La Roche-Posay Active C Yeux Krem pod oczy

• 25 lutego 2017 o 7:39
    Skóra pod oczami ma sie lepiej ;)
    Miałam już ten krem i powróciłam do niego. Warto go kupować na promocjach w Super-Pharm bo w cenie regularnej jest drogi. Ja pokusiłam się o zakup 2 produktów z la Roche Posay, gdzie tańszy kupiłam z 50% zniżką, oszczędziłam dzięki temu 30zł, więc dla mnie super :) Krem ma lekka konsystencję, rozprowadzając go na okolicę pod oczami wydaje się bardzo rzadki (pod wpływem ciepła) i bardzo szybko się wchłania. Zwykle wklepuję go palcami serdecznymi, bo te mają najmniejszy nacisk na skórę, co w tych okolicach jest niezwykle ważne. Jakie efekty widzę? Skóra pod oczami jest wygładzona, lekko rozjaśniona a linie są jakby mniej widoczne. Miałam w dolinie łez takie małe białe kropeczki, które w trakcie stosowania kremu poznikały (musiało to być po kremie, bo tych kropek już od jakiegoś czasu nie mogłam się pozbyć). Efekt jednak nie przychodzi po 2 dniach, to byłoby zbyt piękne;) ale przy regularnym stosowaniu widzę dużą różnicę, skóra wyraźnie się poprawiła. Oczywiście, w cuda nie wierzę, całkowicie zmarszczek się nie pozbędę, czas na pewno zrobi swoje.. ale jeśli mam szansę opóźnić proces starzenia się skóry to dlaczego nie?:) Krem stosuję 2x dziennie, na dzień i na noc. Podoba mi się, ze krem jest w aluminiowym opakowaniu, jest to nie dość, że higieniczne, bo do wewnątrz nie zasysa się powietrze, to jak wiemy aluminium pozwala na dłuższe zachowanie aktywnych składników. Produkt jak na 15ml szalenie wydajny! Używam go (wcale nie jakąś małą ilością) już od ponad 3 miesięcy i zużycie widać, ale jeszcze nie myśli się skończyć. Sądzę, że 4 miesiące wytrzyma :) Więc powiedzmy cena 60-70zl podzielona na 4 miesiące to wcale nie taka straszna kwota tyle, że trzeba ją wydać jednorazowo.. Wiem, że jest jeszcze krem tej marki o nazwie Redermic i też mam chęć go wypróbować, ale jako, że mam już 2 inne kremy w kolejce do użycia, to Redermic kupię może pod koniec roku.. ale do Active C będę wracać, bo widzę jego działanie :) polecam osobom w okolicach 30 roku życia :)
    Drogeria Super-Pharm
    Rajni
    16 października 2014 o 12:42
    Przeciętny i drogi
    Do tej pory zużyłam kilka tubek tego kremu. Stwierdziłam, że dam mu szansę żeby mógł zadziałać. Drugą przyczyną było lenistwo, do tej pory używałam innych produktów z tej samej firmy i nie chciało mi się szukać lepszych. Nie zauważyłam spektakularnego działania tego kremu. Owszem skóra jest bardziej nawilżona niż gdybym nic nie nałożyła. Od około 3 miesięcy zaczęłam trzymać kremy w lodówce. Ten krem także. Myślałam, że zlikwiduje mi worki pod oczami i będę wyglądała na bardziej wypoczętą. Nic bardziej mylnego. Opakowanie także pozostawia wiele do życzenia. Nie da się zużyć kremu do końca. Kiedy miałam już końcówkę kremu i chciałam ją wycisnąć zrobiła mi się dziura z boku opakowania. Krem wylatywał tą dziurą i zmienił kolor na żółty. Cena jest nieadekwatna do jakości. Krem ma też pozytywy. Nie uczula i nie podrażnia oczu. Jest bardzo wydajny. Raczej go już nie kupię. Poszukam czegoś lepszego w przystępniejszej cenie. Używam tego produktu od: około 2 lata Ilość zużytych opakowań: około trzech całych opakowań
    kimiki
    26 kwietnia 2014 o 16:44
    na prawdę niezły
    Zdecydowanie lepszy niż krem z tej serii. Używam również tylko na noc. Ma lekką żelowo-kremową konsystencję. Widocznie nawilża skórę pod oczami i utrzymuje ją w dobrej kondycji. Krem pod oczy znajduje się tak samo jak krem do twarzy w metalowej tubce- lepsze byłoby opakowanie z pompką. Pewnie znów będę miała problemy z wydostaniem resztek z opakowania. Nie uczula i podrażnia. Będę go jednak chciała porównać z innymi kremami pod oczy z wit. C. ;) Polecam!
  • 23 kwietnia 2013 o 13:56
    podrażnił oczy
    Sięgnęłam po ten krem dobrych kilka lat temu, ponieważ poleciła mi go dermatolog, a do tego stosowałam już wcześniej active c do twarzy. Mam wrażliwe oczy i moja przygoda z tym kremem skończyła się po 3 próbach użycia - oczy szybko zaczynały piec i robiły się czerwone! Nie byłam w stanie nałożyć go na tyle daleko od spojówki, aby nie przemieścił się wprost do niej, gdy tylko się rozgrzał... Konsystencja była ciężkawa i jakaś lepka, skóra obciążona. Szybko puściłam krem w obieg ;) dlatego co do jego długofalowych efektów nie mogę się wypowiedzieć. Mnie podrażnił i więcej się do niego nie zbliżę. Używam tego produktu od: używałam kilka lat temu Ilość zużytych opakowań: jedno - napoczęte ze wzgl. na podrażnienie
    megg159
    9 marca 2013 o 14:48
    Słabiutko...
    La Roche Posay z całą armią parabenów...to po pierwsze. Po kolejne: krem nie robi absolutnie nic, nie zauwazylam ani lepszego nawilzenia w stosunku do innych kremow, ani splycenia zmarszczek (nie mam za wiele, kilk adrobnych przy usmiechu), a jezeli chodzi o opuchniecia i cienie, to lepiej sobie radzi flos-lek za 7 zl... Mimo mojej sympati do marki, krem Active C zostaje zdezaktywowany...:( Używam tego produktu od: 3 miesiace Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie