W tej kategorii cenowej dobra, ale oryginalny BB jest zdecydowanie lepszy.
Jestem w posiadaniu oryginalnego Beauty Blendera, ale aby mieć porównanie, postanowiłam zakupić również inne, w tym właśnie ta, firmy Top Choice.
Mam wersję różową, najbardziej podobną do oryginału.
ZALETY:
+Opakowanie: gąbeczkę otrzymujemy zapakowaną w przezroczysty, plastikowy kartonik, który zabezpiecza ją przed uszkodzeniami, możemy ją np. zabrać w podróż, nie odkształci się ani nie zniszczy
+Niska cena, około 13 zł
DZIAŁANIE, WYKONANIE ORAZ TRWAŁOŚĆ:
Gąbeczka jest dosyć duża, zamoczona w wodzie nieznacznie zwiększa swoją objętość, ale jest to słabo zauważalne. Bardziej staje się rozpulchniona, niż większa. Gąbeczka wyglądem przypomina BB, szersza część służy do nakładania podkładu, węższą możemy nakładać również korektor, np. w okolicy oczu lub w skrzydełkach nosa.
Ja nakładam nią podkłady płynne, do tych o bardziej treściwej konsystencji wolę albo BB, albo pędzel. Efekt uzyskany przy jej pomocy jest ładny, krycie jest bardzo dobre, nie robi plam ani smug, nie mamy efektu maski. Nakładam podkład metodą stemplowania i tutaj sprawdza się naprawdę fajnie.
Niestety, pochłania sporo produktu (więcej, niż oryginał, ponieważ nie posiada tak zbitej struktury jak BB) i trudno ją domyć, moja ciągle nosiła na sobie beżowe ślady od podkładu.
Jej wadą jest również trwałość, bardzo szybko straciła swoją sprężystość, w końcu stwardniała i popękała, choć myłam ją i dokładnie suszyłam po każdym użyciu.
Miałam ją około miesiąca, może nawet krócej. W tej cenie to nie jest najgorszy wynik, ale Beauty Blender mam od ponad 10 miesięcy i wygląda jak nowy, zaś jego koszt to około 60-70 zł. Same widzicie, że choć taki wydatek na kawałek gąbki może boleć, to jednak jest to bardziej ekonomiczne wyjście.
Ja więcej nie kupię, może sprawdzić się dla osób, które zaczynają swoją przygodę z makijażem oraz dla tych, które chcą najpierw spróbować gąbeczek, zanim wydadzą większą sumę na Beauty Blender.
- Trwałość / wykonanie
- Design produktu