Revlon Nail Care, Quick Dry Top Coat (Utrwalacz manicure)

Benek83
    18 lutego 2014 o 22:04
    Wielkie zaskoczenie
    Zawsze sceptycznie podchodziłam do kosmetyków tego typu. Kupowałam podkłady, odżywki, przyspieszacze w spray ... i zawsze okazywały się klapą i oddawałam Mamie, Siostrze, Koleżankom bo nie miałam cierpliwości stosowac tego dalej. Aż do czasu, kiedy pomalowałam paznokcie po południu jednego dnia lakierem z Avonu (kolor czerwony) i dostałam szału, bo na drugi dzień rano obudziłam się z idealnie odciśniętą kołdrą na każdym paluszku wrrrr!! Poszłam do sklepu i poskarżyłam się Pani ekspedientce :) Pomalowała mi jednego paznokcia tym specifikiem i się ZAKOCHAŁAM :) Plusy: - bardzo szybko schnie (w sekundach) - nie śmierdzi - wygładził idealnie odgniecenia - nadał pięknego blasku Wady: - brak Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: jestem w trakcie pierwszego opakowania
    45ulka
    13 lipca 2013 o 19:46
    Są lepsze
    Zgodnie z opisem przyspiesza wysuszanie lakieru, ale tylko z wierzchu. Niestety nie utwardza go i w związku z tym nawet po godzinie na powierzchni lakieru mogą pojawić się uszkodzenia ( wgniecenia, odbitki itp.). Ładnie nabłyszcza , nie kurczy lakieru i nie gęstnieje. Niestety nie dorównuje Seche vite w najmniejszym stopniu . Używam tego produktu od: ok. miesiąca Ilość zużytych opakowań: połowa 1
  • 12 czerwca 2013 o 18:37
    Efekt jak po wyjściu od kosmetyczki
    Lubię chodzić do kosmetyczki, bo manicure jest wtedy gładki jak lusterko i odporny na zarysowania. Top coat Revlonu daje efekt świetnie nabłyszczonego lakieru jak po wyjściu od kosmetyczki. Inne plusy + Jeśli podczas malowania kolorem dotkniemy czegoś i zostanie niewielki ślad na płytce, po pomalowaniu Topem zniknie, bo dzięki lekko żelowej konsystencji wyrównuje powierzchnię lakieru i nawet przy niezbyt równej płytce wyrównuje powierzchnię i pięknie nabłyszcza. +Kiedyś odprysnął mi na czubku paznokcia fioletowy lakier. Nie miałam czasu zmywać całego manicure, więc pomalowałam odpryśnięte miejsce lakierem (sam czubek paznokcia) i nałożyłam Top Coat Revlon na cały paznokieć. Warstwy się wyrównały, miejsce poprawki było praktycznie niewidoczne, a manicure na szybko uratowany :] + Znacznie przedłuża żywotność i poprawia wygląd nawet tanich lakierów. Używałam go do lakierów inglot, essence, a nawet najtańszych rossmanowych i każdy z nich był pięknie nabłyszczony. + Cena to około 24 zł, a Top jest naprawdę wydajny. +Nawet jesli nałożymy grubą warstwę pozostaje niewidoczny i wysycha dosyć szybko (Około 10 minut) A nawet jeśli nie wysuszymy go do końca i poodbijają nam się jakieś ślady kolejna warstwa zakrywa wszystko. Jedyny minus, to to , że po zużyciu połowy opakowania zaczyna gęstnieć i trochę się ciągnąć, więc trzeba trochę cierpliwości przy nakładaniu.
  • 26 marca 2013 o 21:59
    Idealny.
    Używałam dużo top coatów, ale ten jest dla mnie idealny pod kilkoma względami. + Przyśpiesza wysychanie lakieru (nigdy nie jest to 30 sekund, ale jak po 5 minutach podrapę się po głowie to nic z lakierem się nie dzieje). + nabłyszcza + wygładza + jest wydajny i jest go dużo w buteleczce, przy czym jest tani (max 23 zł) maluje paznokcie co 2-3 dni oraz czasem koleżanką i mamie, więc jest to dla mnie ważne + ma płynna, rzadką konsystencje, co dla mnie jest plusem bo niektóre top coaty są gęste i cieżko je rozprowadzić na paznokciu za jednym zamachem oraz tworzą tak jakby gumową warstwę + generalnie jak dla mnie ma same plusy, taki top coat zawsze był przeze mnie poszukiwany, a najlepsze jest dla mnie to że jest za dobrą cenę dostępny w Sephorach i Douglasach więc nie trzeba szukać na Allegro i czekać na dostawę jak się skończy. Przetestowałam już kilka top coatów (Inglot, Essence, Nail Tek, Sally Hansen, Eveline, etc) ale ten jest obecnie moim faworytem. Używam tego produktu od: ponad miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 9 lutego 2012 o 12:11
    Mały magik ;)
    Jeszcze do niedawna naiwnie sądziłam, że takie cuda jak bazy pod lakier czy topy utwardzające są znupełnie zbędnymi zabawkami. Kiedy już zaczęłam ich używać, nie mogłam się nadziwić, jak mogłam bez nich żyć ;) Ten top był moim pierwszym kosmetykiem tego typu. I muszę powiedzieć, że jest najlepszy spośród tych, które teraz testuję. Po prostu ideał. Pokrywa lakier piękną warstwą, która sprawia, że kolor staje się intensywniejszy, bardziej błyszczący, paznokcie wyglądają jak diamenty ;) Poza tym nawet gdy zrobi się nam jakiś zaciek, jakieś małe uszkodzenie na lakierze podczas suszenia czy malowania, ten top to zniweluje. Sama nie wierzyłam, ale tak jest- pokrywa wszystkie małe niedoskonałości z malowania i po prostu ich nie widać :) Takie idealne wykończenie manicure. Poza tym istotnie przedłuża trwałość lakieru, robiłam testy z różnymi lakierami, czasami go nakładałam, czasami nie i gdy pomalowałam nim paznokcie- zawsze lakier wytrzymywał ok 5-6 dni, co moim zdaniem jest na prawdę długo. Fantastyczny top po prostu :) Teraz mi się już skończył, a używałam go chyba z rok i nie zaschnął, więc na pewno muszę się znowu w niego zaopatrzyć :) Używam tego produktu od: ok. rok Ilość zużytych opakowań: 1 op.