżywka dobrze wygładza włosy, ale nie daje sobie rady z najkrótszymi, niedawno wyhodowywanymi włosami z wierzchniej warstwy. Z racji dość rzadkiej konsystencji najbardziej lubiłam nakładanie jej po myciu szamponem, tradycyjnie. Znacząco ułatwia rozczesywanie, nie zaburza skrętu włosów. Ot, dobra odżywka w dobrej cenie jeśli ma się do niej dostęp stacjonarny. Podczas jej stosowania zauważyłam lekkie ocieplenie koloru, zauważyłam, że mam dzięki niej trochę ciepłych refleksów. Jednym słowem: nie jest zła, ale nie zasługuje na pieśni pochwalne. Ta Balea będzie raczej za słaba dla mocno zniszczonych włosów, ale jeśli Wasze kosmyki nie są nadmiernie wymagające i szukacie po prostu dobrej odżywki to warto spróbować. Aha, Balea Braun lubi barwić otoczenie, więc jeśli spadnie Wam kropla na prysznic czy wannę to nie zwlekajcie ze zmyciem... ;) Używam tego produktu od: listopad 2014 Ilość zużytych opakowań: jedno całe
  • 21 stycznia 2015 o 19:13
    świetna.
    Zdecydowanie się z nią zaprzyjaźniłam. +przedłuża trwałość farby na włosach i poprawia ich odcień +nadaje ładny połysk +przystępnie pachnie +ułatwia rozczesywanie +cena (1,45 euro) W moim przypadku okazała się świetną alternatywą dla fryzjerskich odżywek koloryzujących, gdyż borykam się ze spłukiwaniem koloru, a chciałam tylko utrzymać efekt po farbowaniu, nie przyciemniać, co robiły te profesjonalne. Jedynym minusem jest dostępność. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 całe
  • 11 marca 2014 o 22:11
    Bez szału
    Szału nie ma, tyłka nie urywa, staniki nie latają. Ot, taka sobie odżywka. Liczyłam, że trochę pogłębi kolor włosów. Niestety nie. Odżywiać też specjalnie nie odżywia. Ułatwia za to rozczesywanie. Nie wiem co więcej o niej powiedzieć, bo nie robi nic. Ale też nie szkodzi. Dla włosów brązowych zdecydowanie już lepsza seria z Isany. Używam tego produktu od: kupiłam jedno opakowanie Ilość zużytych opakowań: jedno