Eucerin DermoPurifyer, Matujący krem nawilżający

• 27 lipca 2016 o 2:36
    Przyjemny :)
    Krem otrzymałam w zestawie z innymi produktami z tej samej serii w ramach akcji testowania. Krem podobnie jak i pozostałe kosmetyki spisał się u mnie całkiem nieźle :) Krem ma przyjemną konsystencję, łatwo się go rozprowadza szybko się wchłania, nie pozostawia po sobie tłustego/lepkiego filmu. Świetnie sprawdza się jako baza pod makijaż. Cera po jego użyciu jest fajnie zmatowiona ale i jednocześnie przyjemnie nawilżona. Krem nie podrażnia, nie wysusza skóry, co najważniejsze to nie zapycha ani nie pogarsza stanu cery co często dzieje się przy kosmetykach tego typu. Przyśpiesza gojenie się stanów zapalnych, delikatnie rozjaśnia przebarwienia. Na plus również jego wydajność - wystarczył mi na dobrych kilka miesięcy; opakowanie z pompką co jest bardzo praktyczną i higieniczną metodą aplikacji; oraz cena i dostępność. Polecam, świetny dla osób z cerą tłustą, problematyczną :)
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    sysia87
    10 lipca 2016 o 12:52
    zwykły nawilżacz
    Zacznę od tego, że ten krem nie matuje, co wynikało by z nazwy. Nawilża, nie zapycha, ale też nie powoduje polepszenia stanu cery. Podchodziłam do niego wiele razy, bo kupiłam od razu całe opakowanie, a nie próbki, ale za każdym razem efekt ten sam. Przy stosowaniu cały tydzień, skóra przetłuszczona, ani lepsza ani gorsza. Za te cenę nie polecam nawet próbować, bo nie ma co zrobić potem z tym kremem - chyba do kosza.
  • 18 kwietnia 2016 o 16:17
    średniak
    Kupiłam go w zestawie z żelem za około 50 zł. Miałam Eucerin kojący krem nawilżający i bardziej jestem fanką tego. Używałam go ze względu na stosowanie Izoteku. I po prostu gdy lato minęło zapytałam dermatolog który teraz kupić bo wahałam się czy nadal ten kojący czy matujący. Zaproponowała że teraz matujący. Plusem jest na pewno wydajność, bo mam go chyba z pół roku a może i więcej. Nie kupię go ponownie. Teraz chyba przymierzę się do La roche. Nie widzę jakiś specjalnych efektów o których mówi producent
  • 27 sierpnia 2015 o 9:56
    Bardzo dobry
    Krem stosuję już prawie 11 miesięcy, duży plus za wydajność. +nadaje się pod makijaż +nie zapycha +faktycznie matuje +nie podrażnia +bezzapachowy +lekko nawilża +beztłuszczowy +skóra jest miękka, wygładzona Nie wiem jedynie jak z tym działaniem przeciwko trądzikowi i zaskórnikom, bo ja różnicy nie zauważyłam :) Z trądzikiem już od dłuższego czasu problemów nie mam, raz na jakiś czas coś wyskoczy, ale też szybko znika, zaskórniki zaś jak były tak są. Dlatego za to odejmuję gwiazdkę. Jak znów uda mi się dorwać jakąś fajną promocję (kupiłam go podczas dni eucerin razem z żelem oczyszczającym i peelingiem z tej linii za chyba niecałe 40zł) to z pewnością kupię. Używam tego produktu od: 11 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 7 sierpnia 2015 o 19:43
    Działa wybiórczo i nie na to co trzeba
    Włączyłam go do swojej pielęgnacji gdy były jeszcze stosunkowo chłodne dni. W takim okresie moja cera jest w "normie". Nie jest źle ale nie jest też pięknie. Bałam się, że może podrażnić moją wrażliwą skórę twarzy ale na szczęście nic takiego się nie stało. Chciałabym dodać, że równolegle stosowałam żel oczyszczający z tej samej serii. Biorąc pod uwagę opinię producenta co do jego działania, jestem w stanie zgodzić się jedynie w pełni z jego właściwościami nawilżającymi. Połowicznie jestem w stanie przyjąć, że posiada tam jakieś działanie matujące - kilka minut ale zawsze. Natomiast w żadnym wypadku nie powiedziałabym, że redukuje produkcję sebum, powstawanie niedoskonałości, a już na pewno, że zapobiega ich powstawaniu. W tym apspekcie całkowicie omija temat szerokim łukiem. Duży plus natomiast daję za higieniczny sposób dozowania (pompka) i brak drażniącego zapachu. Nie będę również ukrywać, że jest wydajny. Nie ma sensu się nad nim jakoś specjalnie rozwodzić, po prostu kiepski z niego zawodnik. Lepiej kupić krem nawilżający oraz dodatkowo solidny produkt który reczywiście będzie sukteczny w przypadku dolegliwości cery tłustej czy też mieszanej. Natomiast chciałabym podziękować drogerii Hebe za możliwość przetestowania go wraz z żelem w zestawie za niecałe 60PLN ;-) Używam tego produktu od: Marzec 2015 Ilość zużytych opakowań: Jedno