Lavera Faces, My Age Przeciwzmarszczkowy krem na dzień

Lenusia
    4 stycznia 2014 o 22:54
    lubię
    Krem zakupiłam skuszona jego naturalnym składem i obietnicami producenta. W zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Plusy: - fajny skład, - poręczne i higieniczne opakowanie, - cudny zapach, - śmietankowa konsystencja, która się idealnie rozprowadza na skórze, - szybko się wchłania, - długotrwale nawilża, - odzywia cerę, - nie zapycha porów, - nadaje się też do cery mieszanej, - cena adekwatna do jakości, Jestem na TAK.
  • 15 grudnia 2013 o 14:02
    Przyjemność użytkowania :)
    Krem zakupiłam w ofercie z chłodzącym rollem pod oczy. W zgrabnym, poręcznym opakowaniu, otrzymujemy 30 ml produktu. Całość jest lekka, bo pojemnik plastikowy i ładnie zapakowany w kartonik na miarę. Od razu zwróciłam uwagę na praktyczną i higieniczną pompkę (wielki plus) i zarówno czytelną, trwałą, jak i przyjazną oku szatę graficzną. Czyli wszystkie istotne elementy wyglądu i użyteczności, tak jak lubię:) Krem sam w sobie ma z lekka żółtawe zabarwienie, przyjemny zapach i wypośrodkowaną konsystencję. Używam zgodnie z przeznaczeniem na dzień. Bogaty skład, nie obciąża drastycznie produktu, a wręcz przeciwnie, formuła jest lekka i przyjemna. Nic się po twarzy nie maże i szybko się wchłania. Spokojnie mogę potwierdzić słowa producenta, że nadaje się pod makijaż. Po nałożeniu odczuwam delikatne ściąganie, które jest dla mnie sygnałem działania produktu. Jeśli natomiast miałabym ocenić niwelowanie zmarszczek, powiem szczerze, że w cuda nie wierzę;) I nie sądzę, że istnieją kremy działające tak magicznie. Jednak wygładza delikatne bruzdy, napina skórę i na pewno trochę ją nawilża. Przy tym jest bardzo wydajny.Produkt wart zatrzymania się i przetestowania... Używam tego produktu od: ok. 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze opakowanie
    MdM
    13 października 2013 o 21:54
    jest ok
    Krem Lavery zawiera naturalne skladniki, a do tego jest produktem weganskim, co prawdopodobnie przysporzy mu wielu zwolennikow. OPAKOWANIE Bardzo eleganckie, z wygodna pompka. KONSYSTENCJA & NAKLADANIE Lekka, przyjemna, latwo sie rozsmarowuje. Moja buzia przez w ogole sie po nim nie blyszczy, jest matowa. DZIALANIE Na mojej jeszcze w miare mlodej ale tuz przed 30-stkowej skorze, ktora wiekszych problemow generalnie nie sprawia, sprawuje sie bardzo dobrze. Cera stala sie po nim odzywiona, wypoczeta, lekko nawilzona. Mam wrazenie, ze dobrze wplywa na pierwsze zmarszczki, ktore juz mam. Nie moge jednoznacznie stwierdzic, ze po zuzyciu calego opakowania zmarszczek nie ma, ale buzia na pewno jest gladsza! Duzym prawdopodobienstwem jest jednak, ze przyczynilo sie do tego tez serum, ktorego uzywalam jednoczesnie z tym kremem. Sekret pewnie tkwi w sile :). WSPOLPRACA Z MAKIJAZEM Bez zarzutow. Nie przetluszcza makijazu, nie roluje sie pod nim, nie podraznia. Podsumowujac: * mam wrazenie, ze cera delikatnie sie wygladzila, ale moglo byc to tez zasluga jednoczesnego stosowania serum (pewnie nawet bylo, w koncu jedna jaskolka wiosny nie czyni) * cera byla nawilzona, nie mialam wrazenia, ze krem jest "za lekki" ani ze jest "za bogaty", byl akurat w sam raz * wydajny * ma poreczne opakowanie z pompka * niedrogi * latwo i szybko sie wchlania Używam tego produktu od: kilka miesiecy temu Ilość zużytych opakowań: 1 cale
  • 29 września 2013 o 8:42
    Średniaczek
    Mam cerę mieszaną i problematyczną, więc wybór kremu jest dla mnie dość trudny. Czytając skład tego kremu prawie oszalałam z zachwytu. Tyle cudownych składników w jednym małym pojemniczku. No i cóż?! Krem jest tak właściwie emulsją zamkniętą w przezroczystym (dla mnie to bardzo duży plus) pojemniku z higieniczną pompką. Pachnie bardzo ładnie. Bardzo dobrze się wchłania. Jest dość wydajny. Nie powoduje strasznego świecenia, ale też nie matuje. Delikatnie nawilża. Zbyt delikatnie. Działania przeciwzmarszczkowego, poprawiającego elastyczność skóry czy też wygładzenia skóry nie zauważyłam. Zmarszczki na mojej twarzy w ogóle na niego nie zareagowały. Porównując efekty do ceny - krem zupełnie nie wart 72 zł i szczerze mówiąc - nie moglam się doczekać kiedy się skończy, bo żal mi go było wyrzucić. Niestety... Używam tego produktu od: przez ok. 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 30 grudnia 2012 o 21:39
    czysta przyjemność
    Krem zakupiłam po przetestowaniu kilku próbek, które dostałam jako gratis do większych zakupów w drogerii internetowej. Używam go już od miesiąca i muszę stwierdzić, że jest po prostu świetny! Nie stwierdzam żadnych minusów, kosmetyk ma jak dla mnie same zalety. Świetnie nawilża, buzia jest wygładzona i taka jakaś promienna ( zamierzam stosować go teraz regulanie przez parę miesięcy- ciekawe jaki wówczas będzie efekt;-) Krem ma bardzo lekką konsytencję ( mimo bardzo bogatego składu), szybko się wchłania, świetnie nadaję się więc pod makijaż. Podkład i puder nie ważą się i nie rolują. Nie wiem jak z działaniem przeciwzmarszczkowym, bo jeszcze za krótko go używam- ale wierzę, że takowe posiada:) świadczy o tym bogaty w antyoksydanty skład ( m.in. wyciąg z białej herbaty) Kosmetyk ślicznie pachnie, ale nie tak drażniąco ( tj. bardzo silnie jak niestety większość kosmetyków naturalnych). Zapach jest słodziutki, przez co aplikacja kremu rano staje się przyjemnym rytuałem. Krem znajduje się w opakowaniu z pompką- kolejny plus, gdyż po pierwsze jest to bardzo higieniczne, a po drugie kosmetyk możemy dzięki temu zużyć do końca. Opakowanie jest lekko przeźroczyste, dzięki czemu widać ile specyfiku jeszcze zostało. Kosmetyk jest dość wydajny, cena jest przystępna. Używam tego produktu od: ponad miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego opakowania