Fitomed Hydrolat - aromatyczna woda oczarowa 100%

missimo
    8 grudnia 2020 o 22:21
    Jest siła
    Wow, ale to mocne. Nie spodziewałam się nawet. Po dłuższym czasie wysusza skórę. Polecam mieszać z innymi produktami, nawet jeśli ma się tłustą i trądzikową cerę. Bardzo wydajny, bardzo mocny, polecam bardzo. Opakowanie zgrabne, ale lepsze byłoby z areozolem.
  • 5 lipca 2020 o 17:37
    Dobry tonik
    Produkt umieszczony jest w niewielkiej buteleczce bez atomizera, ale dla mnie nie jest to problemem. Nakładam kilka kropel na dłoń po oczyszczeniu skóry i delikatnie wklepuję. Hydrolat przeznaczony jest do skóry naczynkowej, mieszanej oraz tłustej. Jestem posiadaczką cery mieszanej i zazwyczaj dobrze się spisuje. Dla mnie jego głównym zadaniem jest tonizowanie skóry więc stosuję go zamiennie jako tonik. Co do działania to nie zauważyłam zwężenia porów, ale całkiem ładnie spisuje się przy łagodzeniu zmian trądzikowych. Czasami po jego aplikacji odczuwalne jest lekkie pieczenie, ale nie zauważyłam aby jednocześnie powodował zaczerwienienie. Produkt ma bardzo ładny, naturalny skład i lekki ziołowy zapach. Uważam, że jak na hydrolat to jest to dobry produkt, jednak nie spowodował u mnie efektu WOW więc nie wiem czy do niego wrócę.
    Zalety:
    • skład
    • tonizuje
    • łagodzi zmiany trądzikowe
    Wady:
    • czasami pojawia się uczucie szczypania
    • brak atomizera
  • 2 marca 2020 o 17:03
    Skuteczny w walce że zmianami zapalnymi
    Kocham hydrolaty i w domu mam całe kolekcje różnych buteleczek. Fitomedowi również nie mogłam się oprzeć a szczególnie jego cenie. Miałam hydrolat oczarowy z różnych firm i ten nie pachnie aż tak strasznie. Dziewczyny, nie jest źle! Za to bardzo ładnie sprawdza się solo jak i do rozrabiania maseczek glinkowych. Przyspiesza gojenie krost i zapobiega powstawaniu nowym jednocześnie nie wysuszając cery. Ze względu na niską smrodliwość produktu, wrócę ponownie do oczaru od Fitomed.
    Zalety:
    • nie śmierdzi aż tak okrutnie
    • goi, koi i służy cerze trądzikowej
    Wady:
    • dostępność (kupiłam w lokalnej zielarni)
  • 12 stycznia 2020 o 20:57
    Świetna sprawa
    Dopiero niedawno zaczęłam swoją przygodę z hydrolatami. I ten oto jegomość był pierwszy na tapecie. Stosowałam na noc, po umyciu twarzy. Nasączonym wacikiem przemywałam twarz. Na to silnie nawilżający krem. W mojej ocenie łagodził wszystkie stany zapalne. Absolutnie mnie nie podrażnił, ale myślę, że to dlatego, że bezpośrednio po nim stawiałam na porządne nawilżenie. Bez tego mógłby wysuszyć skórę. Ziołowy zapach nie do końca mi podchodzi, ale to jest tylko chwila, zresztą nie ma co narzekać :) Nie odpowiada mi forma dozowania produktu. Dużą stratą jest to, że wsiąka znaczna część produktu w wacik. Znacznie lepsze byłoby rozwiązanie z atomizerem i rozpylanie bezpośrednio na twarz. No i dlatego narzekam na wydajność.. a że buteleczka jest mała to nie wystarczy na długo.
    Zalety:
    • działanie antybakteryjne
    • łagodzenie zmian zapalnych
    • naturalny kosmetyk
    Wady:
    • opakowanie i forma aplikacji
    • cena w stosunku do niskiej wydajności
    • ograniczona dostępność
    Kopanda
    7 grudnia 2019 o 16:45
    Wysuszacz o ziołowym zapachu.
    Sprawdza się jako dodatek do glinek różnego rodzaju. Próbowalam używać zamiast toniku do twarzy, ale bardzo wysuszył mi cerę. Generalnie całkiem dobry produkt, bo zmniejsza pory i zaskórniki, natomiast nadaje się jedynie do cery tłustej.
    Zalety:
    • oczyszcza
    • fajnie się sprawdza przy połączeniu z glinkami
    • zmniejsza liczbę zaskórników
    Wady:
    • zapach dramat
    • wysusza cerę