Dermika Pure, Wygładzający tonik z AHA do każdego typu cery

Dermika Pure Tonik wygładzający z AHA do każdego rodzaju cery 200 ml

• 18 sierpnia 2015 o 16:31
    Bez rewelacji
    Kwasowego toniku poszukuję od dawien dawna i gdyby nie fakt, że nie lubię kupować kosmetyków przez Allegro, byłabym szczęśliwą posiadaczką Pixie (albo i nie). Drogeryjny tonik marki, którą już dawno polubiłam (salony SPA Dermiki - polecam) skusił mnie więc bardzo szybko. Moje spostrzeżenia? Zapach delikatny, kwiatowo-owocowy, nienachalny (+) - lubię. Aplikator "dzióbek" - niecodzienne rozwiązanie, mogę łatwiej skontrolować ile produktu wyleję na wacik (+). Po aplikacji - uczucie odświeżenia, złagodzenia, delikatnego zmycia. Jest dobrze (+). Nie podrażnił mojej mieszanej cery, nic nie szczypało, nie piekło, w porządku (+). Wydajność? Przy codziennym stosowaniu skończyłam go po ok. 3 mcach, daje radę. (+). Cena? Poniżej 30 zł, na promocji poniżej 20 zł, myślę, że nie jest wygórowana jak na dobrą firmę (zawsze płacimy za nazwę, zawsze). (+). Dostępność? Rossmann, Natura, Super Pharm, myślę, że niektóre supermarkety też by go miały na swoich półkach. (+). Ale ale... może i jestem niecierpliwa, ale po 3 mcach, a nie po tygodniu, spodziewałabym się czegokolwiek, serio, CZEGOKOLWIEK. Producent mówi coś o "działaniu złuszczającym i stymulującym odnowę komórkową" - no ale to chyba jasne, że złuszczanie stymuluje odnowę komórek. Czyli co, lekutka manipulacja? (-) Kolejna sprawa to złuszczanie. Nie. Nie złuszcza. Producent mógłby chociaż napisać o "mikrozłuszczaniu" (jak czyni to Tołpa) i to faux pas można by było zrozumieć. Nie. (-) Wygładza? Niespecjalnie. (-). Zmiękcza? No, nieco nawilża, więc może coś tam zmiękcza (-/+). Wyrównuje koloryt? Nope. (-). Producent kusi, bzdurzy, a my mamy wierzyć w to, że przy tak małym stężeniu kwasów cokolwiek ma się zadziać na naszej twarzy. Nawet przy stosowaniu go dzień w dzień, przez 3 mce nie zauważyłam zmian, pod którymi podpisuje się producent. Czyli co? Nic nie poprawił, ale i nic nie pogorszył. Ale czy o to mi chodziło wybierając produkt marki, do której miałam zaufanie? Idę dalej. Ziaja za 1/3 ceny sprawdza się tak samo. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie, 200 ml
  • 4 października 2014 o 15:51
    Jest ok
    Kupiłam głównie z nadzieją, że będzie ułatwiał wnikanie substacji aktywnych z serum i kremów. I mam nadzieję, że tak było bo sprawdzić tego przecież nie ma jak. Tonik zamknięty jest w bardzo przyjemnym dla oka, eleganckim opakowaniu. Nie przyłączam się do narzekań dotyczących aplikacji, standardowa procedura - odkręcenie nakrętki, wylanie potrzebnej ilości na wacik, zakręcenie nakrętki. Tonik dobrze oczyszcza i likwiduje resztki makijażu jeżeli takowe pozostały. Nie powoduje wysypu niespodzianek, zaczerwienień ani podrażnień. Jedynie kiedy miałam uszkodzoną skórę czuć było delikatne pieczenie. Podsumowując, tonik jak tonik, jest ok ale cudów nie czyni. Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 21 sierpnia 2014 o 15:06
    słabo
    Używałam go codziennie wieczorem. Nie zauważyłam żadnego działania złuszczającego, wygładzenia, wyrównania kolorytu skóry. Skóra po nim nie była podrażniona, nie było szczypania skóry. Nie wiem czy to ten produkt to powodowała ale od czasu gdy zaczęłam go stosować skóra systematycznie zaczęła się pogarszać. W życiu nie miałam tyle wyprysków na twarzy. Teraz na szczęście już jest dobrze, ślady po wypryskach pomału znikają. Nie jestem 100% pewna czy to ten kosmetyk to powodował. Opakowanie wg mnie ok, nie nie przeciekało gdy leżało, estetycznie wyglądało. Teraz będę stosowała tonik z kwasem PHA 6% z Biochemii Urody. Używam tego produktu od: marca- sierpnia 2014 Ilość zużytych opakowań: 1X200ml
  • 14 grudnia 2013 o 18:23
    Gdzie te kwasy?
    Kupiłam ten tonik bo z etykiety wołały do mnie kwasy AHA. Spodziewałam się delikatnego złuszczacza a dostałam zwyczajny tonik. Tomik ten ładnie tonizuje skórę, doczyszcza ją z resztek makijażu jeśli takie jeszcze są na skórze i to w zasadzie wszystko. Działania kwasów nie zauważyłam - są, a jakby ich nie było. Tylko cena tego kosmetyki przypomina nam, że chyba jednak powinny się w składzie znajdować. Opakowanie z jednej strony estetyczne i eleganckie a z drugiej niepraktyczne - wylew jest koszmarny. Wykręcany z nakrętki dozownik jest mało wygodny i mało higieniczny. Zużyłam butelkę toniku, więcej do niego nie wrócę bo za podobną cenę mogę mieć działający kosmetyk z BU chociażby. Moim zdaniem nie warto sobie głowy zawracać Dermiką, bo są lepsze toniki, które tonizują i których zadanie na tym się kończy. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 2 grudnia 2013 o 10:14
    zużyć i zapomnieć
    To taki produkt, którego po zużyciu już się nie pamięta. Krzywdy nie robi, szału też nie. Na plus na pewno wybija się grafika opakowania choć opakowania poszczególnych produktów (tonik, płyn micelarny) powinny się jakoś różnić od siebie bo łatwo sie pomylić przy zakupach. Tonik nie podrażnia, oczyszcza cerę z resztek makijażu jednak nie robi nic ponad to. Takie placebo w ładnym opakowaniu. Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 całe