Clarins Stick Anti - Cernes Korektor do twarzy

Clarins Stick Anti Cernes Korektor w sztyfcie nr 01 Light Beige 2,6g

• 27 maja 2015 o 21:27
    dobry na wypryski i przebarwienia
    Używam go na wypryski i przebarwienia - nie wiem, jak się sprawdza pod oczami. Konsystencja jest bardzo kremowa, co sprawia, że korektor łatwo się wtapia w skórę. Krycie jest dość mocne, ale nie idealne, za co odbieram jedną gwiazdkę. Korektor jest dość wydajny, nie podrażnia, nie wysusza. Dobrze współgra z podkładem i pudrem. Dla mnie godny polecenia Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w połowie pierwszego.
    Ajiv
    25 lutego 2013 o 8:55
    Kryjący i lekki jednocześnie
    Szukałam i potrzebowałam ostatnio korektora dośc kryjącego, lecz na tyle lekkiego by mógl być stosowany w okolicach oczu. Dotychczas testowane przeze mnie korektory ( YR, Vichy, Avene) byly zbyt cięzkie, efekt koncowy dość toporny i krótkotrwały. Najczęsciej stosuje korektory rozswietlajace(YR), mimo to zdarza się ze potrzebuje czegos nieco bardziej kryjacego. Z miłości i przywiązania do marki Clarins, sięgnełam po Stick Anti-Cernes, który zadebiutował w jednej z najlepszych (moim zdaniem) kolekcji marki - Nude Inspiratioon 2010 roku. Posiadam w odcieniu najjasniejszym 01. + konsystencja kryjąca, acz lekka dla okolic oczu + latwa aplikacji + przepiekne i szykowne opakowanie + trwałość + nie wysusza! + dobry sklad + nie utlenia się + wydajny + odcień najasniejszy ładnie rozświetla okolice oka + nie uczula + nie podraznia + nie obciaza skóry + nie zawiera bismuth oxychloreide, związku nieco podrazniajacego +bezzapachowy +/- cena +/- dostępne odcienie i wybór kolorów +/- nalożony grubszą warstwą i zbyt blisko zbiera sie w zmarszczkach mimicznych +/- nie współpracuje z kremami, które sie rolują Obietnica producenta: Delikatna formuła, łatwo rozprowadza się i stapia ze skórą. Odbija światło maskując cienie pod oczami. Skuteczny także do ukrycia zaczerwienień, przebarwień i wyprysków.Nałóż produkt na te partie, które chcesz skorygować. Następnie użyj pudru do twarzy do wykończenia makijażu. Witaminy A i E: ochrona przed wolnymi rodnikami i przedwczesnym starzeniem sie skóry. Korektor skryty w wysuwanym mechanizmie sztyftu, wąski, dyskretny. Posiada konsystencje dość zwartą, gęstą, nieco woskową, acz lekko oddająco sie na skórze. Konsystencja nie jest ani tłusta ani sucha. Okresliłabym jako kremowa i gladka. Aplikacja dzieki temu jest łatwa i szybka. Sztyft jest miekki i łatwo moze ulec pęknięciu. Wystarczy "stemplowac" okolice oka i kolor delikatnie wklepac. Odcień najjaśniejszy nie tylko dyskretnie kryje, lecz nieco rozswietla, poniewaz kolor wpada nieco w żółcienie a nie roże, dzieki czemu maskuje delikatne zasinienia, żyłki. Korektory w podtonie rozowym niestety dość czesto podkreslają zmęczenie oczu w moim przypadku. Nałożony na okolice oka prawidłowo (nie tuż pod okiem a na skraju kości oczodołu) ładnie maskuje poranną opuchliznę, cienie, nadaje spojrzeniu wypoczety wyglad i nie zbiera sie w załamaniach, czy zmarszczkach mimicznych. Ładnie stapia sie z cerą i co mnie zaskoczylo, jest dośc trwały! Niestety nalozony źle, bez umiaru moze pokazac wady jak kazdy inny korektor - wchodzenie w zmarszczki. Jego trwałosć niestety jest słabsza w okolicach reszty twarzy, nie wiem na ile to wynik tekstury na ile faktu, ze jednak resztę twarzy dotykamy czesciej niż okolice oczu. Ogromną zaletą jest komfort - kompletnie nie wysusza i nie migruje! Nie utlenia sie, nie obciąza, tej okolicy, nie uczula ani nie podrażnia. Nie zawiera bismuth oxychloride, ktory moze podrazniac niektore cery. Niestety nie współpracuje z kremami ktore maja tendencję do rolowania (Nuxe). Wowczas brzydko sie rozciera, waży i całość wyglada fatalnie. Nie jest to jednak wada samego korektora a kremu, niemniej zaznaczam ten fakt. Korektor jest bardzo dobry. Obawiałam sie, że bedzie nieco za cięzki, obciązajacy kosztem krycia. Jestem mile zaskoczona, bo nie dość ze ładnie sie rozciera, okolica oka wygląda "gładko" jak po korektorze o lzejszej formule to w dodatku nie obciąza, nie wysusza. Zaryzykuję stwierdzenie ze nieco nawilża, zdecydowanie nie pogarsza stanu skory pod oczami, pod tym wzgledem korektor spełnia swa rolę bez zarzutu. Cena korektora jest dość wysoka, niemniej w zestawieniu z wydajnoscią, efektem koncowym oraz funkcją (krycie + lekkie rozswietlenie) jest dla mnie do przyjecia. Wybór kolorów jest niezwykle ubogi, bo wybierac mozemy sposród 3 odcieni: 01 Light beige (z zoltym podtonem) 02 soft beige ( z rozowy podtonem) 03 medium beige ( z nieco neutralnym bezowym) Podczas gdy 01 jest trudno dostepny w nowszych kolekcjach. 01 jest kolorystycznym odpowiednikiem 00 light beige korektora rozswietlajacego Instant Light Brush-On Perfector. Muszę przyznać, ze jestem zadowolona z tego korektora, a jego formuła sprawia, ze zagoscił u mnie na stale Polecam, szczegolnie tym, którzy potrzebuje porzadnego korektora pod oczy, który spelni wymagania krycia i lekkosci. Niestety z uwagi na maly wybór kolorów wymagane testy w perfumerii. INGREDIENTS: CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, OCTYLDODECANOL, DIISOSTEARYL MALATE, CANDELILLA CERA/EUPHORBIA CERIFERA (CANDELILLA) WAX, CERA MICROCRISTALLANA/MICROCRYSTALLINE WAX, STEARALKONIUM HECTORITE, CERA ALBA/BEESWAX, SILICA, HYDROGENATED POLYCYCLOPENTADIENE, ETHYLCELLULOSE, ISODECANE, TOCOPHEROL, TOCOPHERYL ACETATE, POLYETHYLENE, RETINYL PALMITATE +/- MAY CONTAIN: CI 77718/TALC, CI 77019/MICA, CI 77891/TITANIUM DIOXIDE, CI 77491/77492/77499 IRON OXIDES. Używam tego produktu od: 2 miesiace Ilość zużytych opakowań: 1x2,6g _____________________________________________________________ Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.