Khadi Natural Arabski kohl

• 19 października 2016 o 17:51
    Najlepszy!
    Używam go na linie wodną jak i na górną powieke do rozcierania które tworzy tak zwane smoky eyes. Miałam wiele kredek drogeryjnych, ale Kajal skreśla je na stracie. +Pigmentacja i wydajność na najwyższym poziomie, mam ją od pół roku i nic nie ubywa! +bardzo głęboka czerń +Oczy po niej nie szczypią, a z tym spotkałam się wsród wielu kredek +oczy stają się bardziej błyszczące i popękane żyłki nie rzucają się w oczy, jakby znikają +trwałość, jest na prawdę bardzo trwały, ale wymaga poprawe w ciągu dnia + cena! kupiłam go za grosze, a okazał się moim KWC....tego się nie spodziewałam bo kupiłam go w ciemno.
  • 30 listopada 2013 o 11:48
    Bardzo fajny efekt
    Sztyft Kohl nadaje spojrzeniu głębi. Kreska jest intensywnie czarna na powiece. Zastosowany na matowy cień do powiek nie rozmazuje się. Po roztarciu można uzyskać ciekawy efekt smoky eyes. + bardzo ładna kreska + nie rozmazuje się + ciekawe efekty nadające głębie spojrzeniu + nie uczula (a ja mam wyjątkowo wrażliwe oczy) + wydajny Jedynymi minusami są: - zapach (dla mnie śmierdzi) - opakowanie Jak na produkt za taką cene jest godny polecenia. Ja jestem bardzo zadowolona. Inne kredki zawsze się rozmazywały po kilku godzinach. Kreska zrobiona sztyftem kohl jest intensywana, nie odbija się, nie rozmazuje. Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 17 sierpnia 2013 o 13:41
    rewelka
    Kupuję sztyft- za groszę na allegro (rzekomo arabski, ja bym jednak wskazywała na rosyjskie korzenie ;)) Maksymalna głębia czerni. Raczej się nie rozmazuje, ale ze względu na to, że maluję nim obie linie wodne, szybko pojawia się czarny "śluz" w wewnętrzych kącikach oczu. Bardzo wydajny, z tym, że w mojej wersji materiał jest "przyklejony" do patyczka, więc po pewnym stopniu zyżycia pokazuje się na wierzchołku patyczek, co uniemożliwia namalowanie precyzyjnej kreski. I miej więcej w połowie użytkowania "kredka" regularnie się łamie :/ odtrącam za to pół gwiazdki Używam tego produktu od: jakiegoś roku Ilość zużytych opakowań: trzecie zaczęte
    esquilo
    2 kwietnia 2013 o 10:59
    Nie każdy polubi!
    Zgodzę się ze wszystkim (prawie...) co zapewnia producent, jeśli chodzi o uzyskany efekt. Faktycznie, użycie tego specyfiku jest o niebo lepsze dla naszych oczu, aniżeli chemiczne kredki i eyelinery (niektóre zawierają masę wosków, które mogą zapychać małe gruczoły i powodować stany zapalne). Efekt, jaki uzyskujemy: piękne, głębokie mega czarne spojrzenie- używając na samą linię wodną. Ja malowałam tylko górną powiekę, gdyż i tak odbijała się na dolnej... Mimo tego, czerń pozostawała na swoim miejscu cały dzień. Co do efektu zamykania naczynek i "wybielenia oka"- rzeczywiście, można zaobserwować takie zjawisko, ale jest to krótkotrwałe- myślę, że nie trwa to dłużej niż 30 minut. Kohl wpadając do oka powoduje uczucie jakby chłodu- przyjemne :) Największą wadą jest- ZDECYDOWANIE! trudność w użyciu. Nakładanie u mnie wiązało się z masą czarnego pyłu i płynących łez brudząc wszystko dookoła- policzki, stół, ubranie... Niestety, zmycie tegoż nie jest najprostsze. Polecam nakładać kohl przed aplikacją podkładu, w przeciwnym razie efekt może byc opłakany. Osobom noszącym soczewki radzę uważać- kilkakrotnie pyłek dostał mi się pod soczewkę, co nie jest przyjemne. Nie wazne, czy używamy kohla przed czy po założeniu szkieł- pyłek ma "wspaniałe" właściwości chowania się gdzieś pod powieką i wyłażenia w najmniej oczekiwanym momencie. Podsumowując- fajny, trwały efekt przy małej szkodliwości dla skóry i oczu, a jego uzyskanie to wylane łzy, brud i pył. Używam tego produktu od: kilka tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 buteleczka
  • 26 stycznia 2013 o 17:11
    rewelacja:)
    Obecnie używam kohla w sztyfcie. Stosuję go jedynie na górna linię wodną powieki. Na dolnej faktycznie potrafi się rozmazać. Zdecydowanie wybiela białkówkę oka (częściowo pewnie ze względu na kontrast), zwęża żyłki, białko oka porzybiera niebieskawy odcień. Po pomalowaniu jednego oka w ten sposób widać sporą różnicę z drugim okiem, po ok. 2-3 minutach efekt wybielenia jest dość wyraźny. Polecam do stosowania na górną linie wodną powieki nawet w makijażu dziennym - uważam że efekt jest niesamowity:) Używam tego produktu od: 1 miesiąca regularnie, wcześniej okazyjnie Ilość zużytych opakowań: jestem w trakcie używania jednego kohla w sztyfcie