Avon 24K Gold Radiant Foundation (Złoty podkład rozświetlający)

AnnLady
    30 grudnia 2013 o 11:49
    bardzo fajny
    Jak dla mnie super. Fajne odcienie mimo, że nie ma ich dużo można dobrać odpowiedni dla swojej cery tak aby nie wyglądac jak wymalowana lalka. Dobrze się rozprowadza i stapia z cerą, mimo iż jest rozświetlający nie zauważyłam aby cera nadmiernie się świeciła. Jest wydajny. Bardzo wygodne opakowanie z pompką, mimo że jest w przezroczystej butelce nie widać ubytku kosmetyku (przynajmniej u mnie). Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno całe
  • 30 grudnia 2013 o 11:10
    Niezbyt, jak dla mnie
    Fluid dość dobry jeśli chodzi o konsystencję tłusty, typowy dla suchej cery. Jednak karaty są dość widoczne, cera błyszczy się po nałożeniu, nie lubię tego efektu. Póki co wycofany ze sprzedaży w katalogach, może to i dobrze. Używam tego produktu od: dwóch lat Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno
  • 18 grudnia 2013 o 20:49
    Nie dla tłustej cery
    Niby banał - tłusta cera przeważnie nie lubi się z podkładami rozświetlającymi, ale dostałam go w prezencie i postanowiłam wypróbować. Może moja recenzja komuś się przyda. :) -Kolor - Ivory jest bardzo ładnym, jasnym beżem -Opakowanie - bardzo eleganckie, szklana buteleczka, niezacinający się dozownik -Konsystencja - dla mnie i mojej mamy (cera mieszana) była stanowczo za tłusta, kleista -Krycie - powiedziałabym, że średnie. Podkład nieco ujednolicił koloryt skóry i zakrył delikatnie przebarwienia. Z większymi niedoskonałościami sobie nie poradził, ale od tego jest korektor -Efekt - no i tu jest już bardzo kiepsko. Trudno było podkład rozprowadzić tak, żeby nie porobił smug i plam na twarzy. Dużym plusem jest to, że nie otrzymałam tandetnej, brokatowej maski. Jest jednak niedający się ujarzmić pudrem błysk i uczucie ciężkości na twarzy. -Trwałość - u mnie znika po 2-3h, u mamy po 4-5h, czyli słabo -Cena - dość wysoka Może dla osób z suchą lub normalną cerą, bez tendencji do świecenia się w strefie T będzie dobry. U mnie się nie spisał i poszedł w świat.:) Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 29 marca 2013 o 12:44
    Same superlatywy! Moja sucha cera go uwielbia!
    Moja ocena jest subiektywna i odnosi się do mojego wyglądu i wymagań cery. Mam 28 lat, suchą cerę, gładką i bez większych problemów skórnych, jednak ze skłonnościami do zaczerwienień. Nie potrzebuję mocnego krycia, jedynie tyle żeby zakryć zaczerwienienia, oraz naczynka. Ten podkład zachwycił mnie już od pierwszego użycia :-) Od kilku lat używam podkładów i zwykle kupowałam w drogeriach markowe, drogie kosmetyki. Od jakiegoś czasu mama stale robi mi prezenty z Avonu i ten podkład to był strzał w 10tkę! Szczerze- gdybym dostała go w opakowaniu np. estee lauder, lancome itp. to nie wiem czy bym się domyśliła, że to Avon. Plusy: +Delikatna, pudrowa konsystencja +Kryje (nie jakoś mocno, ale mi to wystarczy) +brak efektu maski, idealnie wtapia się w cerę +śliczny kolor (ja mam SHELL) naturalny, nie ma efektu cegły itp. ślicznie wygląda do włosów blond! +bezzapachowy, nie jakoś przesadnie perfumowany +rozświetla- na mojej suchej cerze efekt jest niesamowity!! Po zimie moja cera jest bez wyrazu, mam wrażenie że widać już powoli na niej znak czasu ;-) a ten podkład sprawił, że moja cera jest świeża i promienna jak u nastolatki :-D +nie podkreśla suchych skórek +cena w obecnym katalogu to coś ok 25 zł a podkład moim zdaniem dorównuje tym z najwyższej półki (estee lauder, dior, lancome itp.) a przynajmniej jest 10 razy tańszy i efekty daje podobne! +trwały!! Może nie 12 godzin, ale trzyma sie tyle, że w pracy można zapomnieć o poprawkach :-) +niektóre kosmetyki rozświetlajace sprawiały, że moje pory wyglądają na wielkie jak kratery, a ten podkład tego nie podkreśla! +nie podrażnia, raczej nie zapycha Minus: +w sumie drobiazg, ale buteleczka jest strasznie duża i toporna, ciężko ją trzymać w torebce. Jestem w szoku, że byłam tak podatna na reklamy i sugestie odn. drogich podkładów. Są dobre i zwykle się nie zawodziłam... jednak jeśli mogę zapłacić 10 razy mniej i mieć podobny produkt to jestem na tak!! Nie wiem jak prezentuje się na cerze tłustej, bo daje delikatny efekt rozświetlenia co może potegować świecenie. Myślę jednak, że będzie również świetny, bo konsystencja jest pudrowa, nie jakaś tłusta. Zawsze można delikatnie przypudrować świecące się miejsca typu nos, czoło, tzn. strefę "T" i wtedy będzie super. POLECAM! Przynajmniej warto spróbować!! W ostatnim katalogu cena była bardzo niska, a jakość za tą cenę jest super. Używam tego produktu od: kilka dni Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    bina212
    19 marca 2013 o 19:17
    Rewelacja!
    Mam bardzo suchą, delikatną cerę, skłonną do zaczerwieniania się. Podkład / kolor shell/ jest pięknie beżowy /nie pomarańczowy, żółty czy różowy/, gęsty, kremowy. Super się rozprowadza, skóra pozostaje nie ściągnięta, pięknie lśniąca przez wiele godzin. Efekt dużo lepszy od nude diora, pro lumiere chanel czy FF kanebo /które lubię/. Biorąc pod uwagę śmiesznie niską cenę jestem nim zachwycona! Pół gwiazdki odjęłam za nie do końca zadowalający efekt krycia /pro lumiere chanel krył lepiej, ale był znacznie mnie trwały/. Moja sucha buzia jest nim zachwycona! Wszystkie suche cery powinny go uwielbiać. Używam tego produktu od: Miesiąca Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego