Bielenda Bikini, Peeling złuszczająco-wygładzający

Summer
    3 kwietnia 2005 o 18:46
    Szoruje porządnie
    Daje 4 gwiazdki pomimo, że więcej nie kupię. I zaraz wyjaśnię dlaczego: to jest pierwszy peeling, przy którym nie muszę się skarżyć na zbyt małą ilość ścierających drobinek. Jest ich naprawdę dużo i do tego są naprawdę drobne - czyli tak jak (dla mnie) być powinno. Jednak niestety ten kosmetyk podrażnia mi skórę; jest po prostu zbyt ostry. Także pomimo dużej skuteczności działania nie zamierzam być mu wierna. Poza tym sprawuje się jak inne peelingi - zbyt szybko zasycha na skórze i trzeba po jakimś czasie masowania trochę zwilżyć skórę, żeby znów uzyskać "poślizg", zapach okej, przeciętna wydajność. Dobrze sie zmywa. No cena jest dodatkowym atutem, ja za niego dałam jakieś 8 zeta. Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze.
    t.nina
    15 stycznia 2005 o 13:27
    Nic do zarzucenia
    Kupiłam w ciemno. Na gwałt potrzebowałam peelingu, gdyż suche skórki na twarzy doprowadzały mnie do szału, a w domu jakimś dziwnym trafem wszelkie specyfiki peelingujące się pokończyły. Uznałam, że za 8,99 można zaryzykować i w ostateczności wyrzucić. Jakież bylo moje zaskoczenie gdy okazało się, że peeling robi swoje. Ma mnóstwo drobinek, które faktycznie złuszczają. Wydawał nie się troszkę ostry, ale skóra go lubi, nie jest zaczerwieniona ani podrażniona. Nie oczekuję wiele od peelingu, poza odpowiednim złuszczeniem. Ten wywiązuje się z zadania bardzo zadowalająco. Pachnie przyjemnie i jest wydajny.
    Suzanne
    15 grudnia 2004 o 22:13
    Dobry z plusem
    Mięciutki, delikatny, tani, płynny - taki trochę budyń do picia, słodki zapach, biały kolor, niebieskie drobinki. Bardzo wydajny, bardzo łatwo się po skórze rozprowadza. Nie zasycha, lekko natłuszcza, ale bardzo dobrze się zmywa, bardzo przyjemny w użyciu: nie wpływa w negatywny sposób na skórę - nie podrażnia. No i oczywiście relacja cena/pojemność. Doskonała. Dla mojej skóry tłustej, już raczej starszej niż młodszej, bardzo łagodny. A to zaleta ;). Jeśli stosowany regularnie, wygładza skórę - oczywiście, bez przesady, wągry jak były, są plamki jak były, są: ale np. skóra wokół nosa się nie łuszczy i w dotyku wydaje się gładsza. W zasadzie nie ma się do czego przyczepić, absolutnie. Ale czy ja sobie kupie go ponownie? No nie wiem. Teraz, kiedy już wkrótce będzie mnie stać na Biotherm? Używam tego kosmetyku od około trzech tygodni. Używam go od około trzech tygodni.
  • 11 grudnia 2004 o 21:44
    Bardzo go lubię !!!
    Bardzo dobry- nie podrażnia, wręcz przeciwnie, można go zastosować nawet na rozdrażnioną i zmęczoną cerę, żeby skóra była uspokojona, oczyszczona i dobrze odżywiona. Świetnie sie nim masuje - bardzo ładny zapach. To naprawdę dobry kosmetyk za niską cenę.Poza tym - wydajny. Zamierzam być mu wierna przez długo czas.......
    emisia
    26 listopada 2004 o 8:33
    milusi:)
    zaczęłam go używać ,kiedy skończył mi się ten z avonu . I porównując te dwa produkty stwierdzam, że ten z bielendy ma równie dużo ścierającyh drobinek ,przy czym ma lżejszą konsystencję i w ogole nie podrażnia, po tym z avonu zdarzało mi się mieć zaczerwienioną cerę. Pozatym fajnie pachnie, a używanie jego to sama przyjemność.