John Frieda Sheer Blonde, Highlight Activating Enhancing Schampoo, Platinum to Champagne (nowa wersja) Szampon rozświetlający

• 17 października 2017 o 2:25
    Dobry!
    Mój fryzjer się nim zachwycał. Więc kupiłam. A raczej moja mama. I nie było jakichś spektakularnych efektów. Włosy się nie rozjaśniły. Ale były piękne, lśniące i cudnie się układały. Większość szamponów tworzy z moich włosów siano... Ten nie! Jeśli chodzi o pianę... pienił się mało, a pianka była bardzo delikatna. Pięknie pachnie to fakt. I teraz obalam dwa "mity" 1. Szampon nie może dobrze się pienić! Tak rzekł fryzjer mój: Gdy szampon dużo pieni się, to znaczy, że w sobie chemii dużo ma. A tak tłumacząc na polski: szampony, które bajecznie się pienią są niedobre dla naszych włosów. Nie znam się na tym, ale tak powiedział mi fryzjer. 2.Oraz mój fryzjer rzekł to także, że szampon włosów nie rozjaśnił, bo mama kupiła go w grudniu, a najlepsze efekty szampon daje w połączeniu z promieniami słonecznymi. Więc muszę spróbować. Co prawda już po sezonie letnim... ale ta cena... :/ Spróbuję na następne wakacje ;)
    Zalety:
    • piękny zapach,
    • delikatna piana,
    • wydajny,
    • włosy są łatwe w rozczesywaniu,
    • pięknie nawilża i układa włosy,
    Wady:
    • cena...
    Lashaly
    20 lipca 2017 o 16:43
    Niezastąpiony
    Nie jestem w stanie określić ile lat używam szamponów tej marki ale od ciemnego, szarego prawie zielonego blondu awansowałam do pięknego jasnego( nie-żółtego) koloru!
  • 15 grudnia 2016 o 18:33
    Oświecenie.
    Nie twierdzę, że jest to zły szampon, ale kiedyś produkty JF, były lepsze, zwłaszcza te dedykowane blondom. Jak widać, nie tylko szata graficzna się zmienia. + przyjemny, świeży,słonecznikowo- fryzjerski zapach + półprzezroczysta konsystencja, która nie obciąża włosów + bardzo dobrze się pieni + jest wydajny + ma wygodne opakowanie, miękka tuba, otwór odpowiedniej wielkości, niesprawiający trudności z otwarciem "klips" + nadaje włosom miękkość i gładkość + nabłyszcza włosy + regularnie używany, podkreśla "blond blask" + nie podrażnia skóry głowy +/- włosy stają się leiste, ale jednocześnie oklapnięte, pomimo tego, że szampon ich nie obciąża +/ - wysoka cena, ale często w promo
  • 8 lutego 2016 o 20:34
    Super!
    Dobry, nie wiem, włosy po nim błyszczą i sa miękkie. Plusy: -wydajny -myje nim włosy raz na 2-3 dni, wolno sie przetłuszczają, -nie uczula, skóra głowy po nim nie swędzi! -podkreśla kolor zarówno jak zaczynamy mieć odrosty, albo tonuje kolor po fryzjerze -włosy po nim sa miękkie, ale nie kleją sie do głowy, - ładnie pachnie Minusy: -chyba brak odżywczych benefitów, polepszających kondycje włosów-ale trudno znalezc szampon, który ma wszystko -zawiera silikony, ale jak używam szamponów naturalnych mam na głowie siano Generalnie blondynkom, złotym blondynkom, tym którzy maja pasemka, sombre, polecam ;) Na promocji w super pharm kosztuje 20 pare złotych. Używam tego produktu od: dłużej niż pół roku Ilość zużytych opakowań: więcej niż 3
    Ciapna
    9 grudnia 2015 o 12:26
    Ciekawy szampon
    Pierwszy raz mam do czynienia z takim szamponem. Dostałam go w prezencie. Bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy, włosy nie są po nim oklapnięte. Faktycznie przy regularnym stosowaniu widać, że włosy są lekko rozjaśnione. Wygląda to, jak po użyciu farby. Jestem w szoku. Niestety szampon przy codziennym stosowaniu lub co drugi dzień przesusza włosy, plącze je. Nie pomaga ani odżywka ani olejek. Coś za coś. Staram się robić przerwy w stosowaniu tego kosmetyku i wybieram coś bardziej nawilżającego. Warto przetestować. Edytuję po dłuższym używaniu i zmieniam ocenę. Ten szampon spowodował, że wypadają mi włosy. Przy drugim podejściu zupełnie nie rozjaśnił czupryny, a do tego te wypadanie włosów. Nie polecam i radze uważać. Używam tego produktu od: 2 miesiące z przerwami Ilość zużytych opakowań: 1/3 zużyta