Eucerin HYALURON-FILLER to krem wypełniający zmarszczki na dzień, który posiada cenne składniki aktywne: Kwas Hialuronowy i Saponinę, działającą w głębokich warstwach skóry i wypełniającą tkankę od środka.
Producent zapewnia, że krem ten:
natychmiast napina i wygładza skórę,
redukuje i wypełnia zmarszczki na trzech poziomach skóry,
a dodatkowo:
ma lekką i dobrze wchłaniającą się konsystencję, która jest dopasowana do skóry normalnej i mieszanej,
nie zatyka porów, jest idealny pod makijaż,
sprawdza się w ciepłym i gorącym klimacie,
chroni przed promieniowaniem UV.
Moje pierwsze wrażenie było bardzo pozytywne, jeśli chodzi o paczkę i produkt, gdyż wcześniej zastanawiałam się czy otrzymam próbki, czy pełnowartościowy produkt do testowania. Już po pierwszym użyciu wiedziałam, że krem spełnia jedną obietnicę: ma lekką i dobrze wchłaniającą się konsystencję. Naprawdę super się wchłania i skóra nie świeci za mocno. Spełnił też kolejną obietnicę: jest dobry pod makijaż a z tym zawsze miałam problem, jeśli chodzi o inne kremy, często moja twarz się świeciła jak bombka, i czułam na niej coś w rodzaju skorupy.
Eucerin HYALURON-FILLER dobrze i szybko się wchłania, jest całkiem wydajny, ale to potwierdzę dopiero, jak skończę opakowanie produktu. Jego minusem jest natomiast to, że niezbyt ciekawie pachnie i na to zwróciła uwagę również jedna moja koleżanka, której przekazałam próbki.
Bałam się, że Eucerin mnie uczuli, bo mam skórę wrażliwą i niektóre kosmetyki wywołują uczulenie. Zastanawiałam się, czy tak się stanie i tym razem, bo wcześniej uczulił mnie krem innej marki, który miał ten składnik. Ale na szczęście wszystko jest OK
Natomiast czy wypełnił/zredukował zmarszczki, w dodatku na trzech poziomach skóry, jak obiecuje producent? Trudno mi powiedzieć tak naprawdę, gdyż sama zmarszczek nie mam zbyt wiele i mam dość dobrze utrzymaną (choć problematyczną) cerę a po kremie nie spodziewałam się jakiejś wielkiej rewolucji. Na przykład inna moja koleżanka powiedziała, że krem nie przyniósł jej spektakularnych efektów, ale co można powiedzieć po testowaniu próbek? Moim zdaniem niewiele.
Minęło kilka tygodni odkąd testuję Eucerin HYALURON-FILLER i widzę w lustrze każdego dnia, że moja skóra jest wygładzona, i promienna. Jednym słowem – buzia wygląda ładnie. Dla mnie ten krem ma więc dużo plusów
Jeśli miałabym oceniać ogólną atrakcyjność dermokosmetyku to uważam, że Eucerin
HYALURON-FILLER jest bardzo dobrym produktem, a gdyby pachniał ładniej i był tańszy to byłby jeszcze lepszy ! Pod pewnymi względami wyróżnia się pozytywnie na tle innych kosmetyków
z przedrostkiem dermo-. Co prawda nie używałam wszystkich możliwych marek istniejących na rynku, ale z tych, które używałam, jedne mi przesuszały twarz albo były mało wydajne, albo coś jeszcze było nie tak. Ale oczywiście nie wszystkie, bądźmy obiektywni :)