Synergen Coconut Body Butter Masło do ciała kokosowe

• 10 września 2014 o 15:47
    Prawdziwa porażka
    Masło to dorwałam podczas zakupów w Rossmannie pod koniec roku. Nie chciałam go kupować, ale w oczy rzuciła mi się ulotka, że tego produktu więcej już kupić nie będzie można, więc - a jak - wrzuciłam jedno opakowanie do koszyka. Obietnica producenta: "Masło do ciała Synergen zawiera bogaty kompleks regeneracyjny i intensywnie nawilża. Działanie odżywcze naturalnego masła do ciała jest prawdziwym rajem dla skóry." Opakowanie: Solidny, plastykowy pojemniczek z aluminiową folią broniącą dostępu do kosmetyku. Sympatyczna szata graficzna przywodząca na myśl wakacje na jakiejś tropikalnej wyspie. Pojemność: 250ml. Moje doświadczenia: Szczerze mówiąc nie powinnam nic pisać, tylko od razu wystawić mu pół gwiazdki i do widzenia. Czemu? Bo to masło wcale nie jest masłem. To najzwyklejszy krem, o trochę bardziej niż zwykle zbitej konsystencji. Pachnie kokosowo, choć może raczej powinnam powiedzieć, że pachnie perfumami kokosowymi, bowiem w tym "maśle" kokosowym kokosa nie uświadczymy. Mój błąd, nie przeczytałam składu w sklepie. "Masło" jest w białym kolorze, bardzo dobrze się rozprowadza i nie zostawia tłustej powłoki na skórze, ale wiele k r e m ó w to robi. Zapach nie utrzymuje się na ciele, znika po kilku minutach. Nieźle się wchłania, ale nie zauważyłam, żeby moja skóra była po użyciu tego kosmetyku bardziej nawilżona lub odżywiona. Jedyna różnica jaką widzę między skórą, którą posmaruję tym "mazidłem", a skórą, której nim nie posmaruję jest taka, że na posmarowanym miejscu jestem w stanie wyczuć kokosowy zapach, ale to też tylko przez chwilę. Obecnie końcówkę, która mi pozostała używam do stóp. Cena i dostępność: Cena nie powinna przekroczyć 10zł. Był (ten k r e m) do kupienia w Rossmannie, niestety nie wiem, czy dalej jest dostępny. Podsumowanie: Mam nadzieję, że Rossmann mnie nie oszukał i tego kosmetyku już tam nie ma. Masło masłem jest tylko z nazwy, dla skóry nie robi absolutnie nic, ma w sobie mnóstwo parabenów, a koło prawdziwego kokosa to chyba nawet nie stało. Dla mnie to duża porażka i duże rozczarowanie. Ten produkt na długi czas skutecznie zniechęcił mnie do serii Synergen. Używam tego produktu od: czterech miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 17 kwietnia 2014 o 12:34
    przeciętny ten kokos
    Kupiłam to "masło" w lutym w cnd za 3,69asłn zł ( to nie jest masło tylko krem ) Nie mogłam się oprzeć bo długo na nie polowałam.Trochę mnie rozczarowało cieszę się,że kupiłam je w tak niskiej cenie Plusy - przyzwoite nawilżenie - szybko się wchłania - wydajne - gęsta konsystencja (kremu masło powinno być przecież zbite jak masła The Body Shop) - tani nawet w normalnej cenie - śliczny i porządny granatowy słoik - krem zabezpieczony sreberkiem (mamy pewność ,że nikt go przed nami nie używał) - wygładza skórę - nie uczula minusy - rozczarował mnie zapach - w składzie nie ma kokosów - czasem się rolował Używam tego produktu od: lutego Ilość zużytych opakowań: jedno
    ewela01
    6 marca 2014 o 9:58
    Całkiem ok.
    Masełko szybko się wchłania, ma intensywny, choć nieco sztuczny zapach, który długo się utrzymuje... Jest tanie, wydajne i łatwo dostępne. Dobrze nawilża skórę i pozostawia ją miękką na wiele godzin :) Dobre do niewymagającej skóry :) Używam tego produktu od: nie pamiętam Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe
    zab_ka
    8 lutego 2014 o 23:05
    cudów nie ma...
    Długo czyhałam na ten balsam, bo uwielbiam kokos. Na plus cena, konsystencja, długo utrzymujący się zapach oraz to, że nadał mojej skórze miękkość. Opakowanie też dobre - można wykończyć kosmetyk do końca i zostawić na coś innego. Minusy? Koszmarny skład, bardzo chemiczny, parabeny, to naprawdę minus w porównaniu do balsamów o składach naturalnych (jak np. ten granatowy z Alterry, odsyłam do mojej recenzji), a co za tym idzie - nie ma mowy o skutecznym działaniu (nawilżeniu). Nie jest wydajny - zużyłam go w niecałe 2 tygodnie przy codziennym stosowaniu! Nie wrócę na pewno - wolę lepsze kosmetyki, poza tym już go chyba nie ma na półkach... Używam tego produktu od: niecałe 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: jedno skończone
  • 18 stycznia 2014 o 12:44
    kokosowa pielęgnacja
    Bardzo lubię te rossmannowe kosmetyki. Nie jest to masełko, którego używam codziennie, ale stoi na półce i czasami lubię wysmarować nim całe ciało. Masło przyjemnie pielęgnuje ciało. Nawilża skorę, ale nie robi tego dlugotrwale. Skóra może później wydawać się napięta. Kosmetyk najwięcej zyskuje w moich oczach dzięki cudownemu zapachowi, któremu nie potrafię się oprzeć. Jest bardzo wydajny, mam go od ok. 2 lat i jeszcze nie zużyłam całego opakowania, ale tak jak pisałam nie używam go regularnie. Cena bardzo niska, więc myslę, że warto kupić i przetestować. Kokos pobudza zmysły, idealny zimową porą. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie