Gąbki i aplikatory do makijażu

Elite Models Make Coffee Not Waste Blender 3D Gąbka do makijażu z kawą

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    Ariessa
    13 czerwca 2022 o 1:10
    Doskonała gąbka, ekologiczne rozwiązania
    Podkład nakładałam do tej pory palcami lub dedykowanym pędzlem (najchętniej typu flat top), a pierwszy boom na różnego kształtu gąbeczki jakoś mnie ominął. W końcu postanowiłam sprawdzić na własnej skórze, czy to coś warte, a mój wybór padł na Blender 3D marki Elite, który to produkt znalazłam w Rossmannie. W surowym, acz niepozbawionym uroku kartoniku znajdziemy marmurkowe jajo. Ekologiczne, bez lateksu, za to z kawowymi fusami z odzysku. Wzmiankowane fusy według opisu na opakowaniu posiadają właściwości stymulujące i tonizujące oraz pochłaniają nieprzyjemne zapachy. Nabytek dość długo nabierał mocy urzędowej, macałam to to i ściskałam jak piłeczkę antystresową, w końcu jednak wynalazek wszedł w fazę testów i muszę przyznać, że jajo zasłużyło sobie na dalszą współpracę. Gąbka Elite jest mięciutka w dotyku, ale nie w fakturze - ta jest dość "zbita" i sprężysta. Nie pożera podkładu, a czytałam, że niektóre blenderki mają takie skłonności, podkład wsiąka jak... no w gąbkę właśnie. Blender 3D nie marnuje nakładanych kosmetyków, za to pozwala na ich pozbawione smug rozprowadzenie. Nadal lubię nakładać podkład czy krem BB pędzlem, ale poprawione gąbeczką Elite zawsze wyglądają lepiej, bardziej naturalnie. Zaskoczyło mnie, że zwilżone akcesorium zmienia rozmiar z S na XL, ale człowiek uczy się całe życie - nie wiedziałam, że te skubańce rosną jak na drożdżach. Gadżet w marmurkowy wzór z łatwością czyszczę w szamponie albo mydle w płynie. PS. Wiem, że to pewnie sugestia wynikająca z takiego, a nie innego składu, ale chwilami mogłabym przysiąc, że czuję kawę ;)
    Zalety:
    • Produkt zero waste, zawiera fusy z kawy
    • Nie zawiera lateksu, posiada kartonowe opakowanie
    • Nie pochłania podkładu, za to ładnie go rozprowadza
    • Łatwy do utrzymania w czystości
    • Ciekawy, marmurkowy wzór
  • 23 maja 2022 o 1:00
    To już 2 raz obłędna
    Miękka i przyjemna w dotyku Kształt gąbki pozwoli na aplikacje podkładu w najtrudniej dostępnych miejscach twarzy. Dokładnie rozprowadza podkład nie tworząc smug Nie zawiera lateksu, jest hipoalergiczna i nie podrażnia skóry Gąbkę kupiłam już 2gi raz na promce często jest w Rosmann. Idealnie rozprowadza kosmetyk, nie tworzy smug, miękka. To druga gąbeczka, uwielbiam ja, zanim pokochałam ellite przetestowałam wiele beauty blenderow, warstwily się, zostawialy plamy, nie wsiąkały nadmiaru wody . Dla mnie ta edycja to sztos polecam za jakość i cenę
    • Właściwości
    • Praca z nią to przyjemność
  • 8 lutego 2022 o 21:05
    Miało być pięknie…
    Na pierwszy rzut oka gąbka super, przyjemna w dotyku bardzo miękka, ładnie pęcznieje po namoczeniu. Miałam wcześniej gąbkę tej samej firmy tylko czarna, te z dodatkiem bodajże bambusa i wyrzuciłam ją tylko dlatego ze wpadła w klej do rzęs. Niestety gąbka bo 2 miesiącach i to niezbyt regularnego użytkowania (ostatnie dwa miesiące nie malowałam się zbyt wiele) zaczęła się dziwnie zachowywać. Po namoczeniu, gdy ją odsączam traci swój kształt, pojawiają się na niej „zmarszczki” i nie wraca do kształtu aż do wyschnięcia bądź ponownego napęcznienia co utrudnia makijaż. Z poprzednia (czarna) działo się to samo, ale tamta przynajmniej rok wytrzymała bez czegos takiego, wiec tu zawiodłam się, że szybko muszę rozglądać się na nowo za inną, szczególnie ze kupując eko gąbkę nie chce wymieniać jej co 2 miesiące tylko chociaż te pół roku które jest wskazane do wymiany gąbki, bo tak to w ogóle nie jest to eko.
    Zalety:
    • miękka
    • przyjemny kształt i ładny design
    • dobrze się sprawdza, ładnie pęcznieje po namoczeniu
    Wady:
    • szybkie zużycie materiału
  • 25 stycznia 2022 o 15:27
    Super gąbka
    Zacznę może od tego, że gąbkę kupiłam ze względu na dobre recenzje i stosunkowo niską cenę, nie zaś ze względu na dodatek kawy, ponieważ nie wierzę (i po paru miesiącach stosowania dodam, że owszem, nie odczuwam :)), żeby to miało jakiekolwiek działanie na cerę. Gąbka jest miękka i miła w dotyku, po zmoczeniu w wodzie bardzo ładnie pęcznieje, dzięki czemu przyjemnie robi się nią makijaż. Dobrze rozprowadza podkład tradycyjny, korektor i podkład mineralny, nie tworząc smug i nie podrażniając skóry. Ma odpowiedni kształt, który pozwala bardzo dokładnie i sprawnie rozprowadzić kosmetyki. Łatwo ją utrzymać w czystości, ale ma jedną wadę - już po pierwszych 1-2 myciach zauważyłam pewne ubytki w gąbce, choć staram się ją myć bardzo delikatnie. Nie są to duże ubytki, ale jednak jest to znak, że gąbka jest mniej wytrzymała niż wiele innych gąbek na rynku.
    Zalety:
    • Miękka, miła w dotyku
    • Dobrze rozprowadza różnego rodzaju kosmetyki, bez smug
    • Nie podrażnia skóry
    • Dobrze pęcznieje
    Wady:
    • Mało wytrzymała - niemalże przy pierwszym myciu zrobiły się w niej ubytki, dziurki
    • Brak jakiegokolwiek działania zadeklarowanego przez producenta jeśli chodzi o dodatek fusów z kawy ("stymulacja", "tonizowanie")
  • 8 sierpnia 2021 o 18:55
    Hit dla kawosza
    Jako miłośnik kawy i produktów eko nie mogłam przejść obojętnie obok tej gąbeczki. Przyjemnie nakłada się podkład, jest mięciutka. nie zauważyłam żeby wpijała dużo kosmetyku. Nie zostawia smug. Precyzyjnie można wklepać zarówno podkład oraz korektor. Ma bardzo ładną szatę graficzną. Jak kawa z mlekiem, która właśnie jest mieszana. Ładnie prezentuje się w łazience i naprawdę z przyjemnością po nią sięgam. Używam ok. dwóch miesięcy i nie zauważyłam śladów zużycia (a jest regularnie czyszczona oczywiście). Plus za brak plastiku.