Lush Lovely Jubblies Ujędrniający krem do ciała

Kojtek2
    17 grudnia 2013 o 16:55
    Szkoda
    Gdybym oceniała ten kosmetyk tylko pod kątem komfortu jego stosowania i składu, byłby to mój hit.Jednak na ogólną opinię o danym mają wpływ jeszcze inne czynniki...Niestety. Na wstępie zaznaczam że bardzo lubię markę Lush za fair tradeową politykę, fajne sklepy i dziwaczne opakowania.Kręci mnie cała ta otoczka.Jak jestem gdzieś poza Polską lubię sobie poniuchać na ich stoiskach.Ten krem jednak otrzymałam w prezencie, a jako posiadaczka sporego ale nie nadwyrężonego jeszcze grawitacją biustu ochoczo zaczęłam go stosować. Krem obłędnie pachnie jaśminem i ma lekką konsystencję kremowej śmietanki.Używa się go z prawdziwą przyjemnością.Opakowanie 100 gram nie jest zbyt wydajne i mnie jako osobie o sporym biuście starczyło na trochę ponad miesiąc co przy tej cenie nie olśniewa. Ma bardzo dobry skład bez parabenów co w specyfikach do biustu jest ważnie i zwracam na to uwagę. Ma jednak jeden mankament który sprawia że nie kupię raczej tego kremu.Nie działa.Efekty jakie zaobserwowałam nie różnią się niczym od tych które sprawia balsam za ułamek ceny jaką trzeba zapłacić za ten krem.Trochę nawilża,trochę natłuszcza i wygładza ale szału brak.A już na pewno obiecywanego uniesienia i ujędrnienia (a biust mam mimo sporego rozmiaru wcale nie opadły ale to zasługa ćwiczeń i dobranego biustonosza) nie zaobserwowałam.Za takie pieniądze można spodziewać się czegoś więcej.Lepiej kupić jakiś tańszy balsam Lusha do stosowania na całe cialo.Efekt będzie ten sam.Gwiazdkę daję z sympatii do marki a półtora za przyjemność stosowania.Szkoda że tak mało skuteczny w działaniu i diabelnie drogi.
  • 13 października 2013 o 19:54
    Opinia raczej obiektywna
    Ten krem na cellulit jest cudowny, działa, naprawdę działa!! Choć nie mam cellulitu to jednak... ...Co za cudo! wspaniały żel na rozstępy. Nie mam co prawda rozstępów, ale... ... Ten tonik na ujędrnienie mnie wybawił! Skóra jak marzenie, choć moja skóra nigdy nie była obwisła... Takie i jeszcze inne podobne komentarze skutecznie zniechęcają mnie do zakupu specyfików. Owszem, opina zawsze będzie subiektywna, bo przecież używamy żelu/kremu/toniku na sobie, więc odnosi się rzeczone słowo mądrości li-tylko do naszego ciała. Niemniej irytuje mnie głęboce fakt wstawiania opinii na temat produktów przez osoby, które problemu, z którym ma produkt walczyć, nie mają. To jak mówienie o walorach posiadania parasola przez Murzynów z pustyni Kalahari... Kremów na cellulit nie używam. Bo nie znalazłam działającego i to się raczej nie zmieni. Kremów na rozstępy nie używam. Powód - j.w. Cudo na biust. Nooo... Kremów do pielęgnacji biustu w swoim życiu trochę już przerobiłam. Zależało mi zawsze na ujędrnieniu skóry, która pod wpływem ciężarku słusznego zwyczajnie dąży do niechybnego spotkania z ziemią. Nie tylko dlatego, że nie żyjemy na Księżycu z 1/6 wartości ziemskiej grawitacji, ale ponieważ mam zwyczajnie duże piersi. Nawet bardzo duże. I jakoś z tym żyć muszę:) Dziękuję z góry za wyrazy współczucia. Krem zakupiłam, bo jak do tej pory nie byłam niezadowolona z żadnego z produktów firmy Lush. Przyszło małe puzderko, z kremowym budyniem w środku, piknie pachnące. Aplikacja itp? A to ważne? Grunt, że się wchłania, na atomy tego procesu rozbierać nie będę. Można wykonać lekki masaż i poszukać, czy się coś nie zalęgło. Bo to robić trzeba! Dziewczyny! Badajcie biusty:) Koniec agitacji. Albo jeszcze nie;) Używanie było na tyle przyjemne, głównie dzięki zapachowi, że odruchowo codziennie smarowałam się budyniem z przyjemnością. Po tygodniu zauważyłam wyraźne zagęszczenie skóry. Stała się przyjemniejsza w dotyku, wyraźnie gładsza i grubsza. Po miesiącu używania zauważyłam wyraźny efekt - piersi się podniosły. Żeby nie było, że mam w głowie magicznie wyczarowany efekt placebo, zmierzyłam to. Jako typowy empirysta na początku procesu smarowczego sprawdziłam, gdzie kończą się moje piersi - na jakiej wysokości na ramieniu. Po miesiącu sprawdziłam ponownie. No i się uniosły. O ile, niech pozostanie tajemnicą;) Jednakowoż efekt jest znaczny. Dla mnie tyle w temacie:) Reszta mnie nie interesuje:) Oczywiście, dbanie o biust to nie tylko odpowiednie smarowidła, to przede wszystkim odpowiedni dobór stanika, który podtrzyma, zwłaszcza duży biust, bo kręgosłup też musi swoje nosić. To dbanie o piersi podczas snu, kiedy wywijając dzikie pozycje doprowadzamy piersi do etapu naleśników, bo przecież tego nie da się kontrolować- więc staniki do spania. To dbanie o kręgosłup i chodzenie prosto. To masaże skóry. To dbanie o profilaktykę i badanie piersi - samemu, u ginekologa z czasem robienie mammogramów. To najdelikatniejsza cześć naszej zewnętrznej powłoki, więc warto zadbać, by jak najdłużej cieszyła się nie tylko dobrym wyglądem, ale i zdrowiem. Przeto włączam do stałej pielęgnacji krem Lovelaśne Dżablisy, bo choć cena imponująca, to jednak bardzo dobry i naturalny skład (a w przypadku specyfików do biustu to szczególnie ważne) i ...DZIAŁANIE. Mój biust radośnie to potwierdza:) Nobla/Skobla czy jakąkolwiek nagrodę temu, kto wymyślił ten krem. A dają Higgsowi... Czy my od tego jesteśmy zdrowsze albo ładniejsze?:D Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze i będą nastepne
    Corii
    18 stycznia 2013 o 12:33
    bez dwóch zdań świetny
    Na owy krem skusiłam sie za sprawą jednej nadzwyczaj hurraoptymistycznej recenzji na blogu. Wcześniej nigdy nie byłam fanką kremów do biustu i nie używałam takowych. Ale ponieważ miałam możliwość nabycia kremu, to zaryzykowałam i to była dobra decyzja. Krem naprawdę ujędrnia i jakby lekko/optycznie unosi piersi. Dodatkowo fantastycznie nawilża. Przestałam mieć przesuszoną skóre w tym miejscu od noszenia staników. No i zapach jaśminu, który dosyć długo jest wyczuwalny - miodzio. Na pośladki użyłam tylko dwa razy, wiec nie wypowiem się, czy działa i na nie czy nie. W każdym razie, jako krem do biustu jest świetny. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 8 lutego 2012 o 15:54
    spełnia swoje zadanie :-)
    fantastyczny produkt ! uzywam głównie na piersi, czasem na posladki, faktycznie jak obiecuje producent, krem nawlza i ujednia skóre! , da sie zauwazyc znaczna poprawe juz po paru uzyciach :) , skóra jest głądziutka, bardzo delikatna, i pachnąca jasminem! , staly bywalec mojej kosmtyczki :-) Używam tego produktu od: 4 miesiace Ilość zużytych opakowań: 1 cale