AA Eco, Krem przeciwzmarszczkowy

Teteee
    13 stycznia 2014 o 11:00
    Bardzo przyzwoity krem
    Uwazam, ze krem spelnia oczekiwania. Rewelacyjna cena i naturalny sklad. Bardzo ciezko jest kupic naturalne kosmetyki i zazwyczaj kosztuja fortune (no. Dr Hauschka). Moja skora bardzo zle reaguje na rozne rewelacje w skladzie (parabeny, PEGi, parafine itd.) trudno wiec kupic mi krem, ktory nie wywoluje wypryskow. Na ten krem moja skora zareagowala bardzo dobrze i jest gladka. Mysle, ze nie mozna od niego oczekiwac wiecej - wygladzenie i delikatne nawilzenie. Oczywiscie kremu ten nie ma glebokiego dzialania przeciwzmarszczkowego (patrz: sklad), do tego potrzebny bylby retinol i inne mocniejsze rzeczy. W takiej cenie nie mozna jednak oczekiwac wiecej. Używam tego produktu od: 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 24 lutego 2013 o 18:52
    zło
    Ten krem to zło i moja cera może to poświadczyć. Rzadko jakiś kosmetyk ma tak fatalny wpływ na moją skórę ale temu udało się to już po miesiącu. Zmęczyłam go 1.5 miesiąca jednak zmuszona byłam odstawić. Krem zachęcił mnie oczywiście naturalnym składem. W odbiorze jest dla mnie neutralny - zapach bardzo delikatny - słodkawy, kolor biały. Niestety potem wszystko było już nie tak. Nie polubiłam go już przy nakładaniu. Krem ma konsystencję masełka i trzeba nieźle się napracować aby go rozsmarować. Jest to i tak niewykonalne, krem musi sam się wchłonąć, smugi wydają się być nie do rozprowadzenia. Drugie negatywne wrażenie - nawilżanie. Obiecywane długotrwałe nawilżanie to chyba żart gdyż nie ma tu nawet krótkotrwałego. Krem zaraz po wchłonięciu się napina skórę, pozostawia ją spiętą i domagającą się nawilżenia. Udało mu się przesuszyć mi skórki i zmasakrować obszary koło nosa. Jednak krem ma też niszczące działanie długofalowe. Po stopniowym odstawianiu kolejnych specyfików okazał się być on powodem pojawiania się na mojej twarzy bolesnych, wypukłych gul. Nie miałam ich chyba od 2 czy 3 lat, była to dla mnie niemiła niespodzianka... I po odstawieniu tego kremu problem zniknął. Działania przeciwzmarszczkowego nie zauważyłam. Ogólnie - żadnego zbawiennego wpływu na cerę. Jedyna * to za eko składniki i ładne opakowanie. Niestety, nie polubiliśmy się. Używam tego produktu od: 1.5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: pół słoiczka
  • 12 czerwca 2012 o 12:11
    świetny
    Pomimo iż jest określony jako krem do cery dojrzałej zdecydowałam się go kupić -w razie czego mogłam oddać go mamie- jednak nie zrobiłam tego ponieważ krem mnie zachwycił. Po pierwsze nie uczula a to bardzo ważne w przypadku mojej b. wrażliwej cery. Ma swietny zapach a cera czerpie z kremu to co najlepsze - i widać to po krótkim okresie stosowania- jest jedwabiście gładka. A tak swoja drogą to właściwie to w składzie nie zauważyłam niczego co by mogło zaszkodzić młodej cerze- szczególnie ekstrakty z róży są czesto stosowane do pilęgnacji cery po 20 roku zycia. Używam tego produktu od: niecałego roku Ilość zużytych opakowań: 1 ale pewnie kupię kolejne
  • 19 maja 2012 o 19:03
    Niestety uczulił mnie
    Dostałam ten kremik w prezencie jako zestaw razem z peelingiem i kremem pod oczy. Ładne opakowanie, przyjemny i wręcz apetyczny zapach, całkiem dobrze się wchłaniał. Ale niestety ewidentnie coś mnie w nim uczula! Nie jestem typem alergicznym więc reakcja mojej skóry zdziwiła mnie tym bardziej. Jestem pewna, że to ten krem właśnie wywołał taką reakcję bo gdy go odstawiłam wszystko wróciło do normy. Niby stosunkowo prosty skład a jednak... :/ Używam tego produktu od: używałam ok 1 tydzień Ilość zużytych opakowań: ok 1/4 słoiczka
    jovi
    3 kwietnia 2012 o 10:17
    Jestem bardzo mile zaskoczona
    Kupiłam przez przypadek, dotąd stosowałam tylko kremy farmaceutyczne z dopiskiem "niekomedogenne". Zaczełam badać składy, używać naturalnych olejków i dlatego zwróciłam uwagę na ten krem. Przede wszystkim skład. Krótki i bez zapychaczy. Nie uważam żeby krem był bardzo przeciwzmarszkowy bo nie ma składników aktywnych takich jak retinol, bardziej chroni skórę i zapobiega powstawaniu zmarszczek przez odpowiednie nawilżenie i odżywienie. Świetnie się wchłania, bardzo dobrze nawilża, nie jest za ciężki dla mojej normalnej skóry. Nie ma filtrów ale nie ma stabilnych filtrów naturalnych i to nie jest jego zadanie. Jedyny minus, to słoiczek a nie tubka lub pąpka. Ale opakowanie też ma być eko. Jestem bardziej zadowolona z niego niż z droższych farmaceutycznych nawilżaczy. Zniwelował mi suche skórki. Nie robi efektu matu ale też nie pozostawia bardzo świecącej warstwy na skórze a dzięki dobremu nawilżeniu skóra się szybko nie błyszczy po zrobieniu makijażu. Stosuję na dzień. Doskonały jako baza pod makijaż.