Przede wszystkim od typu podkładu czy po prostu produktu, typu skóry i pielęgnacji pod.
Na pewno w 1 kolejności zwraca uwagę jej faktura, aksamitna,ale lekko śliska,drugie wygodna tasiemka na palec,odpowiedni rozmiar i cena ;).
Co na pewno mi się podoba,że nałożenie na całą twarz podkładu nią to chwila moment, to że nie robi maski, każdy podkład wygląda lepiej (ale to zależy od techniki o czym zaraz) oraz to,że podkłady wydają się lżejsze, gdzie teoretycznie jest mniejsza szansa maski,nie trzeba ich zbyt dużo.
Tyle że...no właśnie, jeśli macie mieszaną,tłustą skórę,to po prostu roztarcie nią niektórych podkładów sprawi, że podkreślą pory,wejdzie w nie,również bogata pielęgnacja pod,która do tego z automatu nam nam lekko ciastkuje wraz z tą gąbka podkład.
W takim przypadku rozcierania zostaje rozprowadzić podkład nią, a potem rozetrzeć palcami,praktycznie od razu kiedy mamy szybko zastygajace podkłady,w przeciwnym wypadku to wygląda dobrze tylko z daleka ;).
Co innego kiedy skóra jest sucha,bez widocznych porów, a pielęgnacja pod lżejsza,mniejsza szansa na to,ale nadal.
A jakie produkty najlepiej nakładać nią poprzez roztarcie?
Na pewno NIE podkłady szybo zastygające lub bardzo geste, jest wieksze ryzyko podkreślenia porów.
Takie, a szczególnie lekkie a jednoczesnie szybko zastygające najlepiej WKLEPAĆ tą gąbką, pod warunkiem, że mamy dobrze dobrany kolor, bo wklepanie jak wiadomo powoduje, że barwnik jest intensywniejszy, za to wtedy daje to najlepsze krycie i poprawę struktury.
Staram się w taki sposób nakładać wtedy małą ilość podkładu żeby nie mieć efektu maski.
Na pewno podkład NAM Perfect Lift Foundation, nawet w małej ilości nie jestem w stanie nakładać tą gabką, on jest bardzo mocno kryjący i gęsty, wklepany robi mi mega maskę, a roztarty podkreśla pory.
Aktualnie testuje dwa podklady Estee Lauder i tylko poprzez wklepanie dobrze się je nakłada tą gabką, ale jeden odcień w takiej formie jest wtedy dla mnie za ciemny i zdecydowanie lepiej aplikuje mi sie go palcami, a roztarcie ta gabka powoduje podkreslanie porów w strefie T.
Za to TAK i zielone swiatło na rozcieranie nią mają kosmetyki typu Multitasker czy Eveline Celebrity Skin, szybko, sprawnie,lekko i jak druga skóra.
Czyli wszelkiej maści bazy, podkłady lekkie, mniej kryjące, mniej gęste a przede wszystkim mniej suche, również tego typu BB.
Super sprawdza się też przy rozświetlaczach w płynie.
Gąbka do tego jest wygodna, calkiem trwała, łatwa w czyszczeniu.
Odpowiadając na pytanie czy jest to VIRAL?
Jeśli bedzięmy używać ich w sposób dostosowany do produktów i potrzeb, to w sumie...tak.
Dla mnie jest po prostu ok, przyjemna w użyciu i tak, spokojnie na 5, moze nie okazała się dla mnie super uniwersalna, bo zdecydowanie wolę rozcierać podkłady, niż wklepywać, lubie naturalny efekt, ale za tę cenę jest naprawdę dobrze.
Na zdjeciu w otoczeniu puszków do pudru, które jeszcze niekoniecznie wiem jak zrecenzować i myslę nad tym ;).
- Trwałość / wykonanie
- Design produktu